FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

EXCLUSIV Negocieri la sânge » Privații care vor să investească la Steaua se tem că „militarii” vor să aibă întregul control asupra clubului

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 14:18 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 16:36

CSA Steaua București a anunțat la FRF că își va schimba forma de organizare, astfel încât să poată avea drept de promovare în Superligă la finalul sezonului 2023/2024. Documentul nu conține și numele viitorilor potențiali asociați, dar stipulează că echipa de fotbal se va desprinde de clubul sportiv al armatei. 

Conducerea CSA Steaua a continuat discuțiile și negocierile cu firmele private interesate, cea mai importantă rămânând International Alexander, care e și sponsor al Academiei de fotbal a clubului din Ghencea încă din 2021. 

Lucrurile s-au împotmolit deocamdată la stabilirea numărului de membri din Consiliul Director al viitoarei asocieri. Din care ar urma să facă parte CSA Steaua București, unul sau mai mulți privați și Asociația suporterilor AS 47.

FCSB în Ghencea? Cum pune problema un fost ministru al Sportului: „Au pornit motoarele înainte de campanie”
STADION
FCSB în Ghencea? Cum pune problema un fost ministru al Sportului: „Au pornit motoarele înainte de campanie”

Privații ezită să vină la Steaua, nu acceptă ca roș-albaștrii să aibă majoritate în conducerea viitoarei asociații

Surse din cadrul clubului susțin că în varianta cu 3 asociați (CSA, un privat și AS 47) Consiliul Director, cel care va decide modul în care vor fi cheltuiți banii, ar fi urma să aibă 5 membri. Propunerea inițială a CSA Steauaa fost ca roș-albaștrii să aibă doi reprezentanți, firma privată tot doi și suporterii unul. S-ar fi creat însă un avantaj pentru club, care putea mereu să dețină controlul, cu ajutorul reprezentantului suporterilor. 

În cele din urmă, CSA Steaua a acceptat varianta ca privatul să aibă trei voturi, iar clubul și suporterii câte unul. Iar președintele noii asociații va fi ales, el neputând să fie comandantul CSA Steaua. O propunere care este studiată acum de respectivele firme interesate. 

Alt organism al asociației va fi Adunarea Generală, din care vor face parte cei 3 membri. Și aici, privații se tem că clubul va avea controlul. Comandantul Ștefan Bichir ar fi explicat unor apropiați că „da, clubul dorește să se asigure că poate proteja numele, marca și palmaresul”. 

Și la acest capitol se mai poartă încă negocieri. Termenul limită pentru schimbarea formei de organizare este începerea noului sezon de Liga 2, programată pentru 5 august.

Decizia e la ministrul Apărării

În legătura cu disputarea meciului FCSB - Dinamo în Ghencea, comandantul Ștefan Bichir a trimis un document la Ministerul Apărării, prin care solicită ministrului Angel Tâlvăr să ia o hotărâre. Surse din club susțin că șeful CSA Steaua nu dorește ca FCSB să joace pe noul stadion, dar decizia nu-i aparține. 

30.000 de euro plus TVA pentru un mecieste prețul pentru care CSA Steaua București a închiriat arena celor de la FRF, pentru disputarea partidelor de la Eurou21, clubul din Ghencea încasând astfel 120.000 euro plus TVA pentru 4 partide

Sunt însă mari șanse ca, inclusiv în urma intervențiilor publice ale premierului Marcel Ciolacu, Tîlvăr să dea o rezoluție astfel încât FCSB să poată juca pe arena din Ghencea. Aceleași surse precizează că Bichir „nu ar risca să facă pușcărie dacă nu s-ar aproba ca FCSB să joace pe stadionul nostru, din moment ce nu au fost încă publicate normele de aplicare a noii legi de închiriere a bazelor sportive. 

Așa că deocamdată, rămâne valabilă vechea legislație, prin care ar fi nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru închirierea stadionului către alte entități. Oricum, Becali a anunțat că ar da și 45.000 de euro pe meci, ca să joace în Ghencea. Probabil cu FCSB negocierile ar începe de la acesată sumă”.

Citește și: 

Tsvetelin Chunchukov și-a decis viitorul » CSA Steaua, anunț oficial

Cătălin Popa și Horia Mladinovici au picat testele fizice! Sunt suspendați automat 4 etape de către CCA și riscă retrogradarea

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (31)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  05 Iulie 2023, 21:46
Postat de atthur pe 05 Iulie 2023, 18:32

Vedeți-vă bă' de treabă, ca nici drk nu vrea să vină cu bani de acasă ca să conduca prostul de talpan.Plus că, dacă se dă cu mai puțin de 3,7 "meleoane" o să vină Curtea de Conturi și-o să-i ia la întrebări, că ei au cerut ACEI BANI și cică au și o "expertiză ".Chiar sunt curios cum vor promova proatalai dw la csacazarmatalpania...!!!...

Pai 3.7 milioane sunt doar pentru Becali !!! Pentru altul trebuie sa fie mult mai mult de 3.7 milioane pentru că CSA a mai adăugat multe ...Pai barajele cu Rapid și Carmen ??? Înjurăturile promite de Lăcătuș ?? Astea cum sa nu fie evaluate ?

deal1
deal1  •  05 Iulie 2023, 20:54

dupa privatizare daca se supara un talpan gaseste el o chichita si iar o sa deschida zeci de procese si atunci generalii vor infiinta o alta stea

GigelPurcel
GigelPurcel  •  05 Iulie 2023, 20:04

Un nou articol facut ca sa atraga atentia (suporterilor CSA Steaua) de la elefantul din camera si anume dreptul (sau nu) al Fcsb-ului de a juca in Ghencea. Un articol facut la indigo (Chiar de catre GSP) a fost si anul trecut, numai ca "privatul" de anul trecut era...Romtehnica ! Pana nu se rezolva cu alegerile parlamentare si nu se stie "geografia" politica pe 2024-2028 nici gand de asociere la Centro Sportivo Alagoano.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează