FOTBAL  »  LIGA 2  »  VIOLENŢĂ PE GAZON

Un simplu amical a devenit teatru de război » Jucătorii UTA-ei, atacaţi de suporterii lui Honved

Suporterii lui Honved i-au atacat pe jucătorii UTA-ei.
Suporterii lui Honved i-au atacat pe jucătorii UTA-ei.

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 20:25

Înaintea meciului din oraşul Mako, fanii lui Honved i-au stropit cu bere şi au aruncat cu pahare înspre membrii delegaţiei române * Portarul Smaranda a fost lovit în cap cu un bulgăre de zăpadă îngheţată şi meciul a fost oprit 10 minute * Galeria maghiară a agresat şi fanii arădeni, alungîndu-i de pe stadion într-un cor de scandări antiromâneşti.

Deşi amicalul UTA - Honved, programat iniţial în decembrie, trebuia să se dispute la Arad, conducerile celor două cluburi au hotărît ca întîlnirea să aibă loc la 40 de km distanţă de stadionul "Bătrînei Doamne", pe un teren sintetic din orăşelul maghiar Mako. Facilitată de Sorin Botiş, fost jucător la UTA şi actual fundaş al lui Honved, confruntarea care trebuia să fie meciul de prezentare pentru arădeni în noul sezon s-a transformat însă în 90 de minute de iad, în care fotbaliştii şi galeria română s-au preocupat mai mult să scape teferi!

Ploaie de pahare şi multă ură
Nebunia a început chiar înainte de meci: 50 de ultraşi maghiari, "beţi şi puşi pe scandal", după mărturia antrenorului arădean Roland Nagy, au stropit cu bere delegaţia română şi fotbaliştii, în drum spre vestiare. Printre zecile de pahare de plastic care zburau spre jucători, un fanatic a aruncat chiar şi un pahar de sticlă, care s-a spart la picioarele fotbaliştilor!

Pînă la startul meciului, fanii lui Honved s-au reorientat: au atacat 4 maşini cu suporteri arădeni şi au început să scandeze împotriva României. Arbitrul arădean Dorinel Herţeg nu a contramandat însă partida, crezînd că apele se vor linişti. Şi Botiş a încercat să aplaneze conflictul: "Le-am spus suporterilor că nu rezolvă nimic, iar patronul nostru i-a ameninţat că-i evacuează, dar degeaba."

Smaranda a fost lovit în cap cu un bulgăre îngheţat
Nimic n-a fost de-ajuns însă pentru galeria maghiară, care a continuat ofensiva, de data aceasta luîndu-i la ţintă pe fotbaliştii români, cu bulgări de zăpadă îngheţată. În minutul 40 al partidei, jocul a devenit mai mult decît periculos: portarul Mădălin Smaranda a fost lovit de un bulgăre în partea laterală a capului şi s-a prăbuşit!

Meciul a fost întrerupt zece minute, echipa medicală a intervenit speriată, iar un echipaj al poliţiei locale a fost chemat de urgenţă. Cu greu, fanii lui Honved au fost liniştiţi, iar UTA a învins cu 2-1, prin golurile lui Mara şi Gligor, într-un amical cu aer de spital.

"Credeam că am venit la un amical paşnic, dar era s-o păţim rău. Mi-a fost frică pentru soţia şi copilul meu, care erau în maşină" (Giovanni Catanzariti, preşedintele UTA)

"Ştiindu-se că aproape orice întîlnire maghiaro-română iscă patimi şi orgolii, ar fi trebuit să se ia măsuri de ordine. Rar mi-a fost dat să văd suporteri puşi atît de mult pe scandal" (Roland Nagy, antrenor UTA)

"Nu mi-a convenit ce s-a întîmplat, meciul ar fi trebuit să se dispute oricum la Arad. Am mai păţit aşa ceva în campionat, într-o deplasare la Kaposvar" (Sorin Botiş, fundaş Honved)

"Aşteptam să repună Smaranda mingea de la poarta noastră, cînd l-am văzut la pămînt. A avut nevoie de doctori, meciul s-a întrerupt şi au intrat Botiş cu patronul lui Honved să-i liniştească. Ne-am simţit ca în junglă!" (Florin Hidişan, mijlocaş UTA)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
cartgrigorescu
cartgrigorescu  •  27 Februarie 2012, 15:09

Pacat pentru meci. Si pacat ca romanii au ajuns teferi acasa. Ar fi trebuit inmormintati acolo.

katakuha
katakuha  •  27 Februarie 2012, 13:46

tigani bozgori... la ce puteai sa te astepti?!

1745flo
1745flo  •  27 Februarie 2012, 12:57
Postat de alfabetta pe 27 Februarie 2012, 10:57

Am urmărit declaraţiile lui Dorin Stana(organizator), Smaranda ,portar, R. Nagy antrenor UTA, am vorbit cu un reporte arădean, prezent la joc. De la PARTICIPANŢII s-a aflat : jocul s-a desfăşurat pe un teren de la marginea localităţii , fără gard protector. Au fost prezenţi în jur de 11o persoane, inclusiv delegaţiile celor două echipe. "Războiul" bulgărilor de zăpadă s-a declanşat printre LOCALNICI. Pe parcurs cîteva bulgăre aterizînd printre arădenii, care au răspuns pe măsură.... Nu este exclus , ca bulgărele care l-a atins pe Smaranda s-a aruncat din grupul arădean. A fost un joc amical ! de pregătire.

:)))))))))) adica aradenii si-au aruncat singuri in cap cu "cateva bulgare"? Hahahaha!!! Eu as merge chiar si mai departe si as zice ca unguru-i frate cu romanu! :)))))))))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează