FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ 2-1

VIDEO Marcă înregistrată » Rapidul a cîştigat în stilul său clasic: gol în prelungiri, meci plin de emoţii: 2-1 cu U Cluj

Florin Călin are doar trei meciuri jucate în Liga 1, dar a marcat un gol fabulos aseară
Florin Călin are doar trei meciuri jucate în Liga 1, dar a marcat un gol fabulos aseară

Articol de - Publicat luni, 15 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 septembrie 2014 00:02

Rapidul a trăit periculos, dar a cîştigat aseară în prelungiri, după un meci în care a condus la pauză şi s-a văzut egalată dintr-un penalty inexistent dictat de Haţegan.

Ganea schimbă Rapidul! Din echipa care a promovat sezonul trecut pe prima scenă a mai titularizat doar 4 fotbalişti cu U Cluj: Iacob, Dică, Negru şi Al. Coman. Metamorfoza a reuşit, iar giuleştenii au arătat mai bine.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Clujenii au găsit greu drumul spre poarta lui Bornescu şi cînd au ajuns acolo s-au încurcat în minge, aşa cum a făcut Gravenberch, cel care profitase de o pasă slabă la portar a lui Savin. Schimbarea s-a simţit şi în tribune, Giuleştiul revenind aseară în premieră la capacitatea de 10.000 de locuri, după ce, pe rînd, a avut închise tribuna a II-a şi peluza.

Cei 7.000 de rapidişti, după ce au criticat noua conducere, şi-au încurajat favoriţii ca în vremurile bune, împingîndu-i de la spate. Golul a venit din entuziasm, Buş, fost campion cu Oţelul, marcînd cu un şut frumos la colţul lung (38). "Şepcile roşii" n-au avut replică, iar elevii lui Ganea au prins curaj. Roşu a irosit o şansă bună, trimiţînd pe lîngă poartă de la 16 metri (56).

Norocul clujenilor a fost Haţegan. Arbitrul din Arad a dictat eronat penalty la duelul dintre Savin şi Nuno Viveiros. Faultul a fost clar, însă a început în afara careului. Muşat a egalat după ce l-a executat pe Bornescu (61).

Rapidiştii au căzut psihic, iar Ogăraru a simţit că poate profita. L-a aruncat în teren pe Paulo Martins şi, la prima atingere de balon, putea marca, dar a trimis pe lîngă după ce a scăpat singur cu portarul (78).

Cînd totul părea să se ducă spre o remiză, Florin Călin a scos doi jucători din preluare şi a şutat cu sete, un şut în care a pus toată frustrarea rapidiştilor, aducînd victoria formaţiei din Grant şi umbrind debutul ca antrenor al lui Ogăraru.

"Sînt foarte dezamăgit pentru că atunci cînd pierzi într-o asemenea manieră suferi foarte mult. Noi am fost echipa care a încercat să joace fotbal. Ne-am creat ocazii, am jucat, puteam marca şi al doilea gol, dar asta este" (George Ogăraru, antrenor U Cluj)

"Nu e treaba mea să vorbesc despre problemele Rapidului, dar Giuleştiul e un stadion în care suporterii se aud şi asta e important pentru fotbal, merita să rămînă în prima ligă" (George Ogăraru, antrenor U Cluj)

"S-a văzut rodul muncii băieţilor, am dominat jocul de la început pînă la sfîrşit, victoria este meritată. Cred că puteam cîştiga mult mai lejer. Asta e viaţa, am marcat în ultimul minut, dacă îmi aduc aminte, tot aşa am şi scăpat printre degete o victorie" ( Ionel Ganea, antrenor Rapid)

"E foarte greu să mă pronunţ în privinţa penaltyului pentru că am fost departe de fază. Cît despre arbitraj evit pe cît posibil să comentez" (Ionel Ganea, antrenor Rapid)

"Dedicăm această victorie suporterilor pentru că şi ei au participat la acest triumf" (Ionel Ganea, antrenor Rapid)

"Mă bucur că lucrurile s-au mai calmat. Aveam nevoie de aceste trei puncte. Sper ca domnul Moraru să vină odată cu banii, să ne ajute" (Florin Călin, mijlocaş Rapid)

"A fost o victorie frumoasă. Ganea o să albească după un sezon la Rapid. Ăsta e Rapidul, ăsta e farmecul vieţii" (Mircea Bornescu, portar Rapid)

"Suporterii aşteptau un meci bun de la noi şi contează doar cum au plecat acasă şi anume fericiţi. Am muncit foarte mult la Braşov şi se văd rezultatele. Săpunaru şi Niculae se antrenează alături de noi şi sper să rămînă. Emil Dică a fost schimbat pentru că are un hematom la picior" (Laurenţiu Buş, mijlocaş Rapid)

633897-rapid-u-cluj-2-1.jpg

Ganea, invitatul lui Ioaniţoaia
Antrenorul Rapidului, Ionel Ganea, este invitatul special al lui Ovidiu Ioaniţoaia în această seară la emisiunea Tribuna Zero de la postul de radio Europa FM.

