FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA 0-0

VIDEO În zodia remizei » Steaua n-a forţat cu CFR, 0-0, şi a ajuns la trei egaluri consecutive

Cadu-Tănase, un duel încheiat nedecis aseară.
Cadu-Tănase, un duel încheiat nedecis aseară.

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 15:53

CFR a început cu tupeu, dar trupa lui Reghecampf a avut cele mai mari ocazii ale partidei.

În ierarhia Ligii 1, 26 de puncte despart Steaua de CFR. Pe teren, diferenţa e aproape invizibilă. Reţeta lui Trică e pur oltenească, ambiţie şi un presing iritant, destul de incomod pentru stelişti.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar ocaziile de poartă lipsesc din dreptul unui start revigorant, în care Tătăruşanu e la un pas de autogol după un balon degajat în piciorul lui Chiricheş (8). Maah şi Hora îl scot din amorţeală pe portarul Stelei, însă trupa lui Reghecampf îşi menţine respiraţia regulată în faţa unei posesii vişinii accentuate.

Gardoş provoacă primul murmur în tribune după ce preia nestingherit pe piept din careu, însă voleul îi trădează eticheta de fundaş, 20.
CFR cu impresia, Steaua cu ocaziile

Mai multe imagini!

Trică e la un pas să sape tranşee în dreptul băncii de rezerve din cauza plimbărilor agitate, însă entuziasmul clujenilor s-a stins rapid după ocazia lui Deac, puţin pe lîngă stîlpul porţii (26). Steaua pune stăpînire pe mijlocul terenului, deşi banda stîngă e inexistentă. Bourceanu îl serveşte ideal pe golgeterul Rusescu, Felgueiras respinge de pe linia porţii (30).

Chiricheş se plictiseşte în defensivă şi trage năprasnic, însă mingea se duce adiacent cu bara transversală. Pe listă ratărilor se înscrie şi Rusescu, cu o transformare de rugby din careu (40), iar repriza se încheie nedecis.

Prudenţă la reluare
Steaua ar fi dorit să-şi culeagă laurii chiar din Ardeal, însă de la pauză a ieşit o echipă mai molcomă decît în prima repriză. Reghecampf simte momentul şi forţează cu Tatu, iar lui Rusescu îi lipsesc cîţiva centimetri pentru a scoate dopul de la şampanie (62).

Hora prinde un culoar de şut, însă Tătăruşanu nu poate fi păcălit (72). Maftei nimereşte şi el bara, iar Chipciu încearcă o scăriţa în faţa lui Felgueiras (79). Reghe sare în sus de pe bancă şi-l trimite la vestiare pe jucătorul său. Duelul se încheie nedecis, iar Steaua ajunge la a treia remiză consecutivă din campionat.

2.080 de zile au trecut de la ultima remiză fără goluri înregistrată între CFR şi Steaua, pe 19 august 2007

"Am avut ocazii, dar şi CFR a avut. De aceea cred că egalul e un rezultat corect după felul cum s-a jucat. Relaxarea e normală cînd ai 16 puncte avans şi nu mai poţi fi prins de urmăritoare" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Păcat că n-am cîştigat, am fi meritat. Steaua nu a arătat ca o campioană şi noi am avut mai multe ocazii. Am ţinut să arătăm că încă mai sîntem campioni şi am fost mai buni!" (Ricardo Cadu, fundaş CFR)

"Mă pufneşte rîsul cînd îi aud pe clujeni spunînd că ei meritau victoria! Cum pot spune aşa ceva?!" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

"Ţinînd cont că am întîlnit viitoarea campioană, consider că un punct e OK pentru noi, sîntem mulţumiţi cu egalul" (Ciprian Deac, mijlocaş CFR)

"Nu cred că a fost gol la mingea trimisă de Rusescu. S-a petrecut repede scena, dar eu zic că mingea se afla în teren cînd am respins-o, nu intrase în poartă" (Mario Felgueiras, portar CFR)

569624-cfr-steaua-0-.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Reghe: "Nu plec nicăieri!"
Laurenţiu Reghecampf susţine că va continua la Steaua şi în sezonul următor, după ce Anamaria, soţia lui, a creat discuţii legate de o posibilă plecare într-un alt campionat a antrenorului: "Voi fi la Steaua şi din vară încolo". Becali e şi el sigur c-o să-şi păstreze tehnicianul pe care l-a angajat în urmă cu 12 luni: "E semnat contractul cu Reghecampf pentru încă două sezoane, deci nu are rost să mai vorbim despre plecarea lui!".

