FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP a aflat cum va vota Nicolae Badea pentru noul plan de reorganizare de la Dinamo » El a intermediat tranzacția dintre noii acționari și Dorin Șerdean

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 15:20 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 16:10

Adunarea Creditorilor SC Dinamo 1948 SA se reunește vineri, 7 aprilie, ora 9:00, la sediul administratorului judiciar RTZ, pentru a fi supus la vot noul plan de reorganizare modificat. 

Nicolae Badea, prin clubul său ACS FC Dinamo, este obligat să voteze împotriva planului, deoarece și gruparea din Liga 4 se află în insolvență.

„Viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment” » Ovidiu Burcă, toate declarațiile înaintea meciului VITAL cu Oțelul
DINAMO - OȚELUL GALAȚI
„Viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment” » Ovidiu Burcă, toate declarațiile înaintea meciului VITAL cu Oțelul

"Planul va trece fluierând și se va și executa", susțin oameni care cunosc bine culisele de la Dinamo.

Cu toate astea, se anunță și de această dată voturi împotrivă. Chirografarii sunt neumulțumiți și amenință cu procese.

Dinamo a scăpat de Dorin Șerdean, unul dintre principalii contestatari ai precedentului plan modificat, respins în decembrie, dar nu și de Nicolae Badea.

Chiar dacă omul de afaceri a intermediat tranzacția prin care noii acționari au preluat pachetul majoritar de la Șerdean și susține proiectul Red&White, Nicolae Badea, prin clubul său ACS FC Dinamo este obligat să voteze împotriva planului modificat.

Motivul, spun sursele GSP, este faptul că ACS FC Dinamo se află în reorganizare și nu trebuie să prejudicieze potențiale venituri ale creditorilor săi.

Noul Plan depus de Dinamo 1948 la tribunal, pe 16 martie 2023, presupune tăierea datoriilor de 5 milioane de euro de la creditorii din categoria „chirografari”.

ACS FC Dinamo se judecă în instanță cu Dinamo 1948

ACS FC Dinamo București este înscrisă la masă credală a formației din Liga 2, la categoria chirografari, cu 60.694,54 lei.

Dinamo a încercat să stingă datoria în noiembrie 2022. APCH/DDB a virat întreaga sumă în conturile grupării din Liga 4, în numele și pe seama SC Dinamo 1948 S.A., dar Nicolae Badea a restituit banii, considerând că plata s-a făcut în mod eronat.

Nu este singurul litigiu dintre Dinamo 1948 S.A. și Nicolae Badea. Acționarul solicită clubului din Liga 2 achitarea sumei de 433.615 lei (circa 80.000 de euro), reprezentând presupuse datorii curente față de compania lui, Computerland România SRL.

Prin ștergerea celor 5 milioane de euro de la ”chirografari” se urmărește ca la masa credală să mai rămână doar creanțele garantate, salariale și cele bugetare, în valoare totată de aproximativ 2,5 milioane de euro.

APCH își recuperează banii dacă Dinamo va ieși din insolvență

În această sumă este inclus și împrumutul APCH în cuantum de aproximativ 1,2 milioane de euro, care, potrivit unei înțelegeri cu noul acționar majoritar Red&White ar urma să fie rambursat după ieșirea din insolvență.

În primă fază, oficialii lui Dinamo mizează că Adunarea Creditorilor va aproba planul vineri, 7 aprilie, după aceeași schemă din 14 octombrie 2022, apoi speră ca judecătorul sindic să nu-l mai respingă. Mai ales că s-a renunțat la ideea ca APCH să devină acționar majoritar prin conversia datoriilor în acțiuni, iar Dorin Șerdean a renunțat la procese.

Atunci, au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv "Fotbal Club Dinamo București", de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.

Cum au votat cele 4 categorii de creditori Planul de reorganizare modificat al lui Dinamo, pe 14 octombrie 2022

Precedentul plan de reorganizare modificat a fost aprobat de Adunarea Creditorilor, pe 14 în octombrie 2022, cu votul pozitiv a trei grupe din patru, de creditorii ce dețin creanțe însumând 50,47% din totalul valoric înscris în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor.

  • 1. Creanțele beneficiare ale unei cauze de preferință: aprobat de 100%
    Planul modificat a fost aprobat cu votul pozitiv a 100% dintre creditori: Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (APCH), care deține 50,64% din valoarea creanțelor votante în grupă, și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (D.G.R.F.P.) - Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, care are 49,36% din valoarea creanțelor votante în grupă.
  • 2. Creanțele salariale: aprobat de 79,78%
    majoritatea absolută a creditorilor (79,78%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat;
    5% dintre creditori nu a aprobat Planul;
    12,48% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere.
  • 3. Creanțele bugetare: aprobat de 86,83%
    majoritatea absolută a creditorilor (86,83%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat;
    13,17% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere.
    Observații: Primăria Municipiului București (71,69% procent deținut din valoarea creanțelor votante în grupă) a aprobat Planul, în schimb Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 4 (0,52%) nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat.
  • 4. Creanțele chirografare: aprobat de 25,73%
    72,39% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere;
    25,73% dintre creditori a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat;
    1,89% dintre creditori nu a aprobat Planul.

La Adunarea Creditorilor din 14 octombrie 2022, Club Sportiv Dinamo, înscris la masa credală cu aproape 200.000 de lei, la categoria chirografari, s-a abținut și nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat. La fel a procedat și firmele lui Ionuț Negoiță.

VIDEO Liga a 2-a / Match Preview Dinamo - Oțelul Galați

Citește și alte articole:

Ionel Augustin a acceptat provocarea Gazetei » Trei momente de cotitură din cariera lui: „Am plâns 3 zile după acel meci”
DINAMO
Ionel Augustin a acceptat provocarea Gazetei » Trei momente de cotitură din cariera lui: „Am plâns 3 zile după acel meci”
Legenda lui Dinamo, Ionel Augustin: „Dacă nu suntem în Ștefan cel Mare, n-avem identitate” + Povestea transferului ratat în Serie A: „M-a informat printre picături că o să vin la Inter”
DINAMO
Legenda lui Dinamo, Ionel Augustin: „Dacă nu suntem în Ștefan cel Mare, n-avem identitate” + Povestea transferului ratat în Serie A: „M-a informat printre picături că o să vin la Inter”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rocco
rocco  •  06 Aprilie 2023, 23:03

Nu lasa sa mi se usuce florile din coroana nicolae badea !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează