FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - PETROLUL 1-1

VIDEO Pomană reciprocă » Petrolul a fost egalată în ultima fază la Braşov şi n-a reuşit decît un punct, 1-1

Mutu se bucură la autogolul lui Madeira
Mutu se bucură la autogolul lui Madeira

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 februarie 2014 23:29

La o zi după sîmbăta morţilor, gazda Aganovici a luat roşu aiurea înainte de pauză, colegul Madeira a înscris în proprie poartă pentru a definitiva opera neagră a FC-ului, însă Geraldo le-a întors serviciul: penalty la Fonseca în ultimul minut, transformat de Ionescu!

Cu "tricolorul" pe braţ de "Briliant", "steagul roşu" în cîntecul tribunei şi galben-albastru pe teren, reluarea campionatului la Braşov a avut cromatica unui meci al "naţionalei". Şi nu doar atît! Mutu a fost eclipsat, în startul partidei, de Surdu.

Vezi VIDEO cele mai importante ocazii!

Nu folosim clişeul numelor: Romică a irosit prima ocazie mare a partidei, şut slab din centrul careului (20), deja-vu trist al unei ratări asemănătoare într-un Franţa - România. Alte vremuri!

În ritm de rap
Pe "Tineretului", unde muzica rap anunţa cartonaşele galbene, jocul petrolist semăna cu o maşină fără suspensii, utilizată în videoclipurile hip-hop: ca pe arcuri, băieţii în albastru pictau cu cerneală invizibilă trasee blocate în piciorul lui Machado.

De partea cealaltă, Rodrigues (40) a fost responsabil cu proba de microfon: l-a îngheţat pe brazilianul Pecanha cu un şut puţin peste, din centrul careului. Nici Zicu, nici Mutu nu umpleau rezervorul însetat al bolidului ezitant!

Cartonaşul restart
A făcut-o adversarul Aganovici: cu un minut înainte de pauză, l-a atacat aiurea pe De Lucas, care ţintise cu un şut defectuos Piaţa Sfatului. Al doilea galben, roşu, resuscitare pentru un Mutu derutat!

Mai întîi, "decarul" a bătut bine lovitura liberă, debutantul Iacob a scos chinuit de lîngă bară. La fel şi în startul reprizei secunde, cînd "capul" lui Adrian a fost dublat de o ratare mare a lui Zicu (51).

Albin a intrat în locul ultimului şi l-a servit ideal pe Mutu după o oră de joc. Dar mingea s-a dus pe lîngă!

Cadou păstrat
Tot gardea veche a Petrolului părea că a adus liniştea oaspeţilor: Hoban a deviat o centrare de pe dreapta, Bruno Madeira a şters balonul suficient cît să-l păcălească pe Iacob (68). 1-0 pentru Petrolul, însă nu şi linişte!

La ultima fază a braşovenilor, Geraldo l-a faultat pe Fonseca în careu, Balaj a indicat punctul cu var: Ionescu a transformat, 1-1, şi a păstrat darul cu staniol galben şi fundiţă neagră!

"E un punct mare pentru Braşov, dar am fi meritat victoria, mai ales după cum s-a jucat în prima repriză. Eliminarea lui Aganovici ne-a împiedicat să mai jucăm la fel de bine şi în a doua" (Cornel Ţălnar, antrenor FC Braşov)

"Penalty clar pentru Braşov, există o mînă a lui Geraldo, apărătorul îl prinde pe Fonseca, iar acesta profită şi cade" (Ion Crăciunescu)

Cum a comentat Cosmin Contra după meci:
- "S-a dovedit încă o dată că am dreptate cînd mă tem de arbitraje, doar ştiu sistemul, ştiu cine deleagă arbitrii şi cine are ceva împotriva Petrolului! Indiferent cine ar fi fost "centralul", la fel s-ar fi întîmplat. Nu pot să mă lupt cu arbitrii, că-s mulţi acum, sînt şase. "Adiţionalul" a semnalizat penalty pentru Braşov"
- "S-a terminat campionatul pentru Petrolul, nu că am fi fost capabili să ne batem pentru titlu. Cu atitudinea asta nu vom cîştiga nici un meci, sînt foarte supărat pe echipă. Nu zic de Mutu şi de Zicu. De toată lumea!"
- "Cred că am greşit şi eu că m-am grăbit să fac a treia schimbare. N-am fost capabil să-i motivez pe jucători şi să fac schimbările cu cap. Dar şi Balaj şi-a făcut datoria. Îl felicit! E cel mai bun, ştie cînd şi cum să dea, e cel mai priceput”

606714-brasov-petrolul-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Lupii" gălăgioşi
Petrolul a fost susţinută la meci de aproximativ 1.500 de spectatori. Extrem de vocali, găzarii au mărşăluit în drum spre stadion, din arsenalul fanilor nelipsind petardele şi fumigenele. Deplasarea galben-albaştrilor a fost cu cîntec, liderii galeriei ploieştene avînd un adevărat conflict cu oficialii braşoveni referitor la preţul piperat al biletelor, 40 de lei, în ultima săptămînă.

Penalty corect
În minutul 44 al partidei, croatul Adnan Aganovici a fost eliminat pentru un atac întîrziat asupra spaniolului Pablo de Lucas. Închizătorul oaspeţilor şutase peste, însă ex-iugoslavul a intrat prin alunecare şi l-a lovit pe "găzar". Balaj a acordat uşor al doilea "galben" şi implicit roşu. În minutul 60, Petrolul a cerut penalty pentru un henţ clar comis de către Vagner.

Balaj a lăsat jocul să continue. Reluările DigiSport au arătat că apărătorul a jucat intenţionat mingea cu mîna, dar se afla în afara careului, deci ar fi trebuit acordată lovitură liberă pentru ploieşteni. Balaj a dictat corect penalty în ultimul minut de prelungiri. Arbitrul a observat faultul pe care Geraldo l-a comis asupra lui Fonseca.

INBOX
- PREMIAŢI. Copiii în vîrstă de opt ani ai celor de la FC Braşov au primit, chiar pe teren, înainte de meci, medaliile pentru cîştigarea Junior Indoor Cup 2014.
- RETRAS din activitatea competiţională în această pauză de iarnă, George Galamaz a venit să-şi urmărească foştii colegi de la Petrolul alături de Valeriu Bordeanu.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  24 Februarie 2014, 18:21
Postat de varanga53 pe 24 Februarie 2014, 12:13

Daca si cand joci o repriza cu un om in plus (o greseala de arbitraj IN FAVOAREA TA) nu castigi , tot arbitrajul nu te lasa ?

a fost blat.:)

radianu
radianu  •  24 Februarie 2014, 14:58

Se spunea ca la Petrolul o sa joace mutu! Cand vine la echipa? Nu l-am vazut nici pe banca de rezerve!

corectu
corectu  •  24 Februarie 2014, 14:45

bamse1901 (2028 comentarii) cam furata petrolu A fost eliminat,gresit,unul de la Brasov.Curat furat Petrolul!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează