FOTBAL  »  LIGA 2  »  MECI DEMONSTRATIV

VIDEO + FOTO Stadion redenumit la Caracal, în memoria fostului președinte al Universității Craiova » Vedetele Științei și politicienii orașului au jucat un demonstrativ

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 mai 2024 18:18 / Actualizat duminica, 12 mai 2024 19:32

Azi, la Caracal, a avut loc un meci demonstrativ în memoria lui Ionel Dumitru Nițulescu, cunoscut ca Jane Nițulescu, fost conducător al Universității Craiova.

Foști jucători ai Științei, dar și politicieni locali s-au întâlnit azi pe stadionul care de acum va purta numele fostului oficial. Originar din Caracal, Jane Nițulescu a murit pe 1 ianuarie 2024, la 72 de ani, în urma unui infarct.

VIDEO. Meci demonstrativ în memoria lui Jane Nițulescu

Jane Nițulescu a fost un nume important în fotbalul oltean. A fost vicepreședinte al Universității Craiova, alături de Petre Deselnicu, la eventul din 1991. A mai condus cluburile Extensiv, FC Caracal și Alro Slatina.

Printre foștii jucători ai Universității Craiova care au participat la meciul demonstrativ au fost Nicolae Ungureanu, Aurică Beldeanu, Silviu Lung, Rodion Cămătaru, Emil Săndoi sau Sorin Cârțu. Au mai jucat Daniel Mogoșanu, Cornel Frăsineanu.

La meci a participat și Lucian Bute, fostul pugilist, dar și Hristo Zlatinski, fost jucător la FCSB și CSU Craiova. Ambii au jucat pentru echipa politicienilor. Scorul final a fost 5-3 pentru Craiova Maxima. Au marcat: Cârțu, Săndiu, Frăsineanu, Cristescu și Mogoșanu, respectiv George Dumitrică, Adrian Chesnoiu și Alenxadru Stănescu.

După meci, Emil Săndoi a citit un mesaj în memoria fostului președinte al Universității Craiova:

„Istoria sportului românesc a consemnat de-a lungul vremii numele celor ce au scris pagini memorabile, la care se raportează generații, cei pasionați ai sportului și, mai ales, performerii. Când timpul se măsoară în decenii, putem spune că numele rostit a făcut istorie.

Cel aniversat astăzi are două componente esențiale ale devenirii sale: este un patron spiritual, un protector al tinerilor ce și-au dorit să performeze în fotbal, și un nume reper al Clubului Universitatea Craiova. A fost Președinte de Club timp de 40 de ani. Ceea ce este remarcabil este parcursul său sportiv de la a fi campion cu Universitatea Craiova și a fi nume tutelar al acestui club.

Este o recunoaștere astăzi a valorii sale ca sportiv și președinte, personalitatea sa identificându-se cu Universitatea Craiova. A fost și a rămas un spirit iradiant desfășurându-și activitatea și la Caracal, dovedind fidelitate pentru spațiul sportului oltenesc.

Pasiunea pentru sport s-a răsfrânt nu numai asupra destinului său, ci și al tinerilor cărora le-a descoperit talentul și i-a susținut cu implicare, aceștia confirmându-i peste timp valoarea intuiției sale și a harului de a identifica valori. Tinerii au devenit membrii ai echipei naționale și au fost reperați de cluburi sportive importante de peste hotare.

Campion cu Universitatea Craiova, Președinte de club timp d 40 de ani, mentor pentru tinerii care au aspirat la statutul de jucător profesionist.

Har și pasiune, devotament și fidelitate, în egală măsură un spirit elevat și modest.

Liga Profesionistă de fotbal și Federația Română îi recunosc meritele în istoria sportului românesc. Și, adăugăm în final, că această implicare în destinul tinerilor sportivi și în istoria celor două Cluburi a fost fundamentată de calitatea esențială, cea de tată, mândru fiind de fiul său antreprenor.

Este un PATER FAMILIAS în multiplele sensuri ale expresiei consacrate.

Și am mai aminti două pasiuni ale sale: pescuitul și prietenia. Pentru noi este și va fi Omul și Președintele Clubului de suflet iluminat de cele două culori care ne identifică în lumea sportului rege: alb-albastru”.

Craiova Maxima: Silviu Lung, Nicolae Negrilă, Nicolae Ungureanu, Sorin Cârțu, Emil Săndoi, Costică Donose, Rodion Cămătaru, Grigore Ciupitu, Aurică Beldeanu, Dumitru Mitriță, Silvian Cristescu, Robert Vancea, Daniel Mogoșanu, Cornel Frăsineanu, Adrian Popescu, Marian Calafeteanu, Costel Nica, Codrut Nițulescu și Emanoil Savin (fostul primar din Bușteni)

Echipa politicienilor: Adrian Chesnoiu (deputat), Gheorghe Nacov (deputat), Giureci Slobodan (deputat), Ionel Floroiu (deputat), Nicolae Georgescu (deputat), Silviu Macovei (deputat), Marius Humelnicu (senator), George Dumitrică (secretar general adjunct Camera Deputaților), Emanoil Savin (fost senator), Stănescu Alexandru (fost deputat), Remus Munteanu (deputat), Hristo Zlatinski, Lucian Bute, Daniel Oprescu (antrenor CSM Slatina), Marius Oprescu (Președinte CJ Olt)

Citește și:

Gică Hagi, încântat de recordul de pe Arena Națională: „Lumea se întoarce pe stadioane!”
FARUL
Gică Hagi, încântat de recordul de pe Arena Națională: „Lumea se întoarce pe stadioane!”
FRF a anunțat câți bani au investit cluburile din Superliga în copii și juniori » Creștere importantă față de anii precedenți
FRF
FRF a anunțat câți bani au investit cluburile din Superliga în copii și juniori » Creștere importantă față de anii precedenți

Citește și:

A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Tenis
A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
Superliga
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (5)
Dobermannul
Dobermannul  •  12 Mai 2024, 21:22
Postat de dobrin pe 12 Mai 2024, 20:41

Mai exista FC Caracal? Ca ultima oara cand am verificat pasteau vacile pe terenul de fotbal.

O fi, daca nu o inventeaza Burleanu. Ce de Urziceni stia cineva, iar Clinceniul era cat pe ce dar nu s-au aliniat ... astrele?

dobrin
dobrin  •  12 Mai 2024, 20:41
Postat de Dobermannul pe 12 Mai 2024, 19:45

Normal ... Nu vine si Caracal in divizia 1, ca FRF Burleanu o asteapta s-o faca campioana si apoi se poate desfiinta.

Mai exista FC Caracal? Ca ultima oara cand am verificat pasteau vacile pe terenul de fotbal.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  12 Mai 2024, 20:35

...multumim din inima Partidului ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează