FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR 3-2

VIDEO Grant amore » Meci nebun în Giuleşti: condusă cu 0-2, Rapid a revenit şi s-a impus în repriza secundă

Rapidiştii au reuşit să întoarcă rezultatul, deşi au jucat în inferioritate. +1   FOTO
Rapidiştii au reuşit să întoarcă rezultatul, deşi au jucat în inferioritate.

Articol de - Publicat duminica, 26 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 august 2012 10:42

Echipa lui Sabău a revenit fantastic de la 0-2 şi în inferioritate, într-o atmosferă ba groaznică, ba formidabilă.

Rapid îşi propune să cîştige sau să provoace crize cardiace? Statistic, e de votat varianta a doua, că numărul trofeelor e mai mic decît momentele în care giuleştenii şi-au amăgit propriii suporteri, pe care apoi i-au adus la disperare, iar i-au amăgit. Şi tot aşa. Stadionul trebuie să fie de vină, că toţi se molipsesc.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

O repriză cadou
Sabău, fost fotbalist în Serie A şi antrenor pragmatic, îşi expune echipa cu o improvizaţie horror, Mihai Roman fundaş dreapta. CFR joacă o repriză întreagă doar pe partea extremei care teoretic ar fi trebuit să se apere. Practic, Ronny a sprintat o dată acolo şi a marcat pentru 0-1, apoi Nicoară s-a dus şi el în aceeaşi zonă şi a fost faultat de către Oros.

MAI MULTE IMAGINI

Din lovitura liberă, mingea a traversat careul spre dreapta, unde a apărut Maftei. Cum driblează fundaşii? Dau mingea în faţă şi bagă alunecare. Maftei s-a dus tot în tackling şi-a împins-o în poartă. Nu se bucură. După nouă ani în Giuleşti, îl ştie pe fiecare suporter de pe stadion.

Galeria cîntă mai tare la golul lui. De fapt, Maftei se bucura, logic, doar că nu-şi smulgea părul din cap şi nu înjura pe nimeni. I-ar fi înjurat pe toţi Oros cel nervos, fundaşul-kamikaze care face un fault inutil de dur şi ia "roşu". Aşadar, 0-2 şi om eliminat de la Rapid! Se duce aşa o repriză, lumea din tribune îşi pierde răbdarea de tot.

Schimbări geniale
Sabău iese din vestiar pentru repriza a doua în atmosfera în care oricărui antrenor i-ar veni să plece mai bine acasă, să ia un somnifer şi să doarmă pînă a doua zi. "Demisia", mai buni erau "Şumudică, Hizo, Răzvan Lucescu" şi toţi ceilalţi tehnicieni de pe lumea asta. Pe care să nu-i cheme Sabău. :) Dar antrenorul face două mutări pentru partea a doua, intră Surdu şi Grigore, imediat dă gol Ilijoski, speranţa revine printre giuleşteni, chiar dacă le e teamă şi lor să recunoască asta!, iar frica îl bîntuie pe Andone. CFR domină graţie superiorităţii, Pecanha salvează fantastic o dată.

Tobele cîntă doar pentru Grant
Cînd Rapid iese şi ea din terenul propriu, Surdu primeşte în careu şi plonjează peste Felgueiras, iar Grigore transformă penalty-ul. 2-2! Campionii au în continuare un om mai mult, dar parcă au înnebunit cu toţii. Surdu trage bine, portarul scoate la Grigore şi se face 3-2! S-au întors şi rezultatul, şi logica fotbalului. "Coşmarul" Surdu contribuie la două goluri, inesteticul Grigore marchează o dublă!

Cînd Clujul forţează, Bozovici aleargă disperat pe contraatac, împins de 9.000 de oameni care sar şi zbiară "Aleee, Raaapiiduuuleee!". Acum o jumătate de oră, oamenii fericiţi de acum erau supăraţi şi i-ar fi dat afară pe toţi. Ardelenii au devenit ei frustraţi şi dezorientaţi. Tobele din peluză numără secundele pînă la final. În 90 de minute s-au pasat şi mingi, şi nervi, şi emoţii.

