FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - DINAMO 0-1

VIDEO Oxigen pentru Mihai Teja » Marius Niculae a adus victoria "cîinilor" după o gafă imensă a portarului gălăţean: 1-0 cu Oţelul

Articol de - Publicat duminica, 22 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 21 februarie 2015 23:09

Liderul "cîinilor" negri, Marius Niculae, i-a pedepsit pe gălăţeni pentru a semna o victorie, cu numărul 1.100, în partida 2.000 pentru Dinamo în campionat.

Oţelul voia să demonstreze că se poate salva de la retrogradare. Dinamo dorea să arate că nu este doar un nume mare aflat în insolvenţă, ci că are o bază pe care să se construiască o viitoare candidată la titlu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Elanul celor două echipe a dus la o risipă de baloane pierdute pe tot perimetrul gazonului, un festival al paselor greşite într-o mişcare browniană a display-ului combatantelor.

"Săgeată" drept la ţintă
Dintr-un "du-te, vino!" furios au ieşit şi faze de poartă. Naumovski (6) a respins peste bară şutul lui Hamroun. A avut şansă la reluarea cu capul a lui Cernat (31), nu era pe fază, dar mingea s-a dus pe lîngă. Marius Niculae a arătat că, deşi are 33 de ani spre 34, încă produce panică în apărările adverse.

După şutul anemic din minutul 13, a urmat imediat o tentativă de a relua spre buturile adverse, după o pasă a lui Alexe. Nicolae Grigore a venit de două ori la finalizare, încercînd factorul surpriză. În minutul 29, a impresionat vizual.

Apoi, în minutul 44, a lovit bara şi a scos cornerul, după ce Rotariu a furat mingea unui adversar, iar din lovitura de colţ, cu ajutorul lui Ma-Kalambay, un vînjos aiurit care a sărit fals, şi a lui Solomou, plouat, Marius Niculae a înfipt săgeata în ţinta Oţelul.

Victorie din experienţă
În startul reprizei secunde, gălăţenii au forţat bezmetic pentru a împinge jocul spre poarta dinamovistă, oaspeţii aşteptînd, viclean, la cotitură. Ma-Kalambay (67) a arătat că poate respinge şi corect, la şutul şiret, cu pămîntul, al lui Grozav.

Gicu n-a mai fost pieton ca la Tîrgu Jiu, dar se bazează prea mult pe tehnicitatea sa. S-a continuat cu o luptă surdă pentru fiecare petic de pămînt, pentru orice balon, pînă la reluarea lui Tătar (90+1), care ar fi putut aduce un mare punct dunărenilor.

"Ne-am bătut singuri, am luat un gol stupid. Portarul nostru are 3 metri, dar la acea fază n-am înţeles ce a vrut să facă. În rest, Dinamo nici nu s-a apropiat de poarta noastră" (Tibor Selymes, antrenor Oţelul)

"Am suferit un pic în repriza a doua. E o victorie bună pentru moral. Am avut mai multe ocazii ca în partida cu Pandurii, dar îmi doresc mai mult de atît. Echipa nu e încă foarte omogenă, dar sper să cîştigăm meciuri pe bandă rulantă" ( Mihai Teja, antrenor Dinamo)

"Valentin Lazăr e un jucător valoros. Mă bazez pe el şi pe ceilalţi doi care au rămas acasă. Aşa am crezut că e mai bine pentru partida de astăzi, să nu-l includ în lot" (Mihai Teja, antrenor Dinamo)

"Vali Lazăr nu a fost exclus din lot, ci stafful tehnic a decis să nu-l ia în calcul pentru acest meci, nu înţeleg de ce se face atîta tam-tam" (Daniel Stanciu, manager general Dinamo)

"Nu sînt apt sută la sută pentru că am doar 5 antrenamente în ultima lună. Am vorbit cu antrenorul şi am hotărît să intru şi să dau tot. În momentul în care n-am mai putut, am cerut schimbare" (Nicolae Grigore, mijlocaş Dinamo)

652762-otelul-dinamo-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Trei debutanţi şi jumătate
Fostul căpitan al Rapidului, Nicolae Grigore, a fost folosit aseară de Teja din start, mijlocaşul defensiv fiind introdus chiar dacă de-abia şi-a revenit după nişte dureri la spate, din cauza cărora nu jucase nici la Tîrgu Jiu, în Cupa Ligii. Grig a ieşit accidentat. Au mai debutat la "cîini" Serginho, fundaş stînga, doar spectator în tribună contra Pandurilor (1-2), şi stoperul Gordan Bunoza, ultimul adus în "haită". Şi a fost şi o revenire: Naumovski a fost anunţat titular cu o oră înainte de meci, Kiko întorcîndu-se după un sezon petrecut la Levski.

Borcea interzisese negrul, dar s-a revenit la el
"Cîinii" s-au întors la culoarea neagră. Cristi Borcea interzisese echipamentul, pe considerentul că "nu sîntem echipă de înmormîntări". Dinamo a jucat la Galaţi în al treilea echipament din acest sezon, care va înlocui albul la meciurile din afară.

Inbox
- După ce a stat în tribună la Tîrgu Jiu, Ionel Dănciulescu, proaspăt director sportiv, a revenit de aseară pe bancă, factor mobilizator pentru jucători şi de susţinere pentru Teja. "Corbul" a fost antrenorul echipei în ultima lună din sezonul de toamnă.
- Căpitanul gălăţenilor, Florin Cernat, a jucat în premieră împotriva "cîinilor", după ce a fost transferat în 2001 de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev. S-a salutat amical cu omologul său, Marius Niculae, cei doi fiind colegi în Ştefan cel Mare acum 14 ani.
- Chiar dacă au fost lăsaţi în afara lotului, Vali Lazăr, Alexandre Durimel şi Fabien Farnolle, cărora li s-a adăugat suspendatul Filip, s-au antrenat ieri dimineaţă în Ştefan cel Mare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
1745flo
1745flo  •  22 Februarie 2015, 21:40
Postat de steauaucl pe 22 Februarie 2015, 15:48

marius niculae sa bucurat la gol de parca ar fi intors scorul de la 3-0 contra lui BARCA in minutul 94 ... daca nu gresea portarul acum iara se striga demisia si alte chestii dar na...ati batut hotelul...mare realizare ...oricum etapa viitoare tot demisia se va striga din tribune !!!

lasa comentariile, inapoi la scoala termina si tu macar 8 clase si mai vedem atunci!

el11
el11  •  22 Februarie 2015, 15:55
Postat de reddogsv. pe 22 Februarie 2015, 15:38

dar hentu clar ca lumina zilei la otelul in careu l-ai vazut ??? aaa stai, cand are Dinamo dreptate, inchideti toti ochii, ai dreaq de rapandulele draq, nu va inghitim nici cu 2 tone de lamai bah infectii umane ce sunteti.

Acel gol al otelului a fost clar din offsaid , dar in ceea ce priveste hentul in careu al otelului si acel cot in gura intentionat primit de Bunoza nu stiu ce sa zic ;)

steauaucl
steauaucl  •  22 Februarie 2015, 15:50
Postat de reddogsv. pe 22 Februarie 2015, 15:38

dar hentu clar ca lumina zilei la otelul in careu l-ai vazut ??? aaa stai, cand are Dinamo dreptate, inchideti toti ochii, ai dreaq de rapandulele draq, nu va inghitim nici cu 2 tone de lamai bah infectii umane ce sunteti.

ai dreaq.... ai dreaq... unde am mai auzit eu expresia asta ...??? hmmm ...aaaaaa da ! mi-am amintit ...la securisti pe vremea lui ceausescu cand bateau oamenii nevinovati pe strada ...cum se dau de gol altii...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează