FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Un nou megasalariu oferit de "zgîrcitul" Copos » Codrea ar putea cîştiga 500.000 de euro

Dacă semnează cu Rapid, Codrea va reveni în Liga 1 după 11 ani. El a plecat în 2001, de la FC Argeș la Genoa
Dacă semnează cu Rapid, Codrea va reveni în Liga 1 după 11 ani. El a plecat în 2001, de la FC Argeș la Genoa

Articol de - Publicat joi, 12 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 iulie 2012 01:08

Mijlocaşul şi-a dat acceptul de a evolua în Giuleşti şi e aşteptat la Bucureşti în aceste zile pentru a semna cu Rapid.

Deşi în această vară n-au avut un buget de transferuri ridicat, giuleştenii pregătesc în aceste zile al 9-lea transfer din intersezon.

Refuzaţi de Costin Lazăr, alb-vişiniii au găsit înlocuitor pentru Dan Alexa, după ce acesta a fost lăsat să plece în Cipru, la Anorthosis Famagusta. Antrenorul Ovidiu Sabău a pus ochii pe Paul Codrea (31 de ani), iar noul director sportiv din Grant, Renzo Rossi, aproape că l-a convins pe mijlocaş să joace la Rapid.

Refuzat de Poli, care nu are resurse financiare pentru a-l plăti, şi fără o ofertă concretă din Italia, Codrea şi-a dat acordul şi va sosi în Bucureşti în aceste zile pentru a parafa contractul cu alb-vişiniii.

"Vin şi semnez"
Copos e gata să-i ofere un salariu anual de 240.000 de euro, plus bonusuri de performanţă! De asemenea, jucătorul ar mai încasa şi o primă consistentă la semnătură, avînd în vedere că vine liber de contract. În cazul în care Rapid cîştigă titlul şi se califică în primăvara europeană, Codrea ar putea cîştiga în primul sezon jumătate de milion de euro.

"N-am intrat încă în miezul problemei, a fost o discuţie de principiu. Eu mi-am dat acordul, iar acum urmează să ne înţelegem clar. Rămâne de văzut cînd voi ajunge la Bucureşti pentru ultimele discuţii", a spus internaţionalul român la DolceSport.

Copos îl vrea de 6 ani!
O dată cu aducerea lui Paul Codrea în Grant, patronul George Copos şi-ar vedea visul împlinit. Patronul din Giuleşti a mai încercat să-l aducă la Rapid pe Codrea în alte două rînduri. Prima oară s-a întîmplat în 2006, iar a doua oară în 2008. De fiecare dată salariul jucătorului a fost o problemă pentru el, mijlocaşul avînd în Italia o leafă de 500.000 de euro pe an!

Au şi acordul lui Curelea
Campania de achiziţii a alb-vişiniilor e posibil să nu se încheie cu Paul Codrea. În Giuleşti ar putea ajunge în această vară şi Costin Curelea (28 de ani), de la Sportul Studenţesc. Copos a negociat cu Şiman pentru atacant şi a oferit în schimbul său cei 300.000 de euro pe care i-a încasat de la Vaslui pentru Sburlea. Patronul din Regie a discutat cu jucătorul său şi au decis să aştepte pînă la finalul săptămînii, în speranţa că se va găsi o soluţie de transfer în străinătate. În caz contrar, Curelea şi-a dat acceptul de a veni la Rapid.

"N-am apucat să vorbesc cu Sabău, dar îl ştie toată lumea! A fost mare jucător şi e un antrenor foarte bun! Are şcoala italiană în sînge, mi-ar plăcea să lucrăm împreună" (Paul Codrea, mijlocaş)

8 achiziţii au făcut rapidiştii în această vară pînă acum: Albuţ, Milisavljevici, I. Voicu, Abrudan, Wallace, Goga, Renan Silva şi Stefan Figuerado

6 echipe din Serie A şi Serie B a bifat Codrea în cariera sa: Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena şi Bari

133 de meciuri a strîns Codrea în Serie A, reuşind să şi marcheze de trei ori

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Al treilea amical anulat!
Început bine, cu două victorii la scor contra unor formaţii din eşaloanele inferioare, Morton (5-2) şi Stenhousemuir (4-1), cantonamentul efectuat de Rapid în Scoţia a continuat şi s-a terminat prost!

Alb-vişiniii au fost nevoiţi să-şi anuleze toate cele trei partide de pregătire pe care le mai aveau de disputat, cînd ar fi trebuit să întîlnească cei mai tari adversari din această vară. După Livingstone şi Motherwell, Hibernian a ratat şi ea întîlnirea cu vişiniii pregătiţi de Sabău.

Cauza e aceeaşi: condiţiile meteo nefavorabile. Terenul stadionului Grangemouth, pe care urma să se dispute meciul de aseară, a rămas tot impracticabil.

Inbox
- Nicolae Manea, antrenorul Bistriţei şi fostă glorie a Rapidului, l-a criticat pe Copos la Radio GSP: "Giuleştenii s-au bătut dintotdeauna la titlu şi au sfîrşit aproape mereu într-un mod tragic. Să-l întrebaţi pe farmecul vieţii, pe domnul Copos, ce se întîmplă acolo! Mereu se găseşte cineva care să pună o piedică atunci cînd lucrurile merg bine, apoi începe declinul!".
- Alb-vişiniii vor reveni azi din cantonamentul din Scoţia, unde au stat 10 zile. Sabău încearcă să mai găsească un adversar pentru a disputa un amical în weekend. Rapidiştii vor debuta în Europa League peste o săptămînă, cînd vor întîlni în turul doi preliminar pe învingătoarea dintre MyPa (Finlanda) şi CEFN Druids (Ţara Galilor)!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (143)
giulescu
giulescu  •  12 Iulie 2012, 22:46

In stire e o greseala, Rapidul a facut deja nu 8, ci 9 achizitii, l+ati uitat pe Blaze Ilijoski, poate cel mai important transfer al verii.

rapidista_96
rapidista_96  •  12 Iulie 2012, 18:38

Daca transferul lui Codrea se va realiza,Rapidul isi va trece in cont inca un transfer ratat deoarece in vara asta s-au adus jucatori de Liga a2-a care nu au ce cauta la Rapid.Majoritatea achizitiilor facute in aceasta vara reprezinta doar cheltuieli facute fara sens,cu exceptia lui Goga,Ilijoski,Curelea(daca se va finaliza transferul)si sa zicem Milisavljevici, toate celelalte transferuri nu au fata de Rapid deoarece Rapidul nu are obiectiv salvarea de la retrogradare,ci castigarea titlului si a cupei,dar cu astfel de jucatori slabe sanse,daca chiar vroiau un mijlocas valoros ar fii trebuit sa il readuca in iarna pe Spadacio,cand au avut ocazia..dar nu,ei prefera sa aduca doar non-valori.

teilandezu
teilandezu  •  12 Iulie 2012, 17:53

Doamne! Cofetarul a dat in mintea copiilor . La prostii , este la concurenta cu ciobanul din pipera si este aproape sa-l intreaca . Pai , dai atiti bani pe un expirat (este nult zis ) , care n-a fost nici o data mare jucator !Jorjele , , ai intrat deja in galeria marilor papagali din fotbalul nostru .Pe Deac , nu-l tinea-i . Ai luat slabiciunea asta cred , pe aceiasi bani si te mai dai mare afacerist .Pacat ca nu esti rapidist adevarat , ci doar negustor (care mai ia teapa cite- o data .

Vezi toate comentariile (143)
Comentează