Cadou de ziua lui
Laurenţiu Reghecampf i-a făcut cadou lui Florin Gardoş un loc în primul "11" ieri, în Duminica Floriilor, ziua în care fundaşul stelist şi-a serbat onomastica. Gardoş a profitat practic de suspendarea lui Pintilii şi a evoluat contra CFR-ului în faţa apărării roş-albaştrilor, alături de Bourceanu.

Echipă de contraatac
În absenţa lui Kapetanos, accidentat, tehnicianul "feroviarilor", Eugen Trică, a titularizat aseară în ofensivă jucători de viteză, specialişti pe faza de contraatac. Robert Maah a fost preferat lui Weldon sau Bjelanovici, rămaşi pe bancă, francezul venit de la Cittadella fiind sprijinit în atac de Deac, Hora şi Rui Pedro. În plus, înainte de startul jocului, gazonul stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" a fost udat timp de cinci minute la cererea jucătorilor CFR-ului, care au preferat o suprafaţă de joc mai rapidă.

Combinaţie de fluierături şi aplauze
Meciul de aseară a înregistrat una dintre cele mai ridicate asistenţe pe stadionul CFR-ului în acest sezon. Mulţi stelişti s-au intersectat în tribune cu fani ai "feroviarilor" fără a se isca însă vreun incident. Interesant este cum ambele echipe erau fluierate şi aplaudate în acelaşi timp la un moment dat.

Reghecampf nervos
Tehnicianul Stelei a avut o primă reacţie nervoasă la adresa "centralului" Ovidiu Haţegan în minutul 18. Tănase a repus mingea în joc cu mîna cu 5 metri mai în faţă decît locul în care aceasta părăsise terenul, lansîndu-l pe Rusescu pe contraatac, dar arbitrul a oprit faza steliştilor şi a oferit mingea gazdelor. Haţegan l-a avertizat pe Reghecampf că la a doua abatere îl va trimite în tribună.

Maah i-a spart barba lui Szukala
Stoperul Stelei, Lukasz Szukala, a ieşit şifonat dintr-un duel cu Robert Maah. Jucătorul CFR-ului l-a lovit involuntar pe polonez cu capul în bărbie, provocîndu-i acestuia o plagă deschisă. Szukala s-a plîns "centralului" că lovitura lui Maah ar fi fost intenţionată, dar Haţegan nu s-a lăsat înduplecat şi nu a acordat nici măcar cartonaş galben.

Schimbat ca să nu ia "roşu"
Avertizat cu cartonaş galben în minutul 49 pentru un fault la Rusescu, Felice Piccolo a avut o nouă intervenţie, din spate, asupra atacantului stelist, după numai 5 minute, dar a scăpat fără avertisment. De teamă ca fundaşul italian să nu fie eliminat, Trică l-a înlocuit pe acesta cu Rada, în minutul 60. Piccolo a avut o prestaţie exactă în prima repriză, cînd a cîştigat aproape toate duelurile cu golgeterul Stelei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (80)
cfrclujole
cfrclujole  •  01 Mai 2013, 22:03
Postat de vaalah pe 29 Aprilie 2013, 12:26

Ce spume ai la bot !!!!! :))) De ce nu te internezi dilimache ?

Daca se interneaza o sa fie coleg de salon cu tine! Nu cred ca ii convine!:))))))))))))

cfrclujole
cfrclujole  •  01 Mai 2013, 21:15
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

O sa vedem in CL , asta daca treceti de preliminarii, ce fata de campioni aveti! Pana acum sunteti sub nivelul marii in CL!:)))

speedy73
speedy73  •  29 Aprilie 2013, 14:47
Postat de codrin_cj pe 29 Aprilie 2013, 14:18

speedy, esti amuzant, ai un vot de la mine!

multumesc, nu tin sa fiu amuzant :). dar prefer asa decat sa ma apuc sa postez injuraturi, cum fac altii. nu am sa inteleg niciodata suporterii (indiferent ai carei echipe) care nu au puterea sa recunoasca atunci cand echipa joaca slab sau adversarul joaca mai bine. nu inseamna ca iti tradezi echipa de suflet, inseamna doar ca vezi realitatea. ce rost are sa tot dam vina pe arbitrii, teren, conditii meteo, conjunctura astrala si mai stiu eu ce aliniament energetic nefast? asta e frate, cand sunt mai buni sunt mai buni...

Vezi toate comentariile (80)
Comentează