FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, DUMINICĂ, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Unde-s restul? » Doar doi stelişti vor reveni în Giuleşti după ruşinea din 2010

Ioniţă a fost MVP-ul partidei de acum doi ani, marcînd o
Ioniţă a fost MVP-ul partidei de acum doi ani, marcînd o "dublă"

Articol de - Publicat miercuri, 25 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 aprilie 2012 20:54

Faţă de întîlnirea de acum doi ani, duminică seara, pe gazon, se vor mai afla numai 7 dintre protagoniştii acelui 5-1.

În ultimii doi ani de zile, loturile celor două mari rivale s-au modificat atît de mult încît duminică, în Giuleşti, se vor mai afla pe gazon doar 7 dintre fotbaliştii care au jucat în ruşinea suferită de roş-albaştri pe 18 aprilie 2010: 4 rapidişti, Bozovici, Grigorie, Herea şi Ioniţă, doi stelişti, Tătăruşanu şi Tănase, plus Romeo Surdu, care atunci juca în Ghencea, iar acum îmbracă tricoul vişiniu.

Pe banca Stelei se va afla tot Mihai Stoichiţă, antrenorul care la finalul acelei partide a declarat: "În prima repriză am fost paraşutaţi pe teren, parcă eram hipnotizaţi. Rapid nu ne-a dat nici o şansă".

Presimte un deja-vu
George Copos e extrem de optimist înaintea întîlnirii de duminică. Aflat ieri la o şedinţă a CSOR, şeful din Grant a fost rugat să dea un pronostic. Deşi a refuzat să se oprească la declaraţii, Copos a aruncat cîteva vorbe peste umăr, în timp ce se îndrepta spre maşină: "Ce-o să fie? E simplu: eu mizez tot pe un 5-1 pentru noi!".

Ce-a fost acum doi ani

Rapid - Steaua 5-1
Au marcat: Al. Ioniţă (7, 17), Cesinha (22), M. Constantin (33 pen.), Helder (73) / Kapetanos (14 pen.)

Rapid: Bornescu - Săpunaru, M. Constantin, Ad. Iordache, BOZOVICI - Matici, C. Lazăr - GRIGORIE (Helder, 71), Spadacio (HEREA, 80), Cesinha - AL. IONIŢĂ (Gauracs, 77). Rezerve: C. Straton, Ad. Iencsi, I. Iordache, Răduţă. Antrenor: Ioan Andone

Steaua: TĂTĂRUŞANU - P. Marin, Tudose, Jelev, Emeghara (Golanski, 88) - Nicoliţă, Ov. Petre, Toja (Arm. Karamian, 61), CR.TĂNASE - B. Stancu, Kapetanos (SURDU, 81). Rezerve: Zapata, Parpas, Baciu, Pleşan. Antrenor: Mihai Stoichiţă

"Mă implic să bag adrenalină, nu-i mai las pe Stoichiţă, pe MM, pe Duckadam şi pe Narcis să adoarmă echipa! Ei o ţin întruna că facem egal, că nu mai avem şanse la titlu!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Mihai Costea va fi titular, mă mai gîndesc dacă şi Rusescu. Steaua e Gigi Becali acum, nu mă mai îndoi eu la vrăjelile antrenorului! În Giuleşti batem, că ei au doar doi fotbalişti, Deac şi Herea" (Gigi Becali, patron Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE DERBY:

"Ard să joc"

Daniel Pancu (34 de ani) spune că e complet refăcut după ce accidentarea la genunchi i-a recidivat şi că abia aşteaptă derby-ul cu Steaua: "Mor de nerăbdare să intru pe gazon împotriva steliştilor. Cu Mioveni n-am mai simţit nici o durere, sînt ca nou, gata de luptă! Acum un an am marcat şi am cîştigat, calificîndu-ne în Europa. Ar fi frumos să-i batem iar şi să rămînem cu şanse la titlu".