"Incredibilă relaxare a noastră în repriza a doua! Portarul mi-a zis că n-a fost penalty la faza din care s-a făcut 2-2. Am pierdut şi meciul, şi doi jucători, Ronny şi Vass" (Ioan Andone, antrenor CFR)

"Surdu putea să se transfere la Hollywood. La fel şi Tudor, sînt doi actori foarte buni" (Mario Felgueiras, portar CFR Cluj)

515819-caseta-rapid-cfr.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Ronny, accidentare urîtă
În minutul 29, autorul primul gol al partidei, Ronny Da Silva, a căzut ciudat după un duel cu Oros în apropierea fanionului de la colţul terenului, n-a mai putut continua meciul şi a fost înlocuit cu Rui Pedro. E posibil ca Ronny (foto 2) să fi suferit o smulgere de ligamente la genunchiul stîng, dar un verdict clar va fi dat doar după ce fotbalistul va efectua un RMN.

Penalty contestat
Egalarea obţinută de rapidişti în minutul 61 a născut controverse. Abia intrat pe teren în locul lui Grigorie, Romeo Surdu a obţinut un penalty, dar clujenii au contestat vehement decizia lui Alexandru Tudor. Felgueiras a protestat nervos şi a primit "galben", susţinînd că nu l-a atins pe Surdu, în timp ce atacantul rapidist a acuzat că a fost atins pe gleznă (foto). Reluările tv nu au lămurit pe deplin dacă "Brad Pitt" a avut sau nu dreptate.

A antrenat baricadele
Ioan Andone a surprins la meciul de aseară. Nu pentru că a schimbat mare parte din echipa care a cîştigat la Basel, ci datorită sistemului de joc. A folosit 5 fundaşi şi un singur atacant, un sistem pe care este posibil să-l utilizeze şi în returul cu Basel. Clujenii au nevoie de un rezultat de egalitate la returul cu elveţienii pentru o calificare în grupele Ligii Campionilor, chiar şi cu o înfrîngere cu 1-0 merg mai departe.

Marius, "galben" de pe bancă
Nervi foarte mulţi aseară pe Giuleşti şi în tribune, dar şi pe teren. Însă Marius Constantin, cel care nu a fost folosit nici măcar un minut de Sabău pentru că abia a revenit după o accidentare, a reuşit să primească "galben" de pe banca de rezerve. Fundaşul rapidist a protestat de mai multe ori la deciziile lui Alexandru Tudor, iar acesta i-a acordat un avertisment în minutul 78.

CFR ar putea juca pe Cluj Arena
Reprezentanţii clubului din Gruia au discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, pentru a afla în ce condiţii pot juca unele meciuri pe Cluj Arena, în grupele Champions League, dacă trec de Basel. "Am discutat cu preşedintele clubului, care mi-a spus că dacă vor veni echipe importante, stadionul din Gruia nu va avea capacitatea necesară şi atunci va fi nevoie de Cluj Arena", a declarat Uioreanu pentru Realitatea FM.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (213)
marius73ro
marius73ro  •  26 August 2012, 21:14

Mai rar asa meci. Cinste rapidistilor care au revenit in meci, in inferioaritate numerica, si chiar au castigat.

alpin....
alpin....  •  26 August 2012, 19:04

CeFuRa este cancerul fotbalului romanesc! CeFuRa este cunoscuta in europa: THE BLATISTII arpi si muri au cumparat toti arbitri CeFuRa este rusinea clujului si a tarii

giftzwerg
giftzwerg  •  26 August 2012, 17:50
Postat de nikonist pe 26 August 2012, 17:47

esti mai rau decat ei! ai temperamentul unui oxiur,te zvarcolesti si mananci cacat toata ziua pe majoritatea articolelor! locul tau e intr-o institutie unde camasa de forta e obligatorie! ai nevoie de tratament specializat cat mai repede posibil!

Hai Petrolul ! Sper sa picam in grupa cu Metalist ca sa iti inchidem gura aia spurcata pt 10 ani !

Vezi toate comentariile (213)
Comentează