FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CFR CLUJ 1-2

VIDEO + FOTO Istoria s-a repetat la 6 luni » Deşi a jucat cu rezervele, CFR a confirmat calculele hîrtiei în Derby de Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 24 noiembrie 2012 22:43

La fel ca la precedenta întîlnire, cînd "feroviarii" au luat titlul, ”U” a condus pe tabelă, dar a fost învinsă în doar 10 minute de Rui Pedro şi Bjelanovici. Dar asta abia după ce Paulo Sergio a băgat vedetele pe teren


"Ţine minte, sfîrşitul nu-i aici", piesa celor de la Pasărea Colibri, a deschis Derby de Cluj, un semnal pentru situaţia disperată a Universităţii, plimbată între negocieri de preluare şi Parchet. "U nu moare" a răspuns galeria studenţilor, dar răbdarea jucătorilor şi angajaţilor a trecut demult de pragul suportabilităţii. De partea opusă, CFR a pus campionatul la capitolul diverse, iar Paulo Sergio a trecut la testele de iarnă.

Click aici pentru VIDEO + FOTO!

Mîna lui Nuno Diogo a aprins derby-ul
Drăghici a tras aiurea din marginea careului (3), iar Krumov alunecă pentru ocazia lui Hora, care a şutat milimetric (7). Startul exploziv a pălit apoi în faţa recitalului peluzei "şepcilor roşii". Pe teren, jucătorii Universităţii sînt ameţiţi de patosul suporterilor, iar "rezervele" CFR-ului nu şi-au găsit cadenţa unui meci cu miză. Valenţele unui derby au fost onorate abia după ce Nuno Diogo a pus mîna pe centrarea lui Alex, iar Viorel Dinu a detonat tribuna din penalty (20).

Desemnaţi favoriţi de casele de pariuri, "feroviarii" şi-au confirmat apoi din plin statutul, confiscînd practic balonul, deşi jucau cu echipa a doua. Doar bîlbele lui Hora au menţinut dezechilibrul de pe tabelă (27, 33), Nuno Diogo bifînd tabloul ratărilor din prima repriză cu un cap milimetric pe lîngă bară (43).

Revenirea campioanei
La reluare, CFR a rămas în prim-plan, dar nu a nimerit poarta nici măcar cînd a fost goală, Godemeche expediind balonul în bară după serviciul lui Bastos (58). Paulo Sergio şi-a trimis în teren armada din meciul cu Braga, Bastos şi Rui Pedro, iar efectul a fost devastator. Mai întîi, brazilianul a ţintit bara (68), iar după doar două minute, Rui Pedro a îngenuncheat şi concitadina, cu un trasor deviat de Christou (70). Şi pentru ca istoria să se repete la nici 6 luni din ultimul Derby de Cluj, Bjelanovici a pus latul la şutul pe jos al lui Camora (80), confirmînd supremaţia rezultatelor vişinii din ultimele sezoane. "U" a rămas cu efervescenţa şi patosul peluzei, plus grijile zilei de mîine şi un viitor sumbru.

Rezerve şi la "oficială"
Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany n-au fost prezenţi la derby-ul de aseară. Ca şi în alte dăţi, cei doi au preferat să urmărească disputa de la stadionul din Gruia. Singurii oficiali ai "feroviarilor" care au însoţit echipa pe Cluj Arena au fost secretarul general al clubului, Iustin Balaj, şi directorul sportiv Sandu Matei. Ultimul a luat loc pe bancă, lîngă antrenorul Paulo Sergio.

Cadu, trimis la un control în Germania
Portughezul Cadu a fost menajat pentru meciul de ieri, ca de altfel majoritatea vedetelor lui CFR. Mureşan, Bastos, Rui Pedro sau Felgueiras au fost totuşi rezerve. Căpitanul "feroviarilor" a fost trimis la o clinică în Germania, pentru a se trata în urma leziunii musculare suferite cu Astra. Cel mai probabil, Cadu va reveni în formula de start a clujenilor, miercuri, în Cupă, cu Dinamo.

Au întîrziat începutul meciului
Jucătorii lui "U" au întîrziat începerea meciului cu 5 minute în semn de protest faţă de faptul că nu şi-au mai încasat salariile de mai bine de 4 luni. Fotbaliştii lui Marius Popescu au avertizat că nu se vor mai prezenta la antrenamente, după derby, dacă situaţia de la club nu se schimbă. "Orice variantă e posibilă, inclusiv desfiinţarea echipei", a spus Aurelian Băbuţan, directorul sportiv al "studenţilor".

" U Cluj nu moare"
Înainte de startul partidei, pe ecranul tabelei de marcaj au rulat imagini cu foste glorii ale Universităţii sau personalităţi legate afectiv de clubul "şepcilor roşii". "Sfîrşitul nu-i aici", cîntecul celor de la Pasărea Colibri, a fost ambianţa muzicală a momentului pregătit de fanii "studenţilor". "U Cluj nu moare" a fost mesajul de la finalul materialului.

Gestul lui Paulo Sergio
Antrenorul portughez s-a deplasat înainte de start pînă la banca de rezerve a gazdelor pentru a-l saluta pe Marius Popescu. Cei doi şi-au dat mîna, iar lusitanul a revenit în spaţiul său tehnic. "Nu vrem să facem circ. Cine va face un gest nesportiv nu va mai juca. Vin taţi cu fiii lor la meci, trebuie să dăm un exemplu", spunea antrenorul campioanei înainte de meci.

Fanii "studenţilor" şi-au ironizat rivalii
Galeria lui "U" a afişat mai multe bannere pe durata partidei. Fanii "şepcilor roşii" nu şi-au menajat rivalii. "Boxele nu le-aţi adus, poate aşa eraţi mai mulţi" a fost unul dintre mesaje. "Drumurile noastre toate, tot de Arpi-s cotizate", "Supunere? Niciodată!", au continuat fanii lui "U", care au derulat o pînză uriaşă în minutul 19, înfăţişîndu-l pe profesorul Iuliu Haţieganu.

Deranjat de fluierele din tribună
Un spectator le-a făcut viaţa grea "feroviarilor", folosind un fluier, din tribună, la multe din atacurile CFR-ului. Enervat, Paulo Sergio i-a atras atenţia arbitrului de rezervă, Florin Marcu. Şi Alexandru Matei, directorul sportiv al "feroviarilor", i-a cerut la pauză observatorului Sandu Boc să ia măsuri.

Nuno Diogo a ieşit accidentat
Portughezul Nuno Diogo a suferit o întindere musculară la coapsă în minutul 53. Fundaşul a cerut imediat schimbarea, iar în locul său a fost introdus Rafael Bastos, asta deşi într-o primă fază Sergio a vrut să-l introducă pe Rada. Antrenorul a decis însă să mizeze totul pe cartea atacului, iar mijlocaşul Nicolas Godemeche a trecut în centrul apărării.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
46rossi
46rossi  •  26 Noiembrie 2012, 15:12
Postat de mihnea80 pe 25 Noiembrie 2012, 13:03

Aseara a fost superb. Nici nu se putea o coincidenta mai mare decat aparitia ingerului Hatieganu (min.19) si golul din min.20, cand ingerul veghea. Urat insa gestul unor franari care atunci cand pe ecrane se difuzau imagini cu cei trecuti in nefiinta, pe fondul melodiei "Sfarsitul nu-i aici", au inceput sa scandeze cfr, cfr si altele.

Franrii nu au auzit ce canta pe fundal, ei cantau si au cantat in continuu chiar daca de multe ori au fost acoperiti de galerie gazda. Franrii nu si-au dat seama ce se intampla, k daca stiau ar fi tacut ! Insa in peluza nu se auzea absolut nimic altceva decat galeria cantand ! E ca si cum tu cu 700 prieteni canti ca nebunu, si baga cineva piese la difuzor....auzi piesele? nu le auzi k nu ai cum. Nu s-a vrut a fi lipsa de respect, si te rog frumos sa nu comenteze fanii lui U de lipsa de respect ca intrec CFR-istii de 1000 ori.

misucfr
misucfr  •  25 Noiembrie 2012, 17:12

Nici vorba de 11 metrii !!!!

clus10
clus10  •  25 Noiembrie 2012, 13:19
Postat de mihnea80 pe 25 Noiembrie 2012, 13:03

Aseara a fost superb. Nici nu se putea o coincidenta mai mare decat aparitia ingerului Hatieganu (min.19) si golul din min.20, cand ingerul veghea. Urat insa gestul unor franari care atunci cand pe ecrane se difuzau imagini cu cei trecuti in nefiinta, pe fondul melodiei "Sfarsitul nu-i aici", au inceput sa scandeze cfr, cfr si altele.

Emotionat momentul cu "Sfarsitul nu-i aici". Nici n-am stiut ca Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania a jucat pentru U, am ramas fara cuvinte uitandu-ma la imagini. Franarii au scandat ca era singurul moment in care s-au putut auzi, lumea adoptand un silentzio deliberat.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează