FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ 4-1

VIDEO Careu! Încă un show marca Lucian Sînmărtean » Steaua nu a avut milă cu George Ogăraru: 4-1

Keșeru n-a jucat senzațional aseară, dar s-a lipit din nou la gol, iar la reușita lui Szukala a pasat decisiv
Keșeru n-a jucat senzațional aseară, dar s-a lipit din nou la gol, iar la reușita lui Szukala a pasat decisiv

Articol de - Publicat luni, 20 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 octombrie 2014 23:44

Ogăraru a fost primit bine de fanii stelişti, însă jucătorii din Ghencea n-au avut milă de rivali, umilindu-i în multe momente.

Cele 8 grade din termometre nu îi scuză pe suporteri. Echipa joacă bine, e pe primul loc şi, în primul rînd, îl are pe Sînmărtean. Nu vi s-a întîmplat niciodată să vă uitaţi la un film doar pentru un actor, fără să conteze alt aspect?! Sigur că da. A-l lăuda pe Lucian a devenit un clişeu, dar cine nu ar fi bucuros să guste astfel de clişee atunci cînd sînt de bine?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Recuperează mingea, dansează pe lîngă ea, driblează subtil. Preia ca nimeni altul din România şi lumea îl răsplăteşte cu aplauze. Păcat că sînt doar 4.500 de perechi de palme. E păcat, îşi trăieşte ultimele clipe ca fotbalist, străluceşte ca niciodată, dar pentru prea puţină lume.

Golurile, deşi superbe, parcă nu au încîntat precum mişcările mijlocaşului, care se numără printre ultimii jucători din Liga 1 care mai driblează. Ce rău a ajuns fotbalul, ne bucurăm la un banal dribling, elementul central al jocului.
Foarte probabil, laudele îi ambiţionează şi pe colegii săi.

E singura explicaţie pentru execuţia lui Papp. Latovlevici a centrat ca în zilele bune, în forţă, iar mingea puţin deviată a fost reluată în poartă din foarfecă. Da, de Papp, un fundaş central, folosit la nevoie în dreapta.

Din nou Keşeru
După, a început şi recitalul lui Keşeru. Bară şi o centrare tăiată impecabil. Aici a fost meritul lui Szukala, îţi trebuie ceva curaj să bagi capul la o aşa centrare. L-a băgat şi a făcut 2-0! Apoi s-a jucat superb. Devieri, un-doi-uri şi pase filtrante, un festin!

Încă o dată, fotbalul şi-a arătat perversitatea. La cîteva minute după ce a dat drumul la fotbalul spectacol, Steaua a fost penalizată: Varela a ieşit accidentat şi U Cluj a redus din diferenţă. A fost seara execuţiilor extraordinare! O minge sărită pe "16" i-a zîmbit lui Bucşa. A plesnit-o cît de tare a putut, mingea l-a ocolit pe Arlauskis şi a poposit în poartă: 2-1. Ce şut! Totul spre binele fotbalului. Puţină tensiune lipsea, iar reuşita închizătorului a venit la fix.

Fair-play cu Gâlcă şi Lemnaru
Steaua a fost prea puternică şi "militarilor" le-a plăcut să aibă cît mai multe goluri avantaj. Zis şi făcut. Adi Popa şi Keşeru au punctat şi au dus scorul la 4-1. Fără cel mai mic efort.

Ogăraru, probabil, se aştepta la o primire mai bună din partea steliştilor, dar sentimentele chiar nu şi-au avut locul. Poate o singură dată, cînd Lemnaru se pregătea să intre pe teren. Deşi a plecat de la Steaua din cauza lui Gâlcă, cei doi şi-au strîns mîna, în aplauzele spectatorilor.

În schimb, cele două echipe au arătat faţa frumoasă a campionatului, pentru care mai merită umplute stadioanele. După Pandurii - ASA şi CFR - Dinamo, credeam că în etapa asta nu se poate mai bine. Poate nu a fost neapărat mai bine, dar cele 4.533 de suflete au avut ce vedea. Păcat că au fost doar 4.533!

