FOTBAL  »  LIGA 2  »  VOINŢA - SĂGEATA 2-0, ÎN TUR 0-0

VIDEO Voinţă de Liga 1! Sibiul are din nou echipă în prima ligă după 15 ani

Forika şi Martinescu au marcat golurile care au dus Voinţa în Liga 1
Forika şi Martinescu au marcat golurile care au dus Voinţa în Liga 1

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2011 10:48

Sibiul e în prima divizie după 15 ani de aşteptare. Ardelenii au dominat copios meciul, Forika a punctat pentru 1-0, Martinescu a definit calificarea.

Golul lui Forika a aruncat în aer o arenă cu 14.000 de suflete. Sibiul reînvia la fotbal după un deceniu şi jumătate de moarte clinică. Era minutul 35 şi, pînă atunci, ardelenii parcă n-au crezut cu adevărat că se poate. Au dominat, dar au preferat şuturile de la distanţă şi o defensivă prudentă, gata să apere chiar şi un 0-0!

Vezi golul marcat de Forika

Golul a deblocat meciul. Valurile din tribune au ţinut Sibiul sus, la poarta lui Olteanu. N-au mai fost ocazii mari, dar în spate au apărut spaţiile. Şi pericolul. Dîlbea a ratat în două rînduri egalarea, ultima dată printr-o ghiulea din mijlocul careului mare, liber (56)! A ratat şi Gheorghe, apoi Itu.

Ardelenii au strîns rîndurile, tribuna a dictat din nou tonul. Pelici a schimbat, încercînd să salveze rezultatul. Jucătorii au urcat însă, iar Martinescu a desăvîrşit promovarea, cu un gol sec, ca o împuşcătură de pistol, de pe 6 metri (86). La 2-0 totul arăta ca pe vremuri, cu Dorinel Munteanu, Zotincă şi restul în iarbă, şi cu un imens steag al Interului la peluză. Ieri a promovat însă Voinţa. Noua stea a Sibiului îşi anunţă dreptul la glorie.

Vezi golul marcat de Martinescu

Sărbătoare în Piaţa Mare

Mii de sibieni au luat parte la fiesta echipei, care a avut loc nu într-un local, ci în Piaţa Mare. "Vrem să ne bucurăm cu cît mai multă lume", au spus jucătorii. "Nu am avut un plan de petrecere, doar unul pentru meci", a explicat, la rîndul său, Alex Pelici.

"Deaconu şi Tudor şi-au bătut joc de o echipă întreagă. Pîrvulescu a definitivat totul, luîndu-ne jucătorii. Szabo trebuia eliminat la 1-0, soarta meciului se schimba" (Aurel Şunda, antrenor Săgeata)

"Sîntem un orăşel, era normal să nu ne vrea nimeni. Sibiul merită o echipă de Liga 1, un oraş întreg a susţinut Voinţa. Îl felicit pe bunul meu prieten Alex Pelici" (Aurel Şunda, antrenor Săgeata)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
filozoful
filozoful  •  08 Iulie 2011, 15:54
Postat de spinoza pe 07 Iulie 2011, 09:17

Cand Sibiul juca frmos in Divizia A si castiga Cupa Balcanica. Voi croncaneatzi prin B! Acum sunteti in liga I "camdeodata" deocamdata!!!

"DEOCAMDATA" Steaua BUZAU , nu e o echipa de fotbal din Bucuresti,"DEOCAMDATA" SUNTETI CONDUSI DE UN CIOBAN,DECI ,"DEOCAMDATA" SUNTETI NISTE OI PIERDUTE PRIN BUZAU."DEOCAMDATA " STADIONUL DIN GHENCEA NU MAI ESTE "ACASA","DEOCAMDATA" JUCATI LA BUZAU SI TOT "DEOCAMDATA" MAI EXISTATI.-"DACA SI CU PARCA/SE PLIMBAU INTR-O BARCA,DACA PARCA NU ERA/PARCA DACA SE-NECA.DIXIT MAGISTER!

totdd
totdd  •  07 Iulie 2011, 11:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

asa spuneau si aia din cluj.pana i-a dat cu bordura in cap la fotograful jandarmeriei. nu a mai dati cocosi, ca ati promovat pe furaciuni.l-ati furat pe chitu, si ati avut federatia cu voi.toata presa a urlat de penlaty-ul necordat din tur pt navodari in minutul 83.....la 1-0 pt navodari in tur, va afcea sunda praf.nu aveti fata de liga 1 nici voi nici navodari,nu ati castigat liga voastra.adevaratii meritosi sunt cei din timisoara.forsta steaua

spinoza
spinoza  •  07 Iulie 2011, 09:34
Postat de totdd pe 07 Iulie 2011, 09:20

long time ago sibiul in liga 1.nu vreau navodari in liga 1, e clar ca nu. dar nu suport manevrele astea.l-au furat pe chitu,golgeterul ligii a 2-a,a avut navodari penalty clar in tur, in minutul 83 neacordat...intelegi?si branesti a fost la fel de incantata ca a promovat....nu e nici o diferenta de valoare.doar de fani

Nu pot sa spun ca nu ai dreptate! Dar nu pot fi la nesfarsit intelegeri, conjuratii, interese meschine...etc. Sa stii ca Sibiul n-are un sponsor la ora asta, n-are financiar putere asa mare, pur si simplu n-a fost nicio manevra. Iar Chitu a patit cum au patit si altii carora le-au fost anulate goluri in meciuri decisive. Probabil pe Chitu o sa-l ia o echipa de liga I daca va confirma, altfel... Vedem ce se va intampla cu Sibiul mai incolo...Cele bune!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează