FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Zenga va fi, în proporţie de 80 la sută, noul antrenor al Stelei » Şi Gigi, şi MM votează pentru Walter!

Zenga a avut numeroase succese pe banca Stelei
Zenga a avut numeroase succese pe banca Stelei

Articol de , - Publicat vineri, 27 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 22:29

Italianul e foarte aproape să revină în Ghencea tot într-un moment de criză, aşa cum a apărut şi în 2004.


Mihai Stoica anunţase o listă cu cinci străini, dar a ales deja un nume de pe ea. E Walter Zenga. Şi l-a convins şi pe Gigi Becali că fostul portar al Interului e cea mai bună soluţie în momentul de faţă. Steliştii au avut deja discuţii cu el şi Walter e tentat să se întoarcă în România, după o jumătate de an petrecută în Emiratele Arabe Unite, la Al Nasr Dubai. >> Zenga nu s-a mai regăsit după plecarea de la Steaua

80% vine ;)
Italianul e prieten foarte bun cu MM, cu care a păstrat legătura şi după ce a părăsit Ghencea, şi îşi doreşte să antreneze din nou în Europa. "În proporţie de 80 la sută, Zenga se va întoarce, e foarte atras de idee şi s-a convins că Becali şi Stoica îl vor", a povestit o sursă din anturajul Stelei.

Îl cred reformatorul perfect
Managerul are încredere în el şi i-a explicat şi lui Gigi de ce Walter ar fi soluţia perfectă pentru contextul în care se află clubul. Adică unul asemănător aceluia în care echipa se găsea şi în 2004, cînd fostul internaţional italian i-a urmat la conducere lui Piţurcă, a cîştigat campionatul şi a eliminat-o pe Valencia din Cupa UEFA. La fel ca atunci, formaţia va fi reformată aproape complet, cu mulţi jucători noi, iar MM îl consideră pe Zenga perfect pentru organizarea şi omogenizarea unui lot restructurat aproape integral.

Jucătorii îl iubesc
Succesul pe care Olăroiu l-a avut recent, precum şi efectul pozitiv pe care numirea lui l-a exercitat în cadrul lotului s-ar putea repeta cu Zenga. Italianul i-a cucerit pe jucători atât cînd a lucrat în Ghencea, cît şi în timpul scurt pe care l-a petrecut la Dinamo. Adrian Cristea a zis despre el că "e cel mai bun antrenor pe care l-am avut!", iar stelistul Ghionea a fost şi mai impresionat: "Am mai avut antrenori, dar Zenga m-a învăţat şi să ţin furculiţa în mînă!".

Termină pe 5 iunie în Emirate
Zenga a preluat-o pe Al Nasr în iarnă şi acum se află pe locul 6 cu trupa din Dubai. Ultima etapă a campionatului de acolo e programată pe 5 iunie, dată după care el ar mai avea ceva mai mult de o săptămînă de vacanţă înainte s-o preia pe Steaua. Roş-albaştrii au fixat reunirea pe 16 iunie, iar primul cantonament începe cu două zile mai tîrziu.

"Are ţinută, carismă, vocaţie"
MM a povestit cum a gîndit cînd l-a adus în 2004 pe Zenga: "Îmi trebuia un nume mare. Steaua era un vulcan gata să erupă. Trei ani fără trofeu, primăvara europeană devenise un vis îndepărtat. Suporterii erau dezamăgiţi şi iritaţi, iar jucătorii nu mai aveau motivaţie. Walter avea tot ce căutam eu: ţinută, carismă, vocaţie. Şi o mare dorinţă de a-şi demonstra valoarea. Şi a venit. A schimbat totul, de la aşezare, organizare a jocului, metode de pregătire, pînă la alimentaţie. Şi-a comandat sigla Stelei pe costumul său impecabil, şi-a tras celebra şapcă roşie pe cap şi a început să facă rezultate".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
sackal
sackal  •  27 Mai 2011, 17:31

nici murinho nu cred ca are ce face la steaua atata timp cat e ciobanu acolo :) da e bine ca incearca :) poate o sa facem ceva prin EL anu asta nu de alta da sa nu fi plans torje degeaba =)))))

liviuemil
liviuemil  •  27 Mai 2011, 17:01

Si asta o sa joace 4-3-3-iul visat de MM, sau de noi? Cind o sa puna 2 inchizatori in fata celor 4 fundasi cu cine face atacul? Pai care-i diferenta intre Zenga, Lacatus, Cirtu, sau multi altii?

mateiserban
mateiserban  •  27 Mai 2011, 12:52

PROTASOV!!!!!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează