FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSU CRAIOVA

Galerie FOTO Parisul Băniei » CSU i-a învins cu 3-0 pe vîlceni şi a sărbătorit cu fast promovarea în Liga 1

Gabi Balint la celebra poză de triumf +18   FOTO
Gabi Balint la celebra poză de triumf

Articol de - Publicat duminica, 08 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 07 iunie 2014 23:35

Craiovenii au avut, ieri după-amiază, pe o vreme toridă, propriul lor Roland Garros, sărbătorind promovarea, sportivă, a CS Universitatea în Liga 1.

Bănia a îmbrăcat iar hainele de sărbătoare şi-a desfăcut ieri şampaniile. Ieri, pe legendarul "Ion Oblemenco", la meciul cu CSM Rîmnicu Vîlcea (3-0), craiovenii au îmbrăcat tricouri alb-albastre şi-au venit să celebreze accesul în Liga 1 a CS Universitatea.

Pe oameni nu i-a interesat sigla sau rivalitatea locală, aproximativ 6.000 de microbişti preferînd să stea în arşiţa zilei decît să urmărească live finala de la Roland Garros.

Cum meciul a fost condus cu autoritate de elevii lui Balint, goluri Sin (13), Valskis (16) şi Varga (70), oltenii au butonat smartphone-urile şi s-au anunţat între ei pe arenă de situaţia Simonei Halep, bucurîndu-se sau întristîndu-se la auzul informaţiilor.

Gică şi "leul"
Dacă Gică Craioveanu a dat lovitura de începere a meciului din Bănie, oferind galeriei un steag cu un imens leu albastru, la tribuna oficială a fost în premieră la o partidă a lui CSU şi primarul urbei, Olguţa Vasilescu.

Şi-a asortat la jeanşi un tricou negru cu numărul 1948, ediţie specială pentru promovarea formaţiei, dedicat anului fondării Universităţii Craiova, dar şi o eşarfă cu sigla grupării. Primăriţa n-a făcut vîlvă, s-a bucurat la goluri, iar oamenii din tribună şi-au văzut doar de meci, neamestecînd sportul cu politica.

Prin victoria de ieri, CSU a terminat prima în B2, învingînd cu 3-0 pe CSM Rîmnicu Vîlcea, tocmai gruparea care stă la pîndă şi face demersuri să promoveze în locul craiovenilor. Marţi, la Comisia de Disciplină a FRF, este prevăzut un nou termen privind speţa legitimităţii promovării echipei lui Balint.

3,6 milioane de euro a fost bugetul lui CSU Craiova în Seria B2, unul de nivelul primei divizii. Dinamo, locul 4 în ultima ediţie a Ligii 1, a avut un buget de aproape 5 milioane de euro

"Sîntem fericiţi că am încheiat cu o victorie şi-i aşteptăm pe suporterii Craiovei în Liga 1 pentru a ne susţine frenetic. Merităm să fim în prima divizie, am arătat-o sportiv, pe teren" ( Gabi Balint, antrenor CSU Craiova)

INBOX:
- Jucătorii lui Balint au ieşit purtînd tricouri speciale, negre, cu anul fondării clubului Universitatea Craiova, 1948, iar cifrele erau pline cu stemele avute de gruparea din Bănie de-a lungul vremii.
- Proaspăt convocat de Piţurcă printre "tricolori", Vătăjelu a primit de ieri banderola de căpitan al echipei.
- Pleşan şi Izvoranu, liderii formaţiei, au fost menajaţi ieri, privind finalul meciului din galerie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
stina
stina  •  09 Iunie 2014, 12:56
Postat de stintasuntemnoi pe 08 Iunie 2014, 19:15

Caruta cu pr@sti sa rasturnat la craiova am impresia. Daca clubul care de fapt nu mai exista de 3-4 ani cel putin are palmaresul si stema de ce nu da in judecata CSU Craiova pentru furt de identitate? Vad sigla cu leul in diferite evenimente ale orasului,daca apartine clubuli fc mititelu si pr@sti lui,de asemenea de ce nu se dau in judecata institutiile statului gen primaria,consiliu local,universitate. 3000-4000 de spectatori pentru un meci de liga a 2 fara nici un fel de importanta in clasament si suprapus cu meciul lui halep este destul de multumitor,voi unde erati in ultima editie de campionat cind fc mititelu si pr@sti lui au retrogradat??

pai daca leul e al vostru de ce nu- il afisati prietene ....sau tu DANG .... nu ai vazut stema clonei ....ia fa bine si pune-o si tu la avatar nu mai defila cu lucruri straine tie

stina
stina  •  09 Iunie 2014, 12:47

Rasul BANIEI ...si al ROMANIEI ....au ajuns sa sarbatoreasca cu 500 de spectatori....unde STIINTA avea 500 de fani la antrenamente .....ce le trebuia la comunisti sa darame aceasta minune sportiva UNIVERSITATEA CRAIOVA nu va intelege nimeni niciodata .....bine ei acu incearca sa repare raul facut dar asa .....dupa creierul lor ....cu furt de identitate si cateva .....cur VE de la noi

ortega
ortega  •  08 Iunie 2014, 22:48
Postat de ortega pe 08 Iunie 2014, 22:12

Parisul baniei? Poate penisul Băniei ...

pennysul Băniei ...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează