FOTBAL  »  Superliga  »  OFERTĂ

Ultimul tren » Cum arată liga indiană în care Adrian Mutu ar putea evolua pentru trei luni la 35 de ani

Articol de , - Publicat joi, 18 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 septembrie 2014 00:25

Aşa se scriu numele lui Mutu în limba indiană marathi. Este în discuţii cu două echipe, Pune City şi Chennai Titans: primii sînt finanţaţi de actorul Salman Khan şi fostul său club, Fiorentina, ultimii îl au antrenor pe Marco Materazzi!

Adrian Mutu îşi poate încheia cariera în cel mai exotic mod posibil. În noua primă ligă a Indiei, Hero Super League! Acolo e dorit de două grupări. Ofertele sînt asemănătoare: "Briliantul" ar urma să fie împrumutat pentru 3 luni, cît durează campionatul cu 8 echipe-franciză. Iar salariul său ar ajunge la 600.000 euro pentru toată perioada!

"Viola" trage de el
Prima echipă interesată este Pune City, care a ajuns la Mutu pe filiera Fiorentina. Fosta echipă a atacantului. Clubul italian are 15% din franciză, al cărei procent majoritar e deţinut de Salman Khan, unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Bollywood! Făcut celebru în România de relaţia cu vedeta TV Iulia Vîntur. Problema ar fi că Pune şi-a desemnat deja "starul", o obligaţie pentru toate echipele din ligă, în persoana francezului David Trezeguet. Fost coleg cu Mutu la Juventus!

Stadioane de 120.000 locuri
Totuşi, mai probabilă este varianta Chennai Titans, echipă de pe coasta vestică a Indiei. Trupa antrenată de Marco Materazzi nu are încă jucător-vedetă! Iar timpul pentru transferul acestuia este scurt, fiindcă prima etapă se joacă în mai puţin de o lună, pe 12 octombrie 2014. Dacă va ajunge în India, Mutu va avea ocazia să joace pe al doilea stadion din lume după capacitate (Salt Lake - Calcutta, 120.000 locuri!).

Au plănuit şi în 2012
Ideea unei ligi profesioniste indiene plină de staruri nu e una nouă. Acum doi ani, Cannavaro, Fowler, Okocha sau Crespo s-au numărat printre numele vizate de fondarea unei divizii de elită. Pînă la urmă, proiectul a eşuat. A fost reluat în 2013, cînd au început discuţiile şi licitaţiile. Implicaţi ca patroni sau finanţatori sînt jucători de cricket (Sourav Ganguly), oameni de afaceri şi personalităţi de la Bollywood.

Funcţionează în paralel!
Cu toate că toţi fotbaliştii de "naţională" ai Indiei vor juca în nou-formata Super League, vechiul format al campionatului, iniţiat în 2007, I-League, va continua. În acest campionat au jucat sau evoluează şi foşti fotbalişti din Liga 1 (Pierre Boya - Rapid, Svetozar Mijin - CFR Cluj, Poli Iaşi).

Pune City
Antrenor: Franco Colomba (Italia)
Vedetă: David Trezeguet (Franţa), 36 ani

Mumbai City
Antrenor: Peter Reid (Anglia)
Vedetă: netransferată încă

FC Goa
Antrenor: Zico (Brazilia)
Vedetă: Robert Pires (Franţa), 40 ani

Kerala Blasters
Antrenor şi vedetă: David James (Anglia), 44 ani

Chennai Titans
Antrenor: Marco Materazzi (Italia)
Vedetă: netransferată încă

Atletico Calcutta
Antrenor: Antonio Lopez Habas (Spania)
Vedetă: Luis Garcia (Spania), 36 ani

North East United
Antrenor: Ricki Herbert (Noua Zeelandă)
Vedetă: Joan Capdevila (Spania), 36 ani

Delhi Dynamos
Antrenor: Harm van Veldhoven (Olanda)
Vedetă: Alessandro Del Piero (Italia), 39 ani

20 de milioane de euro a fost preţul pentru care a fost vîndută o franciză pe doi ani

1,3 miliarde de locuitori are India, a doua ţară în lume ca populaţie după China

"Am cunoştinţă de intenţia indienilor în ceea ce îl priveşte pe Mutu, a apărut această propunere în vară, în timpul cantonamentului din Slovenia, dar nu s-a materializat nimic. Acum nu e nimic concret. Mutu este jucătorului Petrolului, ne bazăm pe el în continuare, mai ales că urmează meciul cu Steaua. Aştept o ofertă clară, dacă va fi ceva serios, ne vom aşeza la masă" (Dan Capră, finanţator Petrolul, la DigiSport)

"Nu sînt acuzat!"
Avocatul lui Adrian Mutu, Nicuşor Sebe, a reacţionat după materialul de ieri din Gazeta Sporturilor, în care Adrian Marţian a făcut dezvăluiri incredibile despre fotbalist: "Declaraţia mea apare în dreptul acuzaţilor. Ţin să precizez că eu sînt doar martor!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
blatistu49
blatistu49  •  18 Septembrie 2014, 19:52

Cimitir de Elefanti

dan2010
dan2010  •  18 Septembrie 2014, 16:38

Pe Zico nui l-ati agatat de tren?

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  18 Septembrie 2014, 14:22

se pare ca totul e marketing. cat despre trenul prieteniei indiano romane, probabil ca bilet platesc numai cei cu locuri, din vagoane.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează