FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - URZICENI 0-0

Unirea a remizat la Timişoara şi rămîne fără victorie în 2010!

Cosmin Contra, Contra, Poli Timisoara
Cosmin Contra, Contra, Poli Timisoara

Articol de GSP - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00

Urziceniul a pus o nouă piedică Timişoarei pe teren propriu, după ce sezonul trecut i-a suflat titlul

Finala campionatului trecut, Timişoara - Urziceni, s-a jucat la vestiare, înainte de startul partidei. Israelianul Ronny Levy a croit un baraj solid, care nici măcar nu s-a clătinat în prima repriză la acţiunile fără consistenţă ale gazdelor. Doar un şut anemic al lui Bourceanu a înviorat tribuna în prima jumătate de oră (25), în timp ce replica ialomiţenilor a venit dintr-un corner surprinzător executat de Pădureţu în chiar debutul meciului.
Vezi rezumatul meciului Poli - Unirea 0-0! (video)

Poli a presat jumătatea adversă, construind atent în linia mediană, dar Parks pare un rătăcit în tranziţie după "epoca Gigel Bucur". Nimic nu i-a ieşit costaricanului în duelurile aprige cu Fernandes, care i-a trimis şi un upercut (40), neobservat de Kovacs. Pînza de păianjen construită de Levy în apropierea careului lui Tudor s-a fisurat abia la pătrunderea lui Chiţu, dar Goga a tras în goalkeeperul campionilor (35).

Final încins de Popa
Un antijoc perfect al Urziceniului s-a developat la reluare. Timişoara şi-a pierdut luciditatea, dar putea da lovitura după o oră de joc, atunci cînd Daniel Tudor a scos miraculos, în două rînduri, reluările lui Mera şi Goga (62, 63). Iar cînd mingea a evitat mănuşile lui Tudor s-a scurs pe lîngă bară, după şutul plasat al "Poetului" din ofensiva viola (69).

Asistentul Popa a încins finalul cu o semnalizare pripită la henţul lui Brandan (79), pe Bega se putea declanşa o nouă revoluţie, însă Kovacs a rămas inflexibil şi nu a dictat penalty. Acelaşi Goga a încercat să modifice soarta unei remize (87), dar Urziceniul a rezistat, punînd o nouă piedică viselor de titlu din Banat.

"I-am zis lui Popa să ţină steagul sus, dar am înţeles că arbitrul Kovacs i-a cerut să-l lase jos. A fost penalty, mingea era aşezată pentru reluarea lui Goga, dar Brandan a făcut henţ"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

"Nu se mai poate cu arbitrii români, trebuie neapărat aduşi alţii din străinătate. Lui Kovacs i-a convenit egalul!"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

"Da, Kovacs a greşit, dar atunci cînd ne-a refuzat nouă penalty-ul după faultul lui Taborda asupra lui Onofraş!"
MIHAI STOICA, manager general Unirea

"Cred că rezultatul e echitabil. De obicei, egalul nu ajută pe nimeni, dar la un astfel de campionat, cred că nouă ne va folosi"
Ronny Levy, antrenor Unirea Urziceni

"A văzut un stadion întreg cum tuşierul a indicat penalty, dar, din păcate, nu ni s-a dat nimic. Am avut şapte ocazii, dar am ratat din toate poziţiile. E dureros!"
Dorin Goga, atacant Poli Timişoara

"Arbitrul a greşit, dar împotriva noastră"
În minutul 75, Taborda l-a lovit în propriul careu cu talpa pe Onofraş (foto), iar oaspeţii au cerut penalty şi eliminare. Cel mai vehement a fost Bruno Fernandes, care s-a încăierat apoi cu Contra, ambii fiind sancţionaţi cu "galben". La finalul partidei, managerul general al Unirii, Mihai Stoica, l-a acuzat şi el pe "central": "Da, sînt de acord cu timişorenii care spun că Istvan Kovacs a greşit, dar a greşit împotriva noastră! Dacă ne dădea penalty la intrarea lui Taborda, cîştigam fără probleme".

Kovacs l-a iertat pe Fernandes
Cu 5 minute înainte de finalul primei reprize, la un duel aerian, fundaşul central al ialomiţenilor, Bruno Fernandes, l-a pus la pămînt pe costaricanul Winston Parks cu un cot aplicat în plină figură (foto stînga). "Centralul" Istvan Kovacs nu a acordat nici măcar fault pentru timişoreni, lăsînd jocul să continue, deşi lovitura cu cotul a lui Fernandes putea fi sancţionată cu cartonaş roşu. În minutul 79, tuşierul Ionel Popa a ridicat fanionul la un henţ în careu comis de Brandan, dar Kovacs a trecut, corect, peste semnalizarea asistentului, spre iritarea băncii tehnice a bănăţenilor. Brandan a lovit balonul cu mîna, însă involuntar şi de la distanţă extrem de mică (foto dreapta).

- În minutul 75, Taborda l-a lovit în propriul careu cu talpa pe Onofraş, iar oaspeţii au cerut penalty şi eliminare. Cel mai vehement a fost Fernandes, care s-a încăierat apoi cu Contra, ambii fiind sancţionaţi cu "galben".
- Costel Pantilimon a fost ieri pentru a doua oară consecutiv rezervă la Poli, portughezul Pedro Taborda fiind preferat titular de Sabău. Pantilimon a pierdut echipa etapa trecută, în Giuleşti, din cauza unei contracturi suferite la echipa naţională.
- Slovacul Jan Kozak nu a prins nici măcar lotul de 18 aseară, pentru prima dată de la venirea sa la Poli.
- Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a fost huiduit de publicul timişorean în momentul în care a ieşit de la cabine.
- Unirea a fost încurajată la Timişoara doar de un suporter. El a afişat la început un banner pe care scria "Lupul singuratic", pentru ca la final să arate altul, "Lupul fericit".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
 •  15 Martie 2010, 12:14

Am ajuns sa fim penibili, facem figuratie si dam vina pe arbitraj,convenabil?! Indiferent de arbitraj noi trebuie sa castigam, cu atat mai mult cu cat am jucat acasa. Daca arbitrul dicteaza o sanctiune nu vad de ce sa ne luam la harta cu el constienti de faptul ca nu vom schimba decizia. Suntem fruntasi la cartonase galbene, a disparut din prim plan Alexa si a aparut Contra...pacat de suporterii care trebuie sa indure de fiecare data,dezamagirea...arbitrajul este de vina...

 •  15 Martie 2010, 11:56

Daca ar fi fost un arbitru corect, Urziceni jucau in 10 oameni, iar scorul ar fi fost 2 sau 3-0 pentru Poli...

 •  15 Martie 2010, 11:53

Poli a dominat la toate capitolele, dar Urziceni a scapat din nou, si cu ajutorul arbitrului, care trebuia sa-i dea rosu la Fernandes si sa acorde si un 11 metri la hentzul din careu. Prin acest hentz s-a impiedicat o pasa la Goga care venea sa suteze, deci clar trebuia acordat penalty. Pe de alta parte la faza din careul lui Taborda s-a vazut clar cum atacantul urziceniului vine si cauta intentionat contactul cu portarul pentru a obtine fault, desi portarul avea deja mingea in mana.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează