FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un fost conducător al lui Dinamo e ferm: „Cionca are dreptate să ofere 1 leu pentru 10% din acțiuni. Prețul cerut de Red&White nu are acoperire”

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 10:46 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 11:09

Vladimir Cohn, fost acționar al lui Dinamo, susține că Andrei Cionca are dreptate când vrea să ofere 1 leu pentru 10 la sută din acțiunile Red&White, apreciind că suporterii sunt adevărații acționari ai clubului.

Ieri, 22 august, la Dinamo a avut loc o adunare generală informală la care au participat acționarii clubului pentru a vedea, printre altele, cum pot face rost de finanțe ca să plătească datoriile „câinilor” și să continue activitatea.

Ședința acționarilor dinamoviști a durat mai bine de două ceasuri, dar nu s-a ajuns la consens, mai mult, i-a băgat în ceață pe suporteri. Reacțiile de după adunarea generală informală au arătat cât de dezbinați sunt unii oameni ce conduc clubul.

Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale
EURO 2024
Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale

Vladimir Cohn, fost acționar al lui Dinamo, este dur: „Alba-neagra, jenant”

Fost acționar al grupării dinamoviste, de la constituirea unei societăți pe acțiuni la club, în iulie 2005, Vladimir Cohn este de părere că modul de a acționa al lui Andrei Cionca, recent intrat în rândul acționarilor, este unul corect.

Are dreptate Andrei Cionca să ofere 1 leu pentru 10% din acțiuni, pentru un pachet al unei societăți comerciale în insolvență. Valoarea de 1.170 euro pe acțiune cerută de Red&White nu are acoperire azi, a fost stabilită din «pix», așa vor Voicu și Nicolescu! Alba-neagră, jenant!

Nu, n-am nimic de împărțit cu nimeni, dar adevărații proprietari ai echipei era sâmbătă seară la meciul FC Voluntari - Dinamo în peluză și la tribuna I, două ore au strigat și și-au încurajat echipa, demonstrație de atașament curat. Felicitări pentru acești adevărați acționari”, a reacționat Vladimir Cohn pentru GSP.ro.

Un fost conducător al lui Dinamo e ferm: „Cionca are dreptate să ofere 1 leu pentru 10% din acțiuni. Prețul cerut de Red&White nu are acoperire”
Vladimir Cohn, spectator de lux la Voluntari - Dinamo / foto: Vlad Nedelea (GSP)

Vladimir Cohn, acum în staff-ul administrativ al clubului din Voluntari, a fost prezent sâmbăta trecută la meciul ilfovenilor cu Dinamo.

17,4 milioane de leieste cuantumul sumei cu care Asociația Peluza Cătălin Hîldan a împrumutat SC Dinamo 1948 SA în perioada 2020-2022. Din această sumă, Dinamo a restituit aproximativ 13%, în 2020 și 2021: 2,4 milioane de lei

VIDEO. Andrei Cionca, acționar Dinamo: „Plătesc 1 leu pentru 10 la sută din acțiunile celor de la Red&White”

„Am făcut o ofertă pentru a prelua din pachetul celor de la «Red and White», pentru că acolo mai sunt singurele acțiuni disponibile. Am fost întrebat de ce am luat doar 28 de acțiuni și le-am explicat că doar atât am putut lua din acel pachet cedat de domnul Cornel Dinu către Dinamo Socios.

Am făcut o ofertă de a prelua pe 1 leu acțiuni de la «Red and White», urmând ca după aceea să iau un pachet mai mare. Am făcut o ofertă de a prelua 10% din acțiuni și aștept azi un răspuns pozitiv”, a reacționat Andrei Cionca, la ieșirea de la ședință.

VIDEO. Andrei Nicolescu se simte luat peste picior: „Atât valorează Dinamo pentru Andrei Cionca? M-a întristat”

Andrei Nicolescu s-a enervat în momentul în care a fost întrebat despre intenția lui Andrei Cionca de a cumpăra pe 1 leu un pachet de 10 la sută din portofoliul Red&White.

„Fără să jignesc pe nimeni, dar atât valorează pentru domnul Cionca clubul Dinamo? E trist dacă dânsul oferă 1 leu! Dacă vrea să bage bani în Dinamo să vină ca și ceilalți acționari în Red and White și să pună banii. Atunci va avea garanția că acei bani ajung în Dinamo. Pe mine m-a întristat că un dinamovist a făcut o ofertă de 1 leu”, a comentat Nicolescu. Acesta a fost, de fapt, răspunsul din partea «Red&White» la propunerea lui Andrei Cionca.

Cine a participat la ședința dinamoviștilor

Fiecare acționar a avut reprezentanți la ședință. Dacă Eugen Voicu este în concediu, Andrei Nicolescu, administratorul special, nu a participat la ședință deși era în clădirea clubului, dar acționarul majoritar «Red&White» a fost reprezentat de Dan Gătăianțu, un alt acționar R&W.

Ședința a durat ceva mai bine de două ore și au fost prezenți administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, Andrei Cionca și Sorin Preda, ultimii sosiți în rândul acționarilor, cu câte 28 de acțiuni luate de la „Dinamo Socios”, Dan Gătăianțu (Red&White), Elias Bucurică (APCH), Marius Bacria (ACS FC Dinamo) și avocatul Lulu Stoica (Dinamo Socios).

Există o procedură și în cazul în care cineva rău intenționat ar utiliza o procedură de faliment. Toți cei care ar avea ceva de primit au semnat pe noul plan de reorganizare, astfel au acceptat reeșalonările și restructurarea. Echivalează cu mai mult de o semnătură prin care se reeșalonează datoriile în plan. Nu știu dacă e vreo cerere de intrare în faliment, dar s-au vehiculat atâtea în presă și «binevoitorii» vor să pună mâna. Există un triumvirat cu oameni care vor să facă valuri la echipă.

- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Citește și alte știri:

Dinamo pregătește documentarul cu minunea revenirii în Superligă: care a fost „momentul zero”

Ovidiu Burcă are o nouă primă opțiune de atacant la Dinamo: „Este ca un pitbull pe teren, dar în afara lui citește mult și scrie poezii”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (21)
sdoru
sdoru  •  24 August 2023, 07:01
Postat de therealreddog33 pe 23 August 2023, 23:36

Eu nu am nimic împotriva lui R&W, din contra, sunt chiar ok. Tot ce încerc sa spun: le-am dat în cap la cam toți marii jucători ai lui Dinamo în ultimii 3-4 ani, din varii motive. Nu știu dacă ai făcut sport de performanta, nu e chiar asa ușor cum pare la televizor Oamenii ăștia si-au rupt picioarele pentru ca Dinamo sa aibă 18 titluri, sa fie un club mare. Cred ca merită mai mult respect, mai ales Dinu, care si-a petrecut toata viata lui la club. Dinamo sunt ei în primul rând, apoi suporterii. DDB & Co exista de vreo câțiva ani, Dinamo de 75 ani. În rest numai de bine!

Am făcut sport de performanta, chiar fotbal! Știu cum se muncește și știu ca trebuie sa daci sacrificii. Îl apreciez pe Dinu ca și fost fotbalist și antrenor! Dar acum prin ceea ce face demonstrează ca interesul și eul lui primează fata de Dinamo!!! Din păcate multe din fostele glorii au fost la greu la Dinamo (Augustin, Efimescu, Rednic chiar și Raducioiu)... Alte glorii ne-au refuzat(Andone, Dinu, Lupescu)!!! Respectam și nu uitam trecutul dar trebuie sa trăim în prezent și sa fim echilibrați și obiectivi.

therealreddog33
therealreddog33  •  23 August 2023, 23:36
Postat de sdoru pe 23 August 2023, 18:35

R&W a venit la greu și a adus o liniște financiara!!! Nu au mințit, nu au promis Luna și Soarele!! Ce au promis au realizat!!! Dacă crede cineva ca vin milionari care dau 10 mil de euro asa în 10 zile se înseamă amarnic și ii place sa fie mințit!!! PREFER INVESTITORI ȘI CONDUCĂTORI ONEȘTI ȘI SINCERI CARE FAC CEEA CE PROMIT!!! PS. Ce câștiga Dinu ca se leagă și face mistouri ieftine cu cei din R&W??? ÎNTÂI SA RECUNOASCĂ MARELE DINU CA A STAT LA MASA ȘI IA SUSȚINUT PE CEI CARE AU DEVALIZAT DINAMO!!!

Eu nu am nimic împotriva lui R&W, din contra, sunt chiar ok. Tot ce încerc sa spun: le-am dat în cap la cam toți marii jucători ai lui Dinamo în ultimii 3-4 ani, din varii motive. Nu știu dacă ai făcut sport de performanta, nu e chiar asa ușor cum pare la televizor Oamenii ăștia si-au rupt picioarele pentru ca Dinamo sa aibă 18 titluri, sa fie un club mare. Cred ca merită mai mult respect, mai ales Dinu, care si-a petrecut toata viata lui la club. Dinamo sunt ei în primul rând, apoi suporterii. DDB & Co exista de vreo câțiva ani, Dinamo de 75 ani. În rest numai de bine!

creeperno534
creeperno534  •  23 August 2023, 22:52

Atata valoreaza Voluntari

Vezi toate comentariile (21)
Comentează