FOTBAL  »  Superliga  »  CARIERĂ

VIDEO Căderea fraţilor Costea » Cum au ajuns "Perlele Olteniei" simpli anonimi în fotbalul românesc

Articol de , - Publicat sambata, 04 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 ianuarie 2014 19:53

Florin şi Mihai Costea au fost doi dintre cei mai promiţători jucătorii ai fotbalului românesc din ultimii 10-15 ani, însă alegerile din ultimii ani au spulberat orice şansă ca ei să îşi mai atingă potenţialul.

Viitorul lui Florin, ajuns la 28 de ani, putea fi altul. În 2009 a devenit golgeterul României, iar 3 nume mari se băteau pentru transferul său. Porto, PSV şi FC Koln negociau cu Adrian Mititelu, iar nemţii erau în pole position. Ofereau nu mai puţin de 4,5 milioane de euro, însă patronul Craiovei a spus nu! Steaua a oferit şi ea 3 milioane, dar a primit acelaşi răspuns. Florin Costea ar fi devenit cel mai scump jucător transferat vreodată de o echipă din Liga 1!

Accidentarea l-a ruinat
"Cioară" a rămas în Oltenia, iar în 2010 s-a accidentat grav. Atacantul a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate şi colaterale la genunchiul stîng şi a stat în afara terenului 8 luni de zile. N-a reuşit să se întoarcă la acelaşi nivel, însă a reuşit să ajungă în Ghencea. În 2011, după dezafilierea Craiovei, Costea semna cu Steaua.

11 goluri a marcat în Liga 1 Florin Costea după accidentarea suferită în 2010

Orgoliul l-a adus la retrogradare
N-a profitat de şansă, s-a certat cu antrenorii, a marcat numai două goluri într-un an de zile şi a cerut rezilierea contractului. A stat pe tuşă pînă în returul sezonului 2011/2012, refuzînd mai multe oferte din cauza pretenţiilor financiare ridicate. Din lipsă de soluţii, a semnat cu CS Severin, unde a reuşit să marcheze de 8 ori. Chiar şi aşa, oltenii au retrogradat, iar "Cioară" a rămas liber de contract.

Soarta i-a adus în cale o nouă oportunitate. CFR Cluj i-a oferit un contract şi şansa de a reveni în lupta pentru titlu. Norocul nu a ţinut cu el nici în Ardeal. A marcat un singur gol în turul de campionat, s-a despărţit de iubita lui, handbalista Ada Nechita, şi a fost implicat în scandalul în urma căruia Gabi Tamaş a fost dat afară la 7 zile după ce semnase cu "feroviarii".

800.000 de euro este cota lui Florin Costea, conform transfermarkt.de. Cel mai mult a valorat 3,5 milioane, în vara lui 2009, cînd era cel mai valoros jucător din Liga 1

Mai bun decît Florin
De partea cealaltă, Mihai Costea a debutat la 17 ani în tricoul Craiovei, iar oltenii se lăudau că va fi şi mai bun decît fratele său. În momentul în care a devenit titular, "Nilă" se bucura la fiecare reuşită arătînd un tricou al naţionalei pe care îl purta sub cel de joc. N-a apucat însă să ajungă atît de departe.

Click aici pentru VIDEO cu un supergol marcat de Mihai Costea!

În ultimul sezon al Craiovei în Liga 1, Costea 2 a marcat numai 3 goluri. Steaua l-a cumpărat însă, plătind 1,4 milioane de euro! A început în forţă, marcînd de şase ori în turul campionatului. În retur a urmat căderea. "Nilă" a intrat în dizgraţie după ce a început o relaţie cu Daniela Crudu, asistenta emisiunii "Un Show Păcătos", iar evoluţiile sale au început să scadă dramatic. A mai înscris doar 3 goluri în ultimii doi ani în Liga 1, iar în iarna aceasta va părăsi echipa, iar singura echipă interesată de serviciile sale e liderul Seriei I din Liga B, CS U Craiova.

300.000 de euro este cota lui Mihai Costea, conform transfermarkt.de. Cel mai mult a valorat înainte de a semna cu Steaua: 1,3 milioane

22 de goluri în 106 meciuri disputate în Liga 1 a marcat "Nilă"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (62)
dan14
dan14  •  06 Ianuarie 2014, 02:57

Educatia conteaza foarte mult, pe cand in cazul de fata ce sa ceri de la 2 manelisti? Mititelu ii tolera dar cand au ajuns la alte echipe n-au mai facut fata, plecarea lor de la Craiova seamana cu cea a majoritatii fotbalistilor romani plecati in campionatele din Europa(pastrand proportia).

grid
grid  •  05 Ianuarie 2014, 21:00
Postat de daniaania pe 05 Ianuarie 2014, 16:39

Pacat de acesti frati, ca nu au reusit sa confirme...Poate sa facut prea mult zgomot pt. nimic..!!!

Problemele lor au plecat și de la lipsa de instruire, profesorii vâlceni povesteau unor cunoscuți că frații Costea nu prea știau să ajungă la școală. Fotbalul din Occident are alte cutume, de regulă societatea este atentă și la educație, nu numai la talent. Evident, la noi istoria se repetă: Mitea, Luțu și alții de genul ăsta abia reușeau să citească și nu întâmplător s-au ratat când au dat de bani. Binențeles, nu înainte de a fi sărăciți de pițipoance. Nici Dodel nu e prea departe...

fcu1948
fcu1948  •  05 Ianuarie 2014, 19:59
Postat de wtf2aces pe 05 Ianuarie 2014, 06:50

Cine-s fratii costea?

Ăia 2 care atunci când jucau pt UNIVERSITATEA CRAIOVA înscriau goluri spectaculoase în poarta marilor echipe 5teaua, dinamuyye și cfr..........

Vezi toate comentariile (62)
Comentează