FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 2-3

VIDEO Tricoşmar » Viitorul a dat din nou lovitura în Ştefan cel Mare: Dinamo a fost răpusă pentru a treia oară de trupa lui Gică Hagi, 2-3

Lazăr n-a mai reușit să fie jucătorul decisiv pentru Dinamo
Lazăr n-a mai reușit să fie jucătorul decisiv pentru Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 08 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 noiembrie 2014 23:22

Trupa lui Hagi a condus încă de la pauză cu 2-0 printr-o "dublă" semnată de Mitrea şi s-a impus într-un final-thriller, în care Petre jr. a gafat la golul trei al Viitorului, marcat de Bonilla, apoi a înscris un golazzo, inutil însă pentru ”cîini”.

Pentru Viitorul, aerul din Ştefan cel Mare are parcă o compoziţie miraculoasă. Două meciuri, două succese, gust de pocuţie magică! Poate n-ar fi rău ca Hagi să propună să joace campionatul doar contra roş-albilor, neapărat în deplasare, şi uite cum ajunge titlul în vitrina Academiei!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar după cum începe a treia descălecare în "Groapă", gluma se îngroaşă. Trupa lui Hagi se urcă direct pe spinarea "cîinilor" şi caută să-şi arate colţii în faţa unui adversar groggy la ultimele apariţii: eliminare cu Mioveniul din Cupă şi un 0-3 fără comentarii în derby-ul cu Steaua.

Andjelkovici lansează primul avertisment (2), iar Mitriţă completează cu o intrare curajoasă, blocată cu un fault inutil comis în careu de Fai (5)! Colegii camerunezului îşi pun mîinile în cap cînd "centralul" duce degetul spre punctul cu var, de unde Mitrea deschide scorul cu emoţii, căci Marc a apucat să ghicească traiectoria şutului.

"Cîini" debusolaţi
Un început de partidă care-l surprinde pe Stoican cu o mină uimită pe marginea terenului, de unde continuă să contemple parcă acelaşi film rulat la vizitele anterioare făcute de Viitorul.

Lovitura cade ca un trăsnet peste capetele roş-albilor, Hagi simte debusolarea de început a rivalilor şi-şi biciuieşte elevii cu tonalitate ridicată. Dinamo nu reuşeşte să se trezească, Lazăr se pierde în şarje solitare fără orizont, iar Matei, în dreapta, e sau nu pe teren?!

Băieţii lui Hagi se aşază eficient în propria jumătate în formă de brad, modulul e în permanentă mişcare, iar "crengile" Viitorului agaţă fiecare balon departe de buturile lui Buzbuchi. Iar arta contraatacului le sună cel mai bine. Partida curge periculos pentru roş-albi, e parcă o prelungire şocantă a finalului de partidă cu Steaua, cînd Alexe şi compania s-au prăbuşit.

Bilinski (21) se revoltă, cu o bară după o centrare trimisă de Grecu, dar termină prin a fi schimbat zece minute mai tîrziu! Nu pare să fie o accidentare, polonezul iese cu o mină întrebătoare în direcţia lui Stoican. Chiar, ce-a fost asta, Flavius?!

Iar în plin haos canin, Viitorul mai găseşte o breşă, tot din fază fixă. Cordoş îl faultează la marginea careului pe Benzar, iar Mitrea (44) reuşeşte "dubla" cu o execuţie de maestru: balonul se duce teleghidat în vinclu! E 0-2, iar Hagi zîmbeşte în spaţiul tehnic, recunoscînd în golul căpitanului său un strop din savoarea propriilor reuşite de generic.

Speranţa Gavrilă şi anonimul Matei
Pauză, iese năucul Fai, intră Gavrilă, totul se joacă pe cartea ofensivei. Iar gălăţeanul retrezeşte speranţa. E abia începutul mitanului secund, iar Bogdan forţează o pătrundere şi trage cu pămîntul de la 20m, în dreapta lui Buzbuchi (49).

Răbufnirea nu e însă suficientă pentru reînvierea "cîinilor". Matei continuă să fie un anonim, chiar!, de ce avem atîtea aşteptări de la tipul ăsta?, Alexe se pierde în flanc, jucătorii strigă între ei, iar Stoican urlă disperat de pe bancă la fiecare încercare ofensivă solitară: "Ajutaţi-l! Ajutaţi-l!".

