FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV 4-0

VIDEO & FOTO Urletul celor 7 ani de jar » Steaua a cinstit seara magică a sărbătoririi titlului 24 cu o victorie senină, 4-0 cu Braşov

50.000 de stelişti au realizat o coregrafie excepţională, tot stadionul a creat tricolorul ţării, iar în una dintre peluze a fost conturată graniţa României în interiorul căreia a stat scris 24 +7   FOTO
50.000 de stelişti au realizat o coregrafie excepţională, tot stadionul a creat tricolorul ţării, iar în una dintre peluze a fost conturată graniţa României în interiorul căreia a stat scris 24

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 28 mai 2013 22:07

Sub semnul cifrei simbol, moştenită de la idolul Lăcătuş, s-au scris ultimele sezoane seci ale Stelei: ieri, Bourceanu a ridicat trofeul după ce toţi spectatorii au compus harta roş-albastră a României.

Un puşti de 5 ani doarme într-o maşină cu număr de Giurgiu, parcată în faţa arenei. Îmbrăcat în tricoul Stelei, cu un steag "făcut de-acasă" care se prelinge pe patul-banchetă. "Hai, Luca, e ora 5! Hai să vezi cum vine lumea la stadion!", strigă tatăl stingîndu-şi ţigara.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Puştiul în roş-albastru, toropit de căldură, se dezmeticeşte cu gesturi candide şi iuţi, apoi deschide uşa maşinii. Luca e parcă Steaua însăşi: după 7 ani în care titlul a fost visul unui somn greu, trezită nărăvăş, a gonit pînă la seara cînd sărbătoarea i se cuvine şi o aşteaptă.

Show veritabil cu teren arabil
Stadionul se umple în vreme ce numele jucătorilor stelişti răsună şi îmbracă în zgomot aiuritor împrejurimile. Să tot fie 50.000 de oameni ce privesc porţia de maidan veritabil din careul lui Tătăruşanu, produsă de ultimul concert. "Depeche... incomod!", se amuză fanii.

Steaua intră cu tricouri pro-Becali, Rusescu abia şi-l dă jos şi face 1-0. Jucătorii pornesc o horă! Szukala reia cu capul pentru 2-0. Altă coregrafie: lunetistul "doboară" colegii de echipă. Ce-i cu liniştea asta pe stadion, totuşi?

Geografia inimilor
E minutul 10 cînd cei 50.000 se ridică urlînd de fericire: culorile se unesc, se naşte exerciţiul de dragoste al tribunelor. Harta României creşte roş-albastru, Arena e o corabie curgînd amplu pe ecranele tv, fără nevoie de ţărm, pînă şi în celula de la Rahova. Ce paradox: să lipsească de la "nuntă" tocmai cel care dă, de ani buni, "darul" cel mare şi singurul! Bourceanu face semn colegilor să paseze calm, de-a latul. E dreptul lui să vadă în ce i s-a preschimbat truda. Braşovenii? E parcă meciul sezonului şi pentru ei. :)

Viitorul şi Severin? Delete!
Reghecampf îl schimbă pe Rusescu în minutul 24, numărul la care a visat poporul stelist un sezon întreg. Înlocuirea simbolică îl trimite pe Raul să cînte cu galeria. În iarbă, Steaua dansează la ani-lumină distanţă ca joc de 2-5 cu Viitorul şi remiza cu Severinul. Se şutează din toate poziţiile spre poarta lui Mutu, Gardoş fentează la limita careului mare, Reghe şi MM Stoica sînt chemaţi să salute tribunele în timpul meciului şi răspund rîzînd. La pauză, toate golurile Stelei din sezonul de Liga 1 rulează pe cubul Arenei: 70 de trepte, pînă aseară, la care un pensionar se uită vrăjit: "Uite, la meciul ăsta n-am fost...".

Promisiunea lui Dodel şi "tonul" lui Gardoş
La reluare, Nikolici înscrie cu capul pentru 3-0, să fie clar că-i vorba de un meci-recapitulare, în care Steaua arată cum a cîştigat titlul. Iar Tănase încheie în 4-0 după cea mai frumoasă fază a sa din tot sezonul. Şi cam ăsta a fost meciul!

Raul ţîşneşte de pe bancă, Szukala şi Lato se suie pe transversală, iar Gardoş anunţă la microfon explozia: "Sînt fericit şi mă simt bineeee...". Ca un plămîn uriaş, umplut vreme de-un an cu emoţii, picături de amar şi triumfuri, stadionul Stelei respiră prin zîmbetele jucătorilor.

În numele lui Neşu
MM devine prezentator la decernarea medaliilor, care începe cu staff-ul tehnic, unde Neubert e lider la aplauze primite. Cine nu credea în analiza tribunei? Rînd pe rînd, fotbaliştii urcă pe podium. Pe neaşteptate, cît e premiat Gabi Matei, steliştii desfac şampaniile spre Reghe şi Mihai Stoica! La cîţiva metri, cu piciorul în ghips, întins pe scaun, Chipciu surîde amar.

Se apropie în cîrje de podium şi emoţionează arena. 50.000 de fani, exceptînd o peluză, aplaudă numele lui Gigi Becali. Stadionul redevine o singură voce cînd managerul şi echipa dedică titlul lui Mihai Neşu. Bourceanu ridică trofeul şi... restul e poveste! Iureşul a început deja să se scurgă spre piaţă, iar noaptea să se împlinească.

În patria unui fotbal acoperit de condamnări, dosare şi instanţe, Steaua a triumfat cu 50.000 de martori fericiţi şi a redevenit avocatul speranţelor înspre Europa fotbalului adevărat.

573348-steaua-brasov.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
bogdydobre
bogdydobre  •  31 Mai 2013, 12:04

Nu a fost Mutu in poarta, habarn are cine o scris articolul sa se informeze....!!!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  29 Mai 2013, 22:15
Postat de dora pe 29 Mai 2013, 08:25

Brasovul a intrat de joia trecuta in vacanta si a facut figuratie in fata Stelei...care la doar doua zile dupa meciul urit de la Severin a jucat fara sa arate niciun fel de oboseala...asta ptr ca replica brasovenilor a fost palida...fara Enceanu in primul 11, Buga schimbat la pauza, Batin nu a mai fost jucat prea mult dupa ce a dat 2 goluri Petrolului...e 0 - 3 si tu schimbi fundasul dreapta ptr a ii face poteca lui Dodel pentru golul 4...Brasovul s-a dat la o parte, asa cum s-a dat Steaua in fata Viitorului Constanta.

ce vrei, spune direct, vei fi saturata la dorinta!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  29 Mai 2013, 22:08
Postat de radu.de.la.faru pe 29 Mai 2013, 14:09

MEREU AM SA VA ADUC AMINTE CA SUNTETI ECHIPE CREATE DE COMUNISTI :)))) voi si cu dinamo

sigur, mata a fost dizidenta si te-a facut in boscheti, altfel nu imi explic cum a reusit sa faca un ..ost atat de mare si veritabil! fa ceva tratamente dar nu cred ca vor prinde.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează