FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - UNIREA URZICENI 0-0

Unirea a obţinut un egal cu Pandurii după o greşeală mare de arbitraj » MM, acum e bine?

Articol de - Publicat sambata, 24 iulie 2010 00:00

"Centralul" Petrescu şi asistentul Crîngaşu au greşit flagrant în favoarea Unirii, echipă care acuzase vehement arbitrajul la Supercupă.

Tîrgu Jiu se pregătea de divizia secundă şi s-a trezit ieri cu un meci împotriva vicecampioanei Ligii 1. Cu doar doi titulari din echipa de anul trecut, Cardoso şi Hidişan, noua echipă a Pandurilor a jucat după chipul şi asemănarea actualului antrenor, Ionuţ Badea: organizat, disciplinat, sigur defensiv, simplu ofensiv.

Semedo iertat de eliminare
Primele ocazii au fost la poarta oaspeţilor, însă Apostu a ratat în două rînduri (11, 16). Apoi, Arlauskis şi-a început recitalul robinsonadelor de excepţie, scoţînd şutul lui Cardoso (24). Unirea a contat şi ea vreo 3 minute, timp în care a avut 3 situaţii de poartă. Cea mai mare i-a aparţinut lui Semedo, care a trimis cu capul în transversală (31).

Portughezul trebuia însă trimis la cabine 5 minute mai devreme, cînd a avut o intrare criminală asupra lui Marius Popa. Finalul reprizei a fost un asalt la buturile lui Arlauskis, dar lituanianul a jucat rolul lui Spiderman la ocaziile foarte mari ale lui Nistor (36), Antohi (40) şi Pintilii (41).

Gol valabil pentru gazde
Levy a mutat la pauză. Frunză în locul lui Onofraş, însă ritmul jocului a murit. Primele 15 minute au fost degeaba. Scînteia care l-a trezit la viaţă a fost şutul formidabil al lui Frunză, care a zguduit bara porţii lui Popa (59). Din acest moment s-a jucat pe contre. Arlauskis şi-a continuat paradele din prima repriză şi a blocat şuturile lui Nistor (64, 71), în vreme ce Frunză (82) şi Maurice Dalle (90) au mai ratat două ocazii mari.
În prelungiri, arbitrii şi-au intrat din nou în rol şi au protejat-o pe Unirea. Golul marcat de Antohi (92) a fost anulat greşit pe motiv de ofsaid de către asistentul Crîngaşu, care a oferit astfel pe tavă un punct trupei lui MM Stoica.

"Golul marcat de Pandurii în final trebuia validat. Nici vorbă de ofsaid, este o greşeală impardonabilă a asistentului, care n-are nici o scuză. La Semedo cred că nu se impunea eliminare, nu cred că l-a atins pe portar"
Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

"Semedo trebuia eliminat, e un atac brutal! Are piciorul ridicat şi intenţia de a periclita adversarul. Asistentul trebuia să valideze golul din prelungiri, nu este o fază dificilă"
Aron Huzu, fost arbitru FIFA

"Sînt fair-play şi recunosc că a fost o greşeală de arbitraj care ne-a favorizat. Golul adversarilor a fost valabil"
Mihai Stoica, manager general Urziceni

"N-o să ne dea nimeni 3 puncte după meci dacă a fost gol valabil"
Marin Condescu, preşedinte Pandurii

"Nu sînt mulţumit cu acest egal, dar este echitabil. Plătim tribut celor 120 de minute din Supercupă, echipa nu a avut prospeţime şi viteză"
Ronny Levy, antrenor Urziceni

"Pentru mine, scorul corect este 1-0 pentru echipa mea!"
Ionuţ Badea, antrenor Pandurii

Vine Piocelle
Ialomiţenii vor perfecta în acest weekend al patrulea transfer din această vară. Oficialii de la Arles-Avignon, nou-promovată în Ligue 1, au acceptat oferta de 800.000 de euro pentru mijlocaşul central Sebastien Piocelle (31 de ani). Francezul e aşteptat la Bucureşti pentru a semna actele. Acesta devine cel mai scump transfer din istoria clubului. Precendentul era Vasile Maftei, adus de la Rapid pentru 400.000 de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
i.isfan
i.isfan  •  26 Iulie 2010, 23:47

Poate dupa meciul asta domnul MM STOICA realizati ca Urziceni NU ESTE DEFAVORIZATA. ARBITRII SUNT MIZERI SI SLABI ! FORTZAA CFR CLUJ !!!!!!!!!!

rezerva_01
rezerva_01  •  25 Iulie 2010, 11:58

Cum s-ar putea interpreta o greseala de arbitraj faza in care Semedo tebuia / nu tebuia eliminat atata timp cat doi fosti arbitri FIFA nu reusesc sa dea acelasi verdict dupa 3000 de reluari?????

man03
man03  •  24 Iulie 2010, 14:51

Mai sunt la noi echipe care beneficeaza de anumite influente la anumite niveluri:federatie , liga , cca etc,problema fotbalului romanesc este legata de mentalitate. Sunt foarte putini oameni in fotbalul nostru care sunt sau tind sa fie profesionisti. La nivel de arbitraj stam foarte prost,nu avem arbitri de valoare,se promoveaza tot felul de tineri care sunt straini in acest domeniu nou pentru ei, nivelul de pregatire este unul slab,nu au coloana vertebrala.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează