FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - POLI IAȘI 2-1

VIITORUL - POLI IAȘI 2-1 » Regii din subsol: băieții lui Hagi au controlat autoritar duelul cu trupa lui Rednic

Andrei Ciobanu a deschis scorul în Viitorul - Iași. Foto: sportpictures.eu
Andrei Ciobanu a deschis scorul în Viitorul - Iași. Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 14 iunie 2020 18:53

Viitorul, liderul din play-out-ul Ligii 1, s-a impus în meciul Poli Iași, 2-1, după un meci echilibrat, decis în repriza a doua. Echipa lui Hagi are fotbaliști prea buni pentru turneul de salvare, de aceea e singura echipă care-și permite să aștepte relaxată restul etapelor

Vezi AICI clasamentul din play-out

Oamenii lui Hagi ar fi meritat un playoff cu șapte echipe, așa ar fi fost respectată clar granița valorii, pentru că Viitorul e o formație prea bună ca să participe în turneul de evitare a retrogradării. Clasamentul ilustrează superioritatea dobrogenilor și jocul de azi i-a arătat și într-o formă excelentă.

Ei au dominat-o pe Poli, au condus în aproape tot timpul jocul cu trupa lui Rednic, una care a confirmat progresul pe care-l arătase înaintea pandemiei. Talentul câtorva jucători îi încurajerază pe ieșeni că pot prinde un loc care să le permită continuarea în prima ligă, clasamentul este, însă, de speriat. Cu 15 puncte, ei se află acum pe loc de baraj. Liderul din playout, Viitorul, are 27 de puncte, cu 7 peste locul 2.

Omoh și Passaglia sunt argumente pentru salvare. Puternic și tehnic, atacantul argentinian a creat golul cu care au egalat moldovenii, a sprintat pe dreapta și i-a potrivit balonul lui Passaglia, a cărui execuție elegantă și sigură a plasat mingea perfect. Omoh și colegul lui din atac, Andrei Cristea, au avut rar ocazii să-și etaleze calități, pentru că Viitorul a pasat mai mult, a atacat mai des.

Atacurile pregătite îndelung ale constănțenilor, din zeci de linii scurte care mută mingea ba înainte, ba înapoi, pe urmă din dreapta în stânga, urmăresc și să-l lipsească pe adversar de balon, deci posesia cam plictisitoare constituie și o metodă pentru apărare. Traseele mai au nevoie și de noroc. Ciobanu a înscris primul gol datorită unei devieri întâmplătoare. Reușita decisivă, a lui Ghiță, a fost curată și a apărut din măiestrie, nu din noroc.

Iancu a centrat ireproșabil dintr-o lovitură liberă, Ghiță a lovit mingea cu capul ca în Premier League și a subliniat astfelș diferența reală dintre echipe. Poli mai are de jucat și în Cupă și visează chiar la calificarea în Europa. Coșmarul ar fi alunecarea în "B"!

Concluziile lui Gheorghe Hagi

Viitorul - Poli Iași 2-1

Analiza lui Mircea Rednic

Viitorul - Poli Iași, echipele de start

Viitorul: Căbuz - Boboc (Dussaut 65') , Mladen, Ghiță, Cr.Ganea - Ciobanu, Artean (Edjouma 46'), Al. Achim - Iancu (Chițu 77'), Rivaldinho (Casap 77'), G. Ganea (L.Munteanu 46')
Rezerve: Tordai, Iacob, C. Matei, Pitu, 
Antrenor: Gică Hagi

Poli Iași: Rusu - Grădinaru, Mihalache, Frăsinescu, Șerban - Chacana (Cabral 80) , De Irondo (Fomba 80'), Passaglia, Horșia (Platini 60')- Omoh(Habibou 80'), An. Cristea (Breeveld 67')
Rezere: Târnovanu, Zaharia, Onea,, Popadiuc
Antrenor: Mircea Rednic

Viitorul și Poli Iași au abordat diferit perioada premergătoare revenirii campionatului. Dacă formația lui Gică Hagi a disputat 2 meciuri amicale, ambele în compania Craiovei, Poli Iași nu a apucat să se testeze într-un meci de pregătire. Forma ieșenilor înainte de întreruperea campionatului era îmbucurătoare: în primele 2 meciuri din play-out, aceștia acumulaseră 4 puncte, câștigând meciul cu Dinamo de pe teren propriu (1-0).

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Vasile Miriuță pleacă cu scandal de la Hermannstadt! Antrenorul le cere șefilor salariile pe 5 luni!

Fotbalistul de play-out propus lui Gigi Becali: „Jucător de mare calitate, ar fi titular la FCSB!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
viforul
viforul  •  14 Iunie 2020, 20:21

Da, si problema este ca avem si comentatori care le place sa fie de o parte sau de alta. De obicei, Bucuresti, Craiova, Cluj. Cel mai greu pentru ei e sa comenteze un meci intre echipe din orasele de mai sus. Da' o fi pandemia de vina. In rest ce sa spun: Un sut foarte valoros la primul gol. Cred ca mingea ajungea in Parcare. Al doilea gol a fost frumos ca dealtfel si cel al Iasului. Dar in loc sa povestim despre valoarea fotbalului romanesc, sa incepem cu valoarea mass mediei de pe la noi. Posturile astea care fac propaganda ar trebui sa fie impartiale, Da' atunci de unde bani? Asa ca dam in continuare cu "A lovit un jucator cu cotul da' a fost neintentionat"................ Hai sa ne vedem cu bine ...............

4_ani_locul_2
4_ani_locul_2  •  14 Iunie 2020, 19:11
Postat de robotman pe 14 Iunie 2020, 18:45

corect,din punctul asta de vedere nici nu m-am gandit la asta. problema este ca pana peste 5 etape cand o sa joace cu mimao,poate iasiul o sa fie in zona de siguranta a ligi 1.

tu esti ''geniul '' ala de 1.92 ??? si fix 122 de kg ?

mariuss72
mariuss72  •  14 Iunie 2020, 19:11

Nea Ole ii duce in B :))))

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close