FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREȘ - BOTOȘANI 1-0

VIDEO Țucu-gol și Steaua » ASA Târgu Mureș a ocupat ultimul loc din play-off după victoria cu Botoșani, 1-0

Țucudean e felicitat de coechiperi după reușita cu Botoșani
Țucudean e felicitat de coechiperi după reușita cu Botoșani

Articol de - Publicat duminica, 28 februarie 2016 00:00

Reușita lui George, coroborată cu remiza fostului dușman în Trivale, a produs primul succes, neoficial, pentru cariera de antrenor a lui Mutu, accesul în play-off.

Mureșul a stat cu ochii ațintiți spre poarta lui Pleșca și cu urechile ciulite spre a afla ce face Iașiul în Trivale cu Steaua. Antrenorul Adrian Mutu a fost mai inspirat decât fotbalistul ce s-a văzut în primele două partide în tricoul roș-albastru al lui ASA. O echipă mai ofensivă, un nou suflu, o atitudine cum nu s-a arătat în mandatul lui Petre Grigoraș.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După un luft în fața porții adverse a lui Ivan Gonzalez în urma unei faze fixe, Țucudean (14) a făcut o fază care l-a dus până-n campionatul Angliei, o preluare inteligentă și un șut voinic ce a scuturat plasa botoșănenilor. Mutu, pe margine, a jubilat, alături de ceilalți colegi, de la diverse departamente. ASA prindea play-off-ul, coroborat cu 0-0 de la Pitești.

De la 275 de kilometri, cu prietenie

Fotbaliștii în roșu și albastru de la Târgu Mureș n-au fost informați că omologii lor în roșu și albastru de la Steaua au luat gol de la Golubovici, dar, ca un făcut, acțiunile lor de atac au început să pălească, iar Botoșaniul a prins tupeu precum Iașiul în Trivale. ASA era trimisă în play-out, la 1-0 pentru moldoveni cu Steaua. Pauza a trecut greu.

Mureșul iar juca având sufletul la gură, ca-n ultima etapă a campionatului trecut, doar că de data asta Steaua îi era aliat, nu dușman. Goool! Reușita lui Nicușor Stanciu la 275 de kilometri depărtare a readus la normal pulsul elevilor lui Mutu-Stăncioiu-Mureșan- Fekete. "Briliantul", printre indicații, a transmis și restabilirea egalității în Trivale ca să-i țină conectați pe ai săi la meci.

Tremurul barei

Doar că botoșănenii, precum gălățenii în ultima rundă a campionatului trecut, s-au jucat cu inimile mureșenilor. Cabrera (71) și, mai ales, Vașvari (75), cu un șut a la Gabi Mureșan din lovitură liberă de la peste 30 de metri, dar mingea a izbit bara!, i-au băgat în sperieți pe gazde.

"1-1 s-a terminat la ăia? Pfff", l-au surprins camerele TV pe Voiculeț, răsuflând ușurat, imediat după fluierul final al ambelor partide. Iar Mutu, Țucudean, Mureșan și ceilalți mureșeni, răzând fericiți, aproape că au pus-o de o horă la mijlocul terenului.

Mutu s-a pus rezervă

Adrian Mutu s-a dovedit intransigent în alcătuirea primului "11" pentru meciul de aseară: nu s-a titularizat! "Briliantul" s-a ocupat de pregătirea partidei alături de Eduard Stăncioiu și de Gabi Mureșan și nu s-a inclus în formula de start.

În schimb, au fost titularizați, în premieră,  Gabi Matei și  Paul Pârvulescu. "Unde s-a ajuns la nivel de Liga 1! Un antrenor stă pe bancă, alți doi în teren", a comentat, amuzat, Gabi Balint pe Digi Sport înainte de partidă. Mutu a decis să nu se introducă pe gazon nici măcar în finalul meciului.

Martinus a scăpat de "roșu"

În minutul 50, Quentin Martinus a scăpat de al doilea cartonaș galben și, automat, eliminare, după ce-a comis un henț la o lovitură liberă executată de Brandan. Mureșenii i-au cerut "centralului", pe un ton vehement, să-i acorde adversarului al doilea avertisment, pe primul îl primise cu câteva zeci de secunde înainte. Doar că Găman l-a iertat pe Martinus, care avea să fie schimbat la câteva minute după fază.

Ce-a spus Mutu după meci:

  • "De pe bancă e mai greu, însă am avut o echipă cu atitudine schimbată, care a luptat pentru fiecare minge și a învins"
  • "N-am nicio postură, eu sunt jucător, l-am ajutat pe nea Cori la alcătuirea formației. Băieții mi-au zis să ajut. N-am intrat fiindcă nu aveam concentrarea necesară să joc după niște antrenamente mai tari. Scopul a fost atins, Mutu în play-off, nu în play-out, am decis alături de staff-ul tehnic că e mai bine să nu intru"
  • "Eu studiez meseria de antrenor, sper să vină și ziua mea cândva, sper să fiu capabil. Dacă voi fi astfel, voi antrena mulți ani, dacă nu, nu"
  • "Ne bucurăm de acest succes, vor veni meciuri grele în play-off. La pauză, le-am spus băieților, când Iașiul era în avantaj, să ne ducem treaba până la capăt, să ne intereseze doar de noi"
  • "Steaua și Astra au un plus față de celelalte echipe, dar va trebui să arate asta și-n play-off"

"Noi voiam să ne ajutăm pe noi, am pierdut iar cu 1-0, iar nemeritat. Am dominat toate cele trei adversare din play-off, însă dacă n-am învins, nu prea contează"
Gabriel Vașvari, mijlocaș FC Botoșani

"Ne-am motivat pentru acest meci, a fost mai greu fără antrenor, dar trebuie să mergem înainte. Eu mă apăr singur prin golurile mele și atât! Toți avem un cuvânt de spus la Mureș, după ce am rămas fără antrenor, am realizat că trebuie să ne ajutăm singuri"
George Țucudean, atacant ASA

"Trebuie să jucăm pentru noi și să mulțumim oamenii din tribune, mai e mult până la titlu. Nu e de ajuns să ai valoare pe hârtie, trebuie să arăți și pe teren"
George Țucudean, atacant ASA

"Am fost atacați din toate părțile, cu Botoșaniul au fost toți băieții din echipă antrenori! Antrenor adevărat a fost unul singur, Petre Grigoraș, care a realizat situația. Mulțumesc băieților și tuturor de la club care au înțeles că nu iau banii timp de cinci luni"
Claudiu Maior, viceprimar Târgu Mureș

"Până miercuri nu știu dacă vom avea alt antrenor, până la meciul cu CFR Cluj de Cupa României, să vedem ce vor decide Bogdan Mara și cei de la club. Eu nu mă bag, recunosc când alții au abilități în alt domeniu"
Claudiu Maior, viceprimar Târgu Mureș

3meciuri și tot atâtea victorii are Carol Fekete ca antrenor interimar în acest sezon pentru ASA: cu Pojorâta, în Cupa României, cu Petrolul și cu Botoșaniul, în campionat

Parametru ASA Botoșani
Posesie 47% 53%
Șuturi pe poartă  5 2
Șuturi la poartă 7 5
Cornere 3 5

 asa botosani 1 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
812745385538562
Dragos Constantin  •  28 Februarie 2016, 17:00

Tucu-gol? Da 2-3 goluri pe sezon si il facem Tucu-gol? De tot rasul...

100002473541087
Danut Ognean  •  28 Februarie 2016, 11:55

felicitari ASA ! fcsb-isti si iesenii plang toti de ciuda ca nu le-a iesit blatul murdar de aseara

Vezi toate comentariile (2)
Comentează