Pariază pe Rapid
Fostul antrenor al giuleştenilor, Viorel Hizo, crede că elevii lui Răzvan Lucescu nu pot fi bătuţi de roş-albaştri. "În acest moment, Vaslui şi Rapid se bat pentru titlu, ele au cele mai mari şanse. Referitor la partida de duminică, nici nu îmi aduc aminte cînd alb-vişiniii au pierdut ultima oară cu Steaua şi nu cred că vor pierde nici acum. Giuleştiul le dă o forţă suplimentară şi cred că vor cîştiga".

"Nu simt nimic pentru Steaua!"
Edi Iordănescu a fost de două ori secund al Stelei, ultima oară pînă acum o lună, şi a identificat o problemă din cauza căreia rezultatele roş-albaştrilor nu sînt aşa cum le vor ei: "Jucătorii trebuie să simtă să meargă la galerie după meciuri, dar ai Stelei nu simt nimic. Şi e normal să existe situaţia asta, din moment ce în fiecare pauză competiţională vin cîte 15 fotbalişti noi şi pleacă alţi 15!".

Atacat cu ciocolată! :)
Alex Bourceanu a împlinit ieri 27 de ani şi a fost sărbătorit la stadion, după antrenament. Colegii i-au adus un tort din ciocolată căpitanului, el a pozat cu prăjitura, apoi cîţiva jucători i-au pus pe faţă tortul. Aflat prea aproape de Bourceanu, Latovlevici a fost şi el murdărit cu ciocolată pe faţă.

Sfaturi anti-Gigi
Dumitru Dragomir îi învaţă pe antrenori cum să-şi negocieze contractele cu Becali: "Reghecampf e un tehnician bun, de viitor. De ce să fie o greşeală să meargă la Steaua? Ar trebui să fii nebun să nu vii. Problema e cum faci contractul. Dacă îl faci beton nu mai are nimeni ce să-ţi facă. «Ai nevoie de mine? Îmi dai atît. Mă dai afară? Îmi dai atît», aşa trebuie făcut şi gata! Scrii pe hîrtie, depui actele la Ligă şi la Federaţie şi nu mai are nimeni ce să-ţi facă".

Inbox
- Constantin Zotta: "Pe noi ne interesează să cîştigăm fiecare meci. Nu ne gîndim la titlu, pentru noi partida cu Steaua e cea mai importantă pentru că e următoarea. Şi locul doi este bun, ne permite să jucăm în Liga Campionilor din aceeaşi postură din care am fi fost şi dacă am cîştiga campionatul".
- Pînă aseară se vînduseră 7.000 de tichete din cele 10.000 puse în vînzare. Cele la tribuna 0 şi "oficială" s-au epuizat încă de la ora prînzului, iar azi, şefii din Grant estimează că se vor termina toate tichetele. Preţurile sînt: 15 lei - peluză, 25 lei - tribuna a II-a şi 35 lei - tribuna I.
- Creţu şi Pavlovici sînt suspendaţi şi nu vor putea evolua duminică. În afara lor, singurul indisponibil pe care îl mai are Răzvan Lucescu e Glauber. Brazilianul acuză în continuare dureri musculare şi are şanse mici să fie refăcut.
- Janos Szekely (28 de ani), unul dintre preferaţii lui Copos în trecut, e liber de contract şi se pregăteşte cu Poli Timişoara. Dacă nu activează clauza şi nu-l cumpără pe Deac de la Schalke, patronul din Grant l-ar putea aduce în Giuleşti pe Szekely. În 2009, mijlocaşul a vrut să ajungă la Rapid, însă Marius Stan, directorul general al Oţelului, l-a orientat către Steaua.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
lunguai
lunguai  •  25 Aprilie 2012, 09:48

unde E restul...analfabetilor !

satyricon
satyricon  •  25 Aprilie 2012, 03:49
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

...adica isi va da 2 autogoluri!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează