FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Burcă despre „ura organică” față de Steaua și gesturile băncii adverse, în Ghencea: „Suburban! Am aflat după, altfel aș fi reacționat”

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 10:16 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 11:22

Ovidiu Burcă, 43 de ani, antrenorul lui Dinamo, a vorbit despre atașamentul său față de clubul pe care-l antrenează, care datează încă din copilărie, și despre recentul derby cu CSA Steaua, încheiat 0-2 pentru gazde, pe Ghencea.

„Pentru mine faptul că antrenez Dinamo, dincolo de faptul că am o relație profesională, e și una pur sentimentală. Copilăria mea e legată de amintirile cu Dinamo. 

La Slatina existat întotdeauna un nucleu foarte mare de suporteri ai lui Dinamo. În familia mea erau toți cu Steaua, eu trebuia să fiu opoziția. Nu era frumos să fim toți cu Steaua.

Dinamo m-a făcut să mă apuc de fotbal, meciurile lor din cupele europene, din perioada Mircea Lucescu. Cumva am crescut cu Dinamo. 

A existat dintotdeauna o rivalitate [cu Steaua], orice dinamovist a simțit-o, dar nu am avut o ură organică, i-am simțit ca pe niște parteneri de competiție, niciodată ca pe niște dușmani. După meci însă am rămas cu un gust amar. 

Banca stelistă a avut o anumită reacție la adresa noastră, au fost mesaje care m-au deranjat. Au depășit granița respectului și a fair-play-ului. Dar asta e societatea în care trăim. 

Am aflat după, dar la al doilea gol au avut reacții suburbane. Dacă aș fi văzut, aș fi reacționat. Cei de pe bancă au avut o reacție, iar eu am aflat după meci. 

Dincolo de asta, astfel de meciuri, în astfel de atmosfere, fac mult bine fotbalului. Însă meciul de marți a dezvoltat o rivalitate mai accentuată [cu Steaua] pentru mine”, a spus Burcă la SportCast cu Sile.

Am simțit nevoia după meciul cu Steaua să vorbesc puțin cu jucătorii mei, să-i îmbărbătez, pentru că dincolo de percepția pe care o au cei din exterior eu cred că nu Steaua ne-a învins ci noi, prin greșelile copilărești pe care le-am făcut, am pierdut acest meci. Dar nu am făcut o partidă tocmai rea, m-am uitat și la statisticile meciului
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Ce spun statisticile despre CSA Steaua - Dinamo 2-0

Conform InStat, Dinamo a avut un index total de 199 în Ghencea, iar Steaua 212.

„Câinii” și-au creat 4 ocazii, dublu față de rivali, dar aceștia au înscris de ambele dăți. Totalul acțiunilor a fost de 797 în dreptul lui Dinamo, față de 589 în dreptul Stelei, iar la șuturi sunt 6 pentru Dinamo (1 pe poartă) și 7 pentru Steaua (3 pe poartă).

Cel mai bun jucător a fost, evident, marcatorul Bogdan Chipirliu, cu un index InStat de 272. E urmat de coechipierii Drăghici - 245, Chunchukov - 238 și Dincă - 236. Gorka Larrucea a avut cel mai mare index de la Dinamo - 234, urmat de Bena - 229 și de Moura - 214.

VIDEO Dezastru pe Ghencea! Cum arată stadionul, la 3 zile după CSA Steaua - Dinamo 2-0: scaune topite și rupte

Presiune pe Dinamo! Oțelul se impune cu noroc la Dej și face un pas important spre promovarea directă. Cum arată ACUM clasamentul din play-off
Play-off
Presiune pe Dinamo! Oțelul se impune cu noroc la Dej și face un pas important spre promovarea directă. Cum arată ACUM clasamentul din play-off
Dinamo a pus în vânzare bilete pentru meciul tare cu Poli Iași: 30 de lei în galerie
dinamo - poli iași
Dinamo a pus în vânzare bilete pentru meciul tare cu Poli Iași: 30 de lei în galerie

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (22)
forumer.47
forumer.47  •  22 Aprilie 2023, 18:23
Postat de laur33 pe 22 Aprilie 2023, 16:33

Ăștia pierd toate meciurile în afara de cele cu Dinamo. Asta se întâmplă când este lăsata sa joace în playoff echipa bugetara fără obiectiv. Au ieșit toți pe "salar" la stat. Timpul trece, leafa merge.

Steaua a batut dinamo si Dej, a facut egal cu Iasi si a pierdut cu Galati si Buzau. Sunt 2 infrangeri din 5 meciuri, stai prost cu matematica. Apropo, mai e un meci si deja avem 2/2 victorii, eu zic sa te rogi zi si noapte. Si inca un apropo, hai sa nu vorbiti tocmai voi de bani, teparilor! Ati scapat de milioane de euro datorie, noroc cu sfantul stat si sfanta insolventa.

laur33
laur33  •  22 Aprilie 2023, 16:33

Ăștia pierd toate meciurile în afara de cele cu Dinamo. Asta se întâmplă când este lăsata sa joace în playoff echipa bugetara fără obiectiv. Au ieșit toți pe "salar" la stat. Timpul trece, leafa merge.

bibi.gecali
bibi.gecali  •  22 Aprilie 2023, 16:11

STEAUA A PIERDUT CU BUZAUL. STELISTII FAC CE AU FACUT IN TOATA ISTORIA LOR. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează