FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PANDURII 2-0

VIDEO + FOTO Din suflet de rapidist » Giuleştenii au învins ieri Pandurii cu 2-0

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 30 martie 2013 23:57

Specialistul golurilor decisive în Grant, Nicolae Grigore, fotbalistul de 29 de ani din care 20 în Giuleşti, i-a adus Rapidului victoria cu Pandurii


Deşi a pierdut aproape 20 de jucători în pauza de iarnă, Rapidul încă mai poate alinia o formaţie experimentată. Puştii din primele etape din această primăvară au dispărut uşor-uşor din prima linie. Aseară, doar Nicolae Vasile a fost titular, puştiul de 17 ani fiind de altfel şi unica variantă pentru postul de fundaş stînga. În rest, numai fotbalişti cu state vechi în Liga 1 plus Pecanha, un goalkeeper de 33 de ani.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Debut vişiniu
Fără gol în ultimele trei etape, alb-vişiniii au vrut să dea repede lovitura, însă Pancu a trimis pe lîngă, cu capul, din plonjon, dintr-o poziţie ideală, după trei minute de la primul fluier. Cinci minute mai tîrziu, încă o minge a ajuns în acelaşi loc, dar Herea a ratat întîlnirea cu ea. Apoi, veteranul de 35 de ani şi-a încercat norocul de la distanţă. În zadar!

Slalom printre rapidişti
Gorjenii au aşteptat timizi pînă cînd Nistor a ieşit la rampă. Mai întîi a trimis milimetric pe lîngă vinclu de la 20 de metri, apoi şi-a bătut joc de o fază superbă. A driblat toată defensiva rapidistă şi, în loc să şuteze, a mai încercat un dribling inutil şi nereuşit. Pînă la pauză, Matulevicius l-a încălzit pe Pecanha cu un şut din unghi, iar Voicu i-a dat mari emoţii brazilianului, fiind aproape de autogol.

De la vestiare giuleştenii au ieşit la fel de decişi ca în startul meciului. Grigorie a lovit bara cu o lovitură de cap din şase metri, apoi scorul a fost deschis de salvatorul alb-vişiniilor din acest sezon. Grigore a preluat pe piept centrarea lui Roman şi a trimis cu sete printre picioarele lui Mingote, în minutul 61. Opt minute mai tîrziu, Fane mai găseşte o dată bara, Pandurii replică prin Nistor, cel mai bun gorjean aseară, şi prin Matulevicius, însă Pecanha şi-a făcut datoria. Roman putea face el 2-0, a ratat şi apoi a centrat pentru un gol spectaculos dat de Alex Coman. Giuleştenii bifează a doua victorie din acest an şi din era insolvenţei, iar Pustai a şasea înfrîngere din tot atîtea partide în Grant.


17 fotbalişti au părăsit Giuleştiul în iarnă: Albuţ, Duarte, Bozovici, Milisavljevici, M. Constantin, Glauber, Burcă, Codrea, I. Apostol, Pavlovici, Teixeira, Renan, Bilaşco, Goga, Ilijoski, Figueiredo, Surdu

14 goluri a marcat Grigore din vara lui 2010, cînd s-a întors la Rapid. A înscris în 13 meciuri: 4 remize şi 9 victorii

Cifrele meciului
Rapid Parametru Pandurii
6 ocazii 3
23 (8) şuturi (pe poartă) 15 (5)
7 cornere 6

Şi-au pierdut golgeterul
Rapidiştii vor juca în etapa următoare, la Bistriţa, fără Nicolae Grigore. Marcator aseară, Grigore a încasat înainte să înscrie un cartonaş galben şi a cumulat şapte avertismente, astfel că e suspendat pentru partida cu Gloria. El a ajuns la 5 goluri în această ediţie din Liga 1 şi e golgeterul trupei lui Rada, alături de Herea. (George Stanciu)

Abandonaţi de toţi
Giuleştenii continuă să existe în incertitudine. Copos n-a fost la meci, şi nici Gruia Stoica, pretendentul la poziţia de patron în Grant, nu a venit. Nu a mai apărut nici Andone, care i-a urmărit pe vişinii de cîteva ori fiindcă există posibilitatea ca el să devină şeful staff-ului tehnic al Rapidului o dată cu tranzacţionarea clubului. (George Stanciu)

Nu marcaseră în 2013!
Rapid a întrerupt o serie negativă incredibilă: nici un jucător al lui Rada nu înscrisese în acest an! Giuleştenii aveau o victorie, 1-0 la Iaşi, obţinută cu un autogol al moldovenilor, un 0-0 la CFR Cluj, 0-0 cu Petrolul şi 0-1 acasă cu Dinamo. Nicolae Grigore a oprit seria sterilă cu reuşita din minutul 61. (George Stanciu)

Torţe în bloc
Rapidiştii au găsit o metodă ingenioasă să folosească torţe fără să le mai fie suspendat stadionul. Cîţiva ultraşi au mers într-un balcon dintr-un bloc de pe Calea Giuleşti şi au aprins torţele acolo în timpul reprizei a doua, la puţin timp după pauză.

Mardare a jucat două minute!
Meciul a fost de coşmar pentru Ştefan Mardare. Apărătorul a fost trimis pe teren în minutul 89 în locul lui Herea, Rada sperînd că modificarea îl va ajuta să conserve avantajul minim. Dar peste două minute, Mardare a făcut un fault, a luat "galben", a protestat şi Balaj i-a mai dat un cartonaş galben şi pe cel roşu!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (41)
gardenparty
gardenparty  •  05 Aprilie 2013, 21:19

pandurii-PETROLUL 1-2

dihorul
dihorul  •  01 Aprilie 2013, 12:09
Postat de vaalah pe 31 Martie 2013, 09:47

Oaie in 1986 eram in galerie meci de meci , acasa si in deplasare, noi nu am avut niciodata inainte de 1990 clinciuri cu galeria rapidista .

@Valah. Inainte de 89 il aveam pe Mincea, Butelie, Blondu, Colombo, si altii langa mine in galeria Rapid. Tot inainte de 89 am facut stagiul militar obligatoriu in Bucuresti. Eram incarcati ca oile in camioane si dusi pe Ghencea. Sub comanda unui ofiter trebuia sa incurajam 5teaua. Nu am vazut civili pe ghencea care sa incurajeze 5teaua. Am avut de platit pt ca in loc de "hai" eu si un alt rapidist strigam mwi... PS: Sa ma scuze cei pe care i-am omis din vechia galerie a Rapid.

dihorul
dihorul  •  01 Aprilie 2013, 11:57
Postat de suntfericit pe 31 Martie 2013, 11:58

Finala de cupa europeana?Voi?Poate vorbesti de ''Cupa Oraselor Targuri''.Galerie in anii 30?Glumesti.Voi in 47 jucati cu soarele pe piept,simbolul comunistilor.In anii 40 suporterii vostrii se deghizau in soldati rusi si jefuiau oameni.Cereau asa:Davai ceas!Davai ceas!

Bre oameni buni... Unde isi paste ciobanul oile azi?!?!? Vad ca a gasit un izlaz cu plante halucinogene!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează