FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FC BRAŞOV 1-0

VIDEO Noul lup alfa » Filipe Teixeira a rămas singurul fotbalist din lotul Petrolului care poate face diferenţa: 1-0 cu Braşov

Teixeira a marcat 19 goluri în 95 de partide în Liga 1
Teixeira a marcat 19 goluri în 95 de partide în Liga 1

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 25 martie 2015 17:53

Petrolul s-a impus cu 1-0 în faţa Braşovului, după un meci slab în care doar portughezul a strălucit.

Intraţi în insolvenţă şi automat deposedaţi de dreptul de a evolua în cupele europene, rămaşi fără mai multe vedete, petroliştii mai au şanse minime în lupta la titlu, un trofeu pe care, după cum arată fotbalul românesc acum, Steaua nu prea mai are cum să-l rateze.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cu toate acestea, elevii lui Mircea Rednic şi-au păstrat atitudinea de echipă cu pretenţii serioase şi au forţat încă din startul partidei cu Braşov, avîndu-l pe Teixeira la timonă. De partea cealaltă, oaspeţii s-au aşezat foarte bine în defensivă, reuşind să blocheze atacurile "lupilor". Aşa se face că prima repriză nu a adus nici măcar o ocazie clară de gol.

În partea a doua, Teixeira a fost şi mai activ, căutînd pasa decisivă pentru unul dintre colegii săi din ofensivă, dar Astafei nu e Tamuz şi a arătat că nu se simte bine ca vîrf. Nepomuceno a fost primul care s-a apropiat de gol, însă şutul său din lovitură liberă a şters transversala (57). Dincolo, braşovenii au fost aproape să dea lovitura după un corner, dar Bencun n-a profitat de indecizia din apărarea improvizată a galben-albaştrilor (60).

Sătul să caute assistul cîştigător, Teixeira şi-a încercat norocul de la distanţă, iar şutul său plasat, cu pămîntul, de la 25 de metri s-a oprit în plasa lui Marinescu (72). Execuţia sa a fost suficientă pentru ca prahovenii să obţină toate cele trei puncte, reuşind să se apropie la 7 puncte de Steaua, formaţie care va evolua mîine împotriva Rapidului.

Probleme cu echipamentul
Arbitrul Marius Avram a refuzat în primă fază să dea drumul la joc considerînd că echipamentele celor două formaţii se pot confunda. Conform regulamentului, gazdele sînt cele care îşi aleg primele echipamentul de joc, iar braşovenii au adus cu ei trei echipamente: galben-negru, galben complet şi bleu. Avînd în vedere că primele două erau foarte asemănătoare cu cel al ploieştenilor, oaspeţii au decis să evolueze în cel bleu complet, dar arbitrul bucureştean nu a fost mulţumit şi i-a rugat pe prahoveni să schimbe ei şi să joace în negru complet. A fost refuzat şi pînă la urmă a decis să îi lase pe braşoveni să evolueze în bleu.

Fotbal mut la Look
Meciul de aseară a fost televizat de DigiSport şi Look TV, iar aceştia din urmă s-au confruntat cu probleme în startul partidei. Comentariul a lipsit cu desăvîrşire pînă în minutul 15, moment în care s-a comentat din studioul de la Cluj. După alte 5 minute a dispărut sunetul de fond, totul revenind la normal abia în minutul 26, cînd întîlnirea a început să fie comentată de Marian Olaianos şi Bogdan Pasăre, aflaţi pe stadionul "Ilie Oană".

"Jocul nostru a fost lent şi previzibil. Acest meci putea fi cîştigat doar cu un şut de la distanţă. Avem mare nevoie de un atacant, e un post unde sîntem descoperiţi" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

"Felicit Petrolul, a fost echipa mai bună! Pe final am încercat să revenim în joc, dar nu am reuşit. Un rezultat de egalitate la Ploieşti ar fi fost foarte bun pentru noi" (Vjekoslav Lokica, antrenor Braşov)

"Ne pare rău că n-am luat măcar un punct. Plecăm acasă răniţi. Am încercat să dăm lovitura pe contraatac, dar n-am reuşit. E păcat de golul primit pentru că ne-am apărat bine" (Marian Constantinescu, căpitan FC Braşov)

652651-petrolul-brasov-1-0.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  21 Februarie 2015, 22:57

tamuz nu mai este in lot !? filipe parca se trasfera la fcsb-fc stana becali Geraldo, pecanha ? tot la petrolul .... ghinion junralistic.

mihailstefan2004
mihailstefan2004  •  21 Februarie 2015, 12:40

sa fac KK pe stoaia voastra . De ce ii mai spuneti asa ? acum se numeste fi ci si bi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează