FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Noii acționari de la Dinamo NU dau niciun ban! Speră să vândă clubul pe bucăți și le-au dat un mesaj incredibil jucătorilor

Burcă trebuie să-i convingă pe dinamoviști să mai joace tot pe burta goală, banii sunt promiși pentru mai târziu
Burcă trebuie să-i convingă pe dinamoviști să mai joace tot pe burta goală, banii sunt promiși pentru mai târziu

Articol de , , - Publicat luni, 27 februarie 2023 09:36 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 09:42

Anunțul despre preluarea clubului de către societatea Red&White a arătat ca o salvare a lui Dinamo, însă firma aceasta nu achită datoriile, conducerea continuă să-i roage pe fotbaliști să accepte amânări pentru obținerea licenței.

Dinamo are un proprietar nou, dar problemele rămân cele vechi. Vineri au fost oficializate tranzacțiile în care societatea Red&White a preluat 80,7758 la sută dintre acțiunile clubului, de la Dorin Șerdean și de la Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”.

Anunțul a fost urmat de niște declarații entuziaste, de promisiuni asumate și de „aruncarea” în media a unor informații despre investiții gigantice care vor urma.

Cu CFR campioană, România are șanse la grupele Champions League! FCSB, Farul sau Rapid nu au aceleași șanse
CFR CLUJ
Cu CFR campioană, România are șanse la grupele Champions League! FCSB, Farul sau Rapid nu au aceleași șanse

Mesajul primit de jucătorii de la Dinamo: „Acceptați amânarea, că bani tot n-avem!”

În realitate, și după ce a fost oficializată predarea echipei către Red&White, conducerea executivă continuă să-i implore pe foști angajați să accepte amânarea plătirii unor salarii până în lunile mai, iunie. 

Dacă fotbaliștii și ceilalți angajați față de care Dinamo e dator nu vor accepta amânarea, „câinii” nu vor primi nici măcar licența pentru liga a doua! Nu vor mai putea juca în sezonul următor nici în „B”.

Jucătorii pe care i-a contactat Vlad Iacob după anunțarea schimbării acționariatului au fost mirați de discursul administratorului special. Ei se așteptau să li se comunice că vor primi banii în curând, din moment ce există un nou proprietar.

Mesajul de care au avut parte i-a surprins. „Noii acționari nu vor da bani imediat. Dar schimbarea aceasta ar trebui să vă convingă că în mai sau în iunie vă veți primi banii”, le-a spus Vlad Iacob. Există în continuare fotbaliști care nu acceptă amânarea.

Lor li s-a promis că acționarul Red&White va investi în club după obținerea licenței și după aprobarea de către instanță a noului plan de reorganizare.

30 apriliee data la care Dinamo trebuie să demonstreze că a plătit toate datoriile către jucători și către staff până la 31 decembrie 2022. Condiția aceasta e impusă pentru licența de liga a doua. Ca să poată urca în „A”, roș-albii trebuie să achite și datoriile la ANAF, și furnizorii

Pentru Liga 1, au promis ceva ce nu aveau

Validarea planului constituie o miză imensă și ar fi fost așa indiferent de numele acționarilor. Dinamo încearcă să obțină aprobarea de a tăia datoriile clubului de la opt milioane de euro la 1,5 milioane. Roș-albii au întocmit planul aflat acum în vigoare într-un moment în care ei încă se mai aflau în prima ligă. 

Sperau să evite retrogradarea și, ca să capete licența de Liga 1, și-au asumat achitarea unor sume foarte mari. În felul acesta i-au convins pe creditori să voteze rapid planul, l-au trecut și prin instanță și au primit licența. 

Echipa avea să retrogradeze însă la capătul acelui baraj pierdut cu U Cluj și conducerea încearcă, de atunci, să-i convingă și pe creditori, și pe judecători, să valideze un plan nou, pentru că acela vechi nu poate fi respectat, nemaiexistând sursele de venituri din drepturi TV care să acopere plățile.

„Dacă noii acționari ar începe acum să pompeze bani în club, le-ar deveni imposibil să-i mai convingă pe creditori să voteze un plan nou”, explică surse ale Gazetei cum funcționează mecanismul acesta într-o societate aflată în insolvență.

12.800de euro are de recuperat Dușan Uhrin de la Dinamo. Datoria aceasta e una din afara planului de reorganizare, deci pe lângă cele opt milioane de euro pe care roș-albii și le-au asumat deja. Cehul a cerut în instanță falimentarea clubului

Ei sunt, de fapt, doar căutătorii unui investitor la Dinamo

Red&White îi are asociați pe Eugen Voicu, un afacerist amic cu Nicolae Badea, pe Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte al Rapidului și prieten cu antrenorul Burcă, și pe Dorin Iacob, tatăl administratorului special Vlad Iacob. 

Red&White e un SRL care încearcă să pună în practică același plan pe care-l avea Pablo Cortacero atunci când a devenit proprietarul lui Dinamo: să găsească un investitor real, capabil să aducă banii necesari. „Diferența e că Benel International, firma lui Cortacero, nici măcar nu exista. Red&White există”, spun surse din club.

Societatea care a cumpărat Dinamo funcționează după mecanismul lui Cortacero! Rolul PCH în tranzacție și planul anunțat: „În 4 ani să devină cel mai performant club din România”
DINAMO
Societatea care a cumpărat Dinamo funcționează după mecanismul lui Cortacero! Rolul PCH în tranzacție și planul anunțat: „În 4 ani să devină cel mai performant club din România”

Noii acționari de la Dinamo speră să-l vândă pe bucăți

Un investitor care să-și asume singur că aduce imediat câteva milioane de euro pentru stabilizarea situației e foarte greu de găsit. Drept dovadă, Cortacero, Șerdean și administratorul judiciar Zăvăleanu nu l-au „dibuit”. 

Red&White a preluat acțiunile lui Cortacero și a mai luat 8 la sută de la PCH, astfel a ajuns la 80 la sută. Suporterii au fost de acord cu planul noului acționar de a vinde pachete de 10%-12% către diverși investitori. Clubul ar fi mai ușor de vândut pe bucăți, cred noii proprietari ai lui Dinamo. 

Conform unor surse, Asociația PCH a impus niște clauze în contractul prin care a cedat 8 la sută dintre acțiuni către Red&White SRL: „Dacă oamenii nu-și îndeplinesc planul de business pe care și l-au asumat, înțelegerea noastră cade. Nu se va mai întâmpla așa cum a fost cu Negoiță și cu Cortacero!”.

Citește și alte știri din Liga 2: 

Pustiu în tribune? Câte bilete s-au vândut până acum pentru Dinamo - Unirea Constanța

Mihai Stoica o vrea pe Dinamo în play-off, dar lansează un avertisment: „Locurile 4 și 5 nu pot promova!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
Elis
Elis  •  26 Martie 2023, 00:10

Te-ai lămurit că există alt plan? Bineînțeles că nu, că doar nu te-ai deșteptat peste noapte! Mai multă grijă la documentare n-ar strica...

creeperno807
creeperno807  •  27 Februarie 2023, 22:50

,,Red&White a preluat acțiunile lui Cortacero și a mai luat 8 la sută de la PCH, astfel a ajuns la 80 la sută." Poate pe Internet Explorer erau actiunile inca la domnul Cortacero

tictictic
tictictic  •  27 Februarie 2023, 21:44
Postat de nicu72 pe 27 Februarie 2023, 16:52

Si atunci, daca totul e asa clar cu falimentul, de ce niste oameni de afaceri respectabili arunce niste sute de mii de euro in aventura asta, si mai mult, isi risca reputatia? Cortacero era nimeni si si-a permis sa bage 500k probabil pacalind pe unii ca vor lua de zece ori mai mult, dar cu Nicolescu si Voicu lucrurile stau diferit. Ce vor cei doi sa obtina din acest faliment pe care voi il vedeti ca inevitabil? De ce risca sute de mii de euro si reputatia, care e targetul lor?

In primul rand, mai usor cu "oameni de afaceri respectabili", ca nu e cazul :) In al doilea rand, faliment da echipa, da' raman juma din Saftica, alea, alea... nu dezvolt. Ca exercitiu, te-ai intrebat cum a devenit si a ramas Negoita proprietar pe jumatate din baza de la Saftica, in conditiile in care si-a adus clubul aproape de faliment si l-a cedat gratis lui Cortacero?!? Ei, vezi???

Vezi toate comentariile (46)
Comentează