FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSMS IAŞI 1-0

VIDEO Jocul somnambulilor » Rapid a învins Iaşiul cu 1-0, dar continuă să dezamăgească

Articol de - Publicat marti, 07 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 august 2012 22:53

Rapid nu s-a trezit nici după 0-4 la Heerenveen şi a suferit teribil contra Iaşiului


La cum joacă Rapidul, şi personajele din Madagascar s-ar plictisi la meciurile ei. Dorin Goga, "King Julian" al salariilor Ligii 1, cu peste un miliard de lei vechi lunar, a marcat contra cele mai slabe echipe din prima ligă românească. După golul lui, moldovenii cu tricouri roş-negre ca ale Reşiţei de la mijlocul anilor '90 s-au apropiat de cîteva ori de poarta lui Albuţ, goalkeeperul adormit şi el de ritmul incredibil de slab al meciului.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Fotbaliştii Rapidului au nume tari pentru nivelul intern, dar arată plictisiţi şi obligaţi să intre pe teren. Te miri cum de peluza continuă să cînte în jurul unui asemenea joc. Obişnuinţa Giuleştiului ţine galeria trează şi pe fani îi mai aprinde cîte un pic Filipe Teixeira, un Dănuţ Lupu al anului 2012. Portughezul e cam plinuţ, dar fantastic de tehnic şi de inspirat! Însă el nu prea are cu cine.

Debut Codrea
Ilijoski era periculos la Braşov în campionatul trecut, acum arată precum un jucător care s-a retras şi a fost chemat de acasă pentru un ultim meci. Lumea din tribune e disperată de nervi şi de plictiseală. Ionuţ Popa vede că echipa lui e tot de "B, chiar dacă joacă în "A", şi contribuie el la spectacol. Îşi mîngîie adversarii, rîde pe sub mustaţă şi apoi se plimbă cu mîinile în şold prin faţa băncii şi seamănă cu Charlie Chaplin. Meciul tot arată precum o parodie după fotbal.

La Rapid intră Codrea. Probabil e uimit de lentoarea asta, după ani în care a alergat după Pirlo, după Kaka şi după Sneijder. Doar că Paul nu influenţează jocul prea tare şi albii sînt uneori împinşi în careul lor de ieşenii lipsiţi de experienţă şi de valoare. Se termină totuşi 1-0. Rapid are cinci puncte şi e neînvinsă în campionatul în care ai impresia că fotbaliştilor li se dau somnifere în locul vitaminelor.

CIFRELE MECIULUI
14 şuturi la poartă 10
5 şuturi pe poartă 3
4 cornere 5
5 ocazii 1

"După aspectul jocului meritam chiar victoria. Mă aşteptam să nu ne pună probleme mari după ce i-am văzut la Heerenveen. Dacă aveam mai mult tupeu şi inteligenţă, reuşeam mai mult"
Ionuţ Popa, antrenor CSMS Iaşi

"Conducerea trebuie să înţeleagă că fotbalul se face cu fotbalişti, aşa cum nocturna din Giuleşti s-a făcut cu electricieni care merită amendaţi"
Ionuţ Popa, antrenor CSMS Iaşi

"Nu am făcut deloc un meci bun, dar pauza asta de două săptămîni ne va ajuta mult şi eu, unul, încă sper la o minune la meciul retur cu Heerenveen"
George Copos, patron Rapid

"Doar experienţa jucătorilor Rapidului în cupele europene a făcut ca noi să pierdem azi, altfel nu a fost nici o diferenţă pe teren"
Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi

"Sîntem în stare de foarte puţin, obosiţi şi nerefăcuţi. Plătim şi toate se sparg în capul meu. Nu am doar cuvinte de laudă la adresa jucătorilor mei, au suferit foarte mult"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid

"Încerc să găsesc soluţii, nu ştiu ce sistem să joc şi pe cine să bag cu Heerenveen. Nu mai am atacanţi, trebuie să rezolvăm cumva situaţia asta. Grigore are contractură, Burcă şi Marius la fel, intervin mereu accidentări"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid

"Nu avem prospeţime, nici eu personal nu am ritm, sper ca în două săptămîni să ne revenim. Şansă aproape imposibilă cu Heerenveen"
Dorin Goga, atacant Rapid

"E normal ca fanii să fie supăraţi, trebuie să facem mult mai mult, nu sîntem fericiţi cu jocul ăsta. E aproape imposibil cu Heerenveen"
Rui Duarte, fundaş Rapid

Bilete scumpe cu olandezii
Deşi au pierdut ruşinos în Olanda, cu Heerenveen (0-4), giuleştenii nu fac nimic pentru a umple stadionul şi pentru a încerca o revenire spectaculoasă. Conducerea Rapidului a decis ca de azi să scoată la vînzare biletele pentru returul cu olandezii din Europa League, de joi, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.RO şi în direct la DigiSport. Preţurile sînt exagerate: 20 lei - peluze, 25 lei - tribuna a II-a şi 75 lei -tribuna VIP. (Iulian Pavel)

Codrea a debutat
Mijlocaşul Paul Codrea a revenit aseară, oficial, în campionatul românesc după o pauză de 11 ani, perioadă în care a evoluat în Italia, în special în Serie A. Fotbalistul de 31 de ani a debutat aseară în tricoul Rapidului, el intrînd în teren în minutul 65 în locul tînărului Ciolacu. (Iulian Pavel)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
mstan
mstan  •  07 August 2012, 18:58

Nu exista portar sa-si coordoneze apararea,fundasii laterali nu fac ambele faze....mijloc la fel..fara viteza,recuperare,migi utile catre atacanti,atacanti care nu exista...Dar mai dureros antrenorul nu transmite nici o idee de joc si atitudine,iar jucatorii sunt indolenti folosindu-se de scuza indusa tot de antrenor...obosim si platim pentru periada de pregatire...Norocul n-o sa mai tina mult..pana la urma o sa vina si pauza de 2 saptamani,sunt curios ce scuze se vor mai inventa...finda sunt extrem de sceptic in ceea ce priveste revenirea..cat despre Europa...din pacate obiectiv ratat!Sper sa vad macar atitudine in retur..................................

iceman_giulesteanu
iceman_giulesteanu  •  07 August 2012, 10:55

De la Rapidul lui Iordanescu eu unul nu am mai vazut o echipa a Rapidului asa statica si fara idei de joc. Jucam foarte prost, avem un antrenor, ca sa fiu bland cu el, neinspirat si niste jucatori care par ca inca sunt in vacanta si nu au chef de fotbal. Nu avem un jucator la mijloc care sa poata recupera baloanele, nu avem viteza in benzi, construim pe centru dar avem ocazii doar din faze individuale sau greseli ale adversarului. Apararea pe centru este foarte foarte slaba. Pressingul este inexistent, jucand astfel ar fii o MINUNE sa prindem primele 10 locuri. Mergem deocamdata din inertie, poate sa ne trezim dupa astea 2 saptamani de pauza, dar imi e greu sa cred k se pot metamorfoza.

jalemare
jalemare  •  07 August 2012, 09:53

mi-au placut viteza si ambitia jucatorilor. apararea si-a aratat in sfarsit clasa. doar ghinionul a facut sa nu castigam la scor cu 2-0.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close