FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FC VASLUI 2-2

VIDEO Copiii, egalii milionarilor » Viitorul a reuşit să ţină piept echipei care a scos un egal pe terenul lui Inter

Gabriel Iancu a ajuns la cota 3 în clasamentul golgeterilor // Foto: Marian Muscalu (Telegraf)
Gabriel Iancu a ajuns la cota 3 în clasamentul golgeterilor // Foto: Marian Muscalu (Telegraf)

Articol de - Publicat luni, 03 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 septembrie 2012 00:54

Puştii lui Hagi au reuşit exact acelaşi rezultat pe care-l izbutise şi Inter Milano, acum 3 zile, în compania moldovenilor.

"Eu vara nu dorm" a fost melodia care trebuia pusă, aseară tîrziu, pe stadionul Farul, unde Viitorul şi Vasluiul au început să joace duminică şi s-au trezit că au plecat de la stadion în ziua de luni. Meciul însă n-a fost unul adormit, dimpotrivă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A marcat cel mai tînăr de pe teren
Dobrogenii nu s-au lăsat timoraţi de milioanele şi vedetele din teren ale lui Porumboiu şi l-au chinuit serios pe Şumudică. Ajutaţi şi de asistentul Iulian Radu, care nu le-a permis oaspeţilor să marcheze (7), au reuşit să dea lovitura în minutul 10. Atunci, cel mai tînăr fotbalist de pe teren, Gabriel Iancu, 18 ani, a făcut ţăndări apărarea adversă, şi-a făcut mingea pentru piciorul său de bază, stîngul, după care l-a executat pe Coman, copiindu-l pe Van Persie de la primul gol al său din meciul Southampton - Manchester 2-3.

Vîtcă gropar, Coman providenţial
Vasluiul s-a zburlit după primirea golului şi a împins şi mai mult liniile spre poarta lui Vîtcă. Portarul lui Hagi a demonstrat în minutul 34 de ce a dat chix şi la Steaua, şi la Mediaş, dar şi la Rapid. A respins greşit o minge, după care s-a aruncat peste picioarele lui Antal, provocînd un penalty stupid, pe care Sînmărtean l-a transformat în gol.

Pînă la pauză se mai puteau marca goluri. Primul a ratat Chiţu, scăpat singur pe stînga, însă Dani Coman a jucat rolul unui Spiderman şi a scos miraculos. La poarta cealaltă, N'Doye a trimis la 5 centimetri de bară, după un contraatac de manual purtat pe axa Antal-Sburlea-Marius Niculae.

Dică, al 95-lea gol în Liga 1
Repriza secundă a început pentru Vaslui la fel de prost ca şi prima. Sînmărtean n-a învăţat nimic din faza de acum cîteva meciuri, cînd deşi l-a faultat în propriul careu pe Maxim, atunci arbitrul a închis ochii. Marius Avram însă nu e Radu Petrescu şi a văzut perfect penalty la intervenţia lui Sînmărtean asupra lui Alibec. Dică a transformat cu precizia dată de cei 12 ani de cînd joacă în Liga 1 şi a bifat al 95-lea gol pe prima scenă.

Şumudică a reacţionat, i-a băgat pe Stanciu şi pe Varga. Tot Viitorul a fost mai periculoasă, nou-intratul Vaştag fiind la un pas să-şi facă adversarul KO printr-o "bombă" de la peste 30 de metri, scoasă de sub bară de Coman. Cu numai două minute înainte de final, Celeban a pus capul la centrarea lui Varga, iar "plăieşii" fac al doilea 2-2 consecutiv. De astă-dată, milionarii au fost ei şi au irosit două puncte imense!

Gest golănesc
Înainte de începutul meciului, antrenorul oaspeţilor a fost protagonistul unui gest obscen. Deranjat de faptul că suporterii de la tribunele I şi 0 îi huiduiau, Şumudică le-a arătat degetul mijlociu, însă fără a ridica mîna.

4 jucători diferiţi au executat penalty pentru FC Vaslui în acest sezon: N'Doye, M. Niculae, N. Stanciu şi Sînmărtean

518040-viitorul-vaslui-2-2.jpgALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Vasluiul a avut gol valabil la 0-0
În minutul 7, la prima fază importantă de atac a oaspeţilor, s-a produs o gravă greşeală de arbitraj. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin Marius Niculae, după o centrare a lui Sînmărtean, însă Marius Avram a anulat golul pentru că asistentul Iulian Radu a semnalizat ofsaid! Reluările au arătat însă că Niculae se afla cel mult pe aceeaşi linie cu ultimul fundaş al Viitorului, astfel că decizia brigăzii a fost greşită. După mai puţin de 3 minute, gazdele au marcat pentru 1-0 prin Iancu.

Dublu penalty în aceeaşi fază :)
FC Vaslui a obţinut în minutul 34 o lovitură de la 11 metri, scoasă de Antal. Decizia lui Marius Avram a fost corectă, însă faza e una antologică. Mijlocaşul dreapta al lui Şumudică a fost faultat în acelaşi timp şi de portarul Vîtcă, şi de fundaşul dreapta al Viitorului, Mladen. Primul l-a lovit peste piciorul drept, în timp ce cel de-al doilea peste piciorul stînga!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
zep
zep  •  03 Septembrie 2012, 13:05

Daca vreo echipa o bate pe Dinamo cu 2-0 o sa fie egalii Barcelonei.

kiddu90
kiddu90  •  03 Septembrie 2012, 11:38

Puteţi să mă înjuraţi, dar eu nu cred că Varga e de Vaslui. De Sburlea nu mai zic. Echipa a pierdut mult din spectaculozitatea de anul trecut.

zidane92
zidane92  •  03 Septembrie 2012, 08:55
Postat de heraklis pe 03 Septembrie 2012, 02:03

Vasluiul a avut gol valabil la 0-0 !!?? Si acum cine plateste pentru asta ?

nu va e ma rusine dupa ce n-ati fost in stare sa bateti niste copii de 17-18-19 ani o echipa plina de jiucatori de mare valoare care au salarii de 300-400 de mii pe an cat toata echipa viitorului la un loc sa mai comentati ca v-a anulat arbitrul un gol? o fi fost anulat incorect dar cand nu esti in stare sa bati viitorul tu mare candidata la titlu te duci si bagi capul in nisip ca strutul de rusine nu iesi prin presa cu declaratii belicoase ca te-au furat arbitrii

Vezi toate comentariile (13)
Comentează