6 luni trecuseră de la precedentul gol marcat de Papp, reuşit în tricoul Astrei, la returul semifinalei Cupei cu Petrolul, 2-1, gol care a calificat-o pe trupa giurgiuveană în finală

12 goluri a marcat Szukala în tricoul Stelei, în toate competiţiile

11 goluri a marcat Keşeru, cu cel de aseară, în actualul campionat, fiind liderul golgeterilor, urmat de 4 străini: Tade (9), Tamuz (8), N'Doye (6) şi Bilinski (5)

Cifrele meciului
Steaua - Parametru - U Cluj
60% - Posesie - 40%
19 - Şuturi la poartă - 9
11 - Şuturi pe poartă - 3
7 - Cornere - 3
2 - Intervenţii portar - 7

"La gol, am vrut să dau cu capul, dar m-am gîndit că nu voi avea suficientă forţă. A fost vorba de instinct, din fericire mi-a ieşit o superexecuţie" (Paul Papp, fundaş Steaua)

"Îi dedicăm victoria lui Gabi Iancu, care a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală în urma unei accidentări grave pe care a suferit-o la «naţională». Şi Chipciu, şi Luchin s-au întors accidentaţi, sper să nu fie ceva grav" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"Papp a avut o execuţie pe care o vezi doar la atacanţi mari. Al doilea gol a venit pe o schemă pregătită, ştiam că U Cluj se apără foarte jos şi am profitat prin poziţionarea lui Szukala" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"Eu am crezut într-un rezultat pozitiv. Din păcate, am pierdut şi am făcut-o categoric, deşi cred că rezultatul e prea dur. Sper să ne fie o lecţie ce am păţit în seara asta, să luăm goluri din faze fixe" ( George Ogăraru, antrenor U Cluj)

"Vă spun eu, Iordănescu nu se bagă să ia «naţionala». Dacă aş avea carnet de antrenor, m-aş băga eu selecţioner!" :) (Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua)

638300-steaua-u-cluj-4-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Chipciu are dureri mari
Gâlcă a decis să nu-l folosească deloc pe Alex Chipciu contra lui U Cluj. Accidentat în meciul din Finlanda, Chipciu a acuzat o durere puternică la antrenamentul de sîmbătă dimineaţă, exact în locul în care are o tijă metalică, după ce s-a operat în vara anului trecut. Surse medicale din cadrul clubului din Ghencea au precizat că Alex ar fi făcut în ultimele zile mai multe injecţii pentru calmarea durerii.

Alături de Neşu
Deşi şi-ar fi dorit să fie la Bucureşti la meciul fostei sale echipe, Mihăiţă Neşu a decis să nu facă deplasarea din cauza condiţiilor de transport. Înainte de startul partidei, crainicul stadionului i-a rugat pe puţinii spectatori prezenţi în Ghencea să-l aplaude pe fostul fundaş, care s-a accidentat grav la un antrenament al celor de la Utrecht în mai 2011. Suporterii prezenţi la Peluza Nord au scandat minute în şir numele lui Neşu, dar şi al antrenorului Universităţii, George Ogăraru.

Ajutor de la stelişti
Roş-albaştrii au decis să participe la un proiect pentru sprijinirea a cinci sportivi cu dezabilităţi, care fac parte din Asociaţia CS "Noblesse Oblige". Fotbaliştii au fost primii care au făcut o donaţie în contul asociaţiei, iar ieri, înainte de startul partidei din Ghencea, au intrat pe teren cu un banner cu numele asociaţiei, pentru a încuraja fanii echipei să doneze şi ei pentru paralimpici. Donaţiile se pot face în contul RO49CECEB60530RON3602301, deschis la filiala CEC Bank Ghencea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
andytheblue
andytheblue  •  21 Octombrie 2014, 11:34

Titlul 26 e tot mai aproape si frustratii nbunesc ! Bravo baieti !

andytheblue
andytheblue  •  20 Octombrie 2014, 21:10
Postat de sexilian pe 20 Octombrie 2014, 19:19

putinii putinarii care au trecut la lana de iarna explica numarul mic din tribuna.da-le guleratule pilea mieilor inapoi

Esti prostul sitului !Esti prostul sitului !

sexilian
sexilian  •  20 Octombrie 2014, 19:19

putinii putinarii care au trecut la lana de iarna explica numarul mic din tribuna.da-le guleratule pilea mieilor inapoi

Vezi toate comentariile (18)
Comentează