Fostul internaţional va discuta despre meciul giuleştenilor cu Universitatea Cluj, problemele din Grant, dar şi despre şansele ca Daniel Niculae şi Cristi Săpunaru să îmbrace din nou tricoul Rapidului.

Fanii echipei şi ascultătorii postului de radio pot intra în legătură directă cu Ionel Ganea începînd cu ora 21:00, la numărul de telefon 0372.069.599.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
zweepslag
zweepslag  •  15 Septembrie 2014, 22:31
Postat de danielionutb pe 15 Septembrie 2014, 17:17

La cum am jucat aseara e greu sa ramanem in liga 1.. Ne trebuie stabilitate la echipa si mai ales sa fie date salariile la timp chiar daca nu intregi macar sa fie date la timp pentru ca altfel se pune problema cand jucatorii au bani... Oricum, sper din suflet sa ne revenim si sa redevenim ceea ce am fost pana nu de mult timp.

AVETI NEVOIE DE LOT BUN,caci dinozaurii sunt cu ranjetul balos pe voi["egalată dintr-un penalty inexistent dictat de Haţegan." scrie in articol]Nu uitati ca titlul ala din ceausism a fost luat doar pentruca Rapidul de atunci era peste valoarea nationalei Romaniei dar care nu putea sa existe fara securistii de la cele doua simboluri bolsevice.RApidul de astunci,echipa intai,batu Yugoslavia intr un amical la Belgrad, iar echipa doua facea si ea ravagii ...si doar asta facu ca arbitrii desi munceau din greu sa le fure meciurile nu au reusit totusi,iar asta a maniat PCR ul si urma ce urma:lipsa subventiilor(finantata de o sucursala CFR TRIAJ sau sect 8 al saracilor si asa ajunse in B

dangp
dangp  •  15 Septembrie 2014, 21:33
Postat de apoca pe 15 Septembrie 2014, 17:52

da ma ca aia de la TAS sunt niste retarzi complet ... de-aia sunt ultima instanta a sportului peste care nu se mai face recurs, ca depind de alde Burleanu, Chivorchian si alti trepadusi din astia ... ce dracu ma, va pretindeti baieti destepti, umblati prin Europa si veniti cu texte de-astea de nici in piata la Obor nu tin am inteles, va oftica Rapidul ca v-am stat in coasta mereu si v-am stricat distractia cand va era lumea mai draga. pe bune ca inteleg frustrarea. ati crezut ca disparem si v-a crescut pulsul. ei bine nu disparem, vi s-a parut. GET OVER IT!!!

Bravo!

apoca
apoca  •  15 Septembrie 2014, 18:34
Postat de mokinio pe 15 Septembrie 2014, 16:01

"Meciul Steaua – Gaz Metan de vineri, de pe Look TV, a stabilit o premieră istorică negativă: primul meci al Stelei din istoria măsurătorilor de audiențe TV în care Steaua face rating ZERO și market share ZERO pe publicul comercial, conform datelor Kantar!" Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: ://www.realitatea.net/incredibil-premiera-negativa-in-istoria-stelei-zi-neagra-pentru-campioana-romaniei_1525278.html#ixzz3DO8pnQN4 Follow us: @realitatea on Twitter HA-HA-HA, auzi, rating ZerOOOOO!!!! La cea mai iubita echipa comunista?Nuuuuuuuuuu credeam asa ceva!!!

da, tare asta :)))) ... cica 1000 de telespectatori au vazut meciul complet :))) ... ii mai aduni pe speriatii aia de pe stadion si cu indulgenta ies vreo 10.000 de suporteri stelisti adevarati ... restul pana la milioanele visate sunt stelisti pe internet sau cand e vreun rezultat de sarbatorit ... plus o mana sanatoasa de mancatori de seminte care cred ca Becali e cel mai bun roman pt ca le-a platit curentul si le-a facut case

Vezi toate comentariile (26)
Comentează