Finalul lui Petre jr.
Dinamo pune presiune, dar Viitorul rezistă inteligent. Patrick Petre e ultima armă propusă de Stoican în cele 10 minute rămase, publicul aplaudă intrarea puştiului de 17 ani, care acaparează finalul.

Mai întîi, încearcă un călcîi în jumătatea adversă, dar Benzar interceptează şi pleacă pe contraatac, îl vede în centru pe Bonilla, care punctează pentru 1-3 (83)! Conturile par complet închise, dar acelaşi călcîi al lui Petre jr. readuce tensiunea: o preluare superbă în careu, pivotare şi şut sub transversală (88)! Uau!! E 2-3, dar timpul s-a terminat! Coşmarul Viitorul nu poate fi oprit!

"Nu sînt îngrijorat că am pierdut un meci, dar trebuie să luăm puncte. Să fim puternici, să nu cedăm, se întîmplă şi la case mai mari. Am încredere că Patrick Petre va ajunge un mare fotbalist, e un gol de moral pentru el. E deja o soluţie pentru Dinamo" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Bilinski nu a prins o formă sportivă foarte bună şi de aceea l-am schimbat. A avut atitudine, dar nu a avut luciditate. Nu mi-e uşor că fanii mi-au cerut demisia, dar merg mai departe, mai sînt trei etape, după care tragem linie, vedem unde ne aflăm" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Am continuat tradiţia, este al treilea meci pe care-l cîştigăm în Ştefan cel Mare. Sîntem foarte fericiţi că am ieşit cu capul sus. Valoarea şi-a spus cuvîntul, sîntem mai buni ca Dinamo" (Romario Benzar, mijlocaş Viitorul)

"Nu am pierdut de 4-5 etape şi adunăm puncte. Se vede rodul muncii noastre. Ne place să ne demonstrăm valoarea în faţa echipelor mari, de tradiţie" (Bogdan Mitrea, căpitan Viitorul)

640742-dinamo-viitorul-2-3.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Noiembrie 2014, 22:42
Postat de aldo_m pe 08 Noiembrie 2014, 11:37

balt ORDINAR FACUT CU AJUTORUL LUI STOICAN ,ma stoicane si cartu a retrogradat o schipa -mioveniul sa ia campionatul steaua DAR A FACUT-O PT BANII LUI GIGI tu pt banii cui ai facut echipa asta ca noi nici n-am atacat nici nu ne-am aparat AI PUTEA SA SPUI PUBLIC CARE A FOST STRATEGIA TA ai devenit un BALTUITOR ORDINAR ori esti prost si nu stii sa asezi o echipa in teren ori essti RAU INTENTIONAT as fi preferat sa jucam si saa pierdem DAR NOI N=AM JUCAT DE CE L-AI SCOS PE BILINSKI ca a dat-o in bara si ati incurca apele

am plecat de pe stadion la schimbarea aiuritoare a lui bilinski, adica prin min 33. asta dupa ce dinamo, cu aceeasi formula cu care a zdruncinat-o pe steaua timp de 80 de minute, efectiv statea pasiva si accepta jocul de 2 bani al alora din baragan sau de unde dracului sunt. nu am vazut meciul in continuare, dar nu ma mira suspiciunile de Blat.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Noiembrie 2014, 22:39
Postat de hawk pe 08 Noiembrie 2014, 11:44

Bilinski - atacant de duzina, mediocru. Stoican - antrenor fara experienta, adventist, zero-barat. Negoita - patron de carton, insolvent. Suporterii - 2.486, cu tot cu marele PCH Obiective - "New dinamo" Concluzia mea: VA MERITATI SOARTA !

nu avem nevoie de concluziile tale supersubiective, pline cu NIMIC. te faci de ras, calmeaza-te si posteaza pe articolele despre echipa ta, posteaza acolo, slava domnului, daca tot nu ai NIMIC de spus despre altii, poate nu ai NIMIC de spus nici despre echipa ta.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Noiembrie 2014, 22:36

"Cîini" debusolaţi Un început de partidă care-l surprinde pe Stoican cu o mină uimită pe marginea terenului, de unde continuă să contemple parcă acelaşi film rulat la vizitele anterioare făcute de Viitorul. __ si cu asta ati spus totul.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează