FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Trista poveste a lui Zuluf, dinamovistul împrumutat la Mioveni: "Am trăit cu un covrig pe zi!"

Zuluf i-a cunoscut pe colegii de la Dinamo doar la antrenamente. FOTO Raed Krishan +2   FOTO
Zuluf i-a cunoscut pe colegii de la Dinamo doar la antrenamente. FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2012 22:29

Jucătorul cumpărat de Dinamo şi împrumutat la Mioveni a povestit pentru Gazetă cum era nevoit să supravieţuiască timp de două săptămîni cu 300 de lei şi care este explicaţia supozitoarelor înghiţite cu apă


Nicolae Zuluf nu s-a făcut remarcat neapărat prin transferul la Dinamo din această iarnă, ci mai degrabă prin povestea tragicomică în care a fost implicat la Brăneşti. "Era răcit, doctorul i-a dat două supozitoare, şi el în loc să le bage unde trebuie, le-a luat cu apă!", au povestit foşti coechipieri despre fotbalistul de 23 de ani.

"Nici un copil de cinci ani nu ia un supozitor pe cale orală, astea-s poveşti să te ia somnul mai repede! A fost o caterincă în vestiar, am glumit cu colegii spunîndu-le că am luat supozitorul cu apă, iar după ce m-am transferat la Dinamo invidioşii au vrut să-mi strice imaginea! În România, cum ai ajuns un pic mai sus, se caută să ţi se facă rău", explică acum Zuluf.

"Eu chiar am simţit cum e să mori de foame!"
Zuluf a semnat cu Dinamo pe 4 ani şi jumătate, dar a fost împrumutat pînă în vară la Mioveni. Drumul pînă aici a fost pavat cu multe riduri şi griji. "Sînt din Bucureştii Noi şi am avut o copilărie tare grea. Am fost şi sînt amărît. Părinţii mei sînt bătrîni şi eu sînt sprijinul lor. Mai am un frate de 27 de ani pe care trebuie să-l ajut cum pot, iar celălalt frate a murit la 30 de ani de o boală cruntă! Au fost momente cînd nu am avut ce mînca şi mă antrenam pe burta goală. Au existat şi perioade cînd aveam în stomac doar un covrig pe zi! La Buzău, de exemplu, primeam două-trei milioane o dată la două săptămîni, abia am supravieţuit!

Stăteam la stadion, aveam o cameră cu WC în cameră, nişte condiţii jalnice, ceva inimaginabil. A fost de departe cea mai grea perioadă din viaţa mea!", a povestit Zuluf.

În Ştefan cel Mare are un contract de aproximativ 2.000 de euro pe lună, dar nu se plînge: "Am refuzat salarii mai bune de la echipe din liga a doua pentru a veni la Dinamo, un club mare, unde mă pot ridica. Trag tare să ajung fotbalist adevărat şi să duc şi eu o viaţă decentă".

"La Brăneşti, nu ne mai primisem banii de şase luni. Am renunţat şi eu, şi Ispir la cîte 10.000 de euro ca să devenim liberi şi să putem pleca şi noi undeva, să primim un salariu"
Nicolae Zuluf, atacant Mioveni

"Nu mă aşteptam să fiu atît de bine primit de băieţi la Dinamo. Din păcate, nu am fost lăsat să arăt în cantonamentul din Antalya că puteam fi o soluţie"
Nicolae Zuluf, atacant Mioveni

"Aş face faţă fără probleme la Dinamo"
Nicolae Zuluf evoluează ca atacant sau aripă stînga şi e convins că ar putea juca la Dinamo, chiar dacă pe aceste posturi sînt Dănciulescu, Niculae, Alexe sau Curtean. "Eu zic că şi eu, şi Ispir am face faţă la Dinamo. Am jucat în Liga 1 şi am văzut care este nivelul, dar dacă nu s-a putut acum, asta e. Mergem la Mioveni să demonstrăm că sîntem buni şi din vară revenim aici", a spus Zuluf.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO CU DINAMOVIŞTII LA SHOPPING ÎN ANTALYA!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (19)
teilandezu
teilandezu  •  30 Ianuarie 2012, 18:17

Baiete , sincer i-mi pare rau de tine .Pe timpuri , fiecare sportiv ,indiferent de ramura sau club , avea , cel putin prezentul asigurat . Asta insemna : sanatate , scoala , servici , locuinta . Acuma , rechinii , va folosesc , ca pe unelte . Nu corespundeti , nu mai existati . Domiciliu in ferentari , dacia 1300 jaf , salariul , cind o fi bani si pentru tine . Sinteti ne scoliti , sinteti ne educati , dar sinteti oameni , la fel si patronii , mai putin oameni .

bigiu
bigiu  •  30 Ianuarie 2012, 13:10

ZULUF nu dispera. demostreaza ca esti bun si vei vedea ca vor veni si oferte . mult noroc HAI DINAMO

flafy
flafy  •  30 Ianuarie 2012, 12:20

este foarte bine ca a fost imprumutat,altfel, cu Ciobi antrenor,facea tusa meci de meci....asa are sansa sa joace si sa demonstreze nu ca Stanescu,Tucudean,Cazacu,Musat,Scarlatescu,Crisan pe care-i tine pe bara sau la echipa a2a....

Vezi toate comentariile (19)
Comentează