FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, DUMINICĂ, 21:45, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

8 schimbări faţă de Atena 2013 » Victor Piţurcă pregăteşte o altă echipă a României faţă de turul barajului cu Grecia

Articol de , - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 septembrie 2014 22:29

Piţurcă pare să se fi decis în privinţa formulei de start pentru duminică: Chiricheş în centrul defensivei, Hoban la închidere, Chipciu pe dreapta


Victor Piţurcă rămîne conservator şi în acest debut de preliminarii de calificare la CE 2016, mai ales că, de această dată, are ca obiectiv să-i ducă pe "tricolori" la turneul final european. În mare, tehnicianul a creionat deja echipa care va întîlni Grecia la Atena, duminică, de la ora 21:45.

Faţă de partida de baraj de la Atena, din 15 noiembrie 2013, cînd "naţionala" a fost învinsă cu 3-1, formula de start pentru partida de la sfîrşitul acestei săptămîni ar conţine numai trei nume comune: Raţ, Stancu şi Marica. În rest, 8 modificări, dictate de forma sportivă, statutul la formaţiile de club ale multora dintre titularii din urmă cu 9 luni, dar şi de accidentări. Mulţi dintre ei nu se mai regăsesc nici măcar în lot: Lobonţ, Măţel, Gardoş, Bourceanu, Cociş şi Tănase.

Iese Torje, intră Chipciu. Hoban, nu Prepeliţă
În linia defensivă, doar Raţ a jucat la Atena în noiembrie. Atunci alături de Măţel, Goian şi Gardoş, acum îi va avea colegi de "departament" pe Tamaş, Grigore şi Chiricheş. În cazul stoperului de la Tottenham, s-a pus problema de a fi folosit ca fundaş dreapta sau chiar la închidere, dar asta ar fi dus la mai multe modificări, un risc pe care Piţi a preferat să nu şi-l asume.

De asemenea, Dragoş Grigore a devenit o certitudine după ce a avut prestaţii apreciate în ultimele trei partide amicale în care a fost folosit, cu Argentina, Albania şi Algeria.

În linia mijlocaşilor defensivi, cel mai probabil era să intre Andrei Prepeliţă, chiar dacă debutant la "naţională" el avînd avantajul de a se cunoaşte foarte bine cu Mihai Pintilii. Şi totuşi, Piţurcă se pare că îl va prefera pe Ovidiu Hoban îl locul stelistului, chiar dacă acesta a fost exclus din lotul Petrolului şi nu a bifat ultima rundă de campionat.

Chiar dacă joacă la Konyaspor, marcînd chiar un gol în runda inaugurală de campionat, Gabriel Torje îi va lăsa locul de titular pe dreapta stelistului Alexandru Chipciu. Se mizează şi pe aportul defensiv al stelistului.
"Turcul" va rămîne probabil prima variantă de schimbare în cazul în care ofensiva va scîrţîi duminică. În faţă, Marica rămîne senator de drept, mai ales că şi el a reuşit să joace constant la echipa de club, marcînd şi în amicalele ce au precedat sezonul din Turcia.


Goian rămîne
Uşor accidentat la unul dintre primele antrenamente alături de "tricolori", cînd a suferit o contractură musculară, Dorin Goian a reluat de ieri pregătirea, după ce miercuri a avut o zi de repaus. Nu s-a antrenat împreună cu colegii, ci separat. Medicul Pompiliu Popescu speră însă ca de azi stoperul de la Asteras să revină la normal şi să fie apt de joc pentru întîlnirea cu grecii.

Ne "fluieră" Clattenburg
Arbitrul meciului Grecia - România va fi englezul Mark Clattenburg (39 de ani), ajutat la tuşe de conaţionalii Michael Mullarkey şi Simon Beck. Al patrulea oficial va fi Simon Bennett, iar arbitri adiţionali vor fi Andre Marriner şi Lee Probert. Clattenburg a condus Supercupa Europei 2014, Real Madrid - FC Sevilla 2-0, şi i-a mai arbitrat pe "tricolori" pe 26 martie 2013, la partida Olanda- România 4-0. De profesie electrician, Clattenburg mai are în CV, printre altele, o semifinală de UEFA Europa League, Juventus - Benfica 0-0, în 2014, o finală olimpică, Brazilia - Mexic 1-2, în 2012 şi meciul Steaua - Twente 0-1, în 2012.

Echipa probabilă duminică seara
Tătăruşanu - Tamaş, Dr. Grigore, Chiricheş, RAŢ - Pintilii, Hoban - Chipciu, B. STANCU, Maxim - MARICA

Echipa de start în barajul cu Grecia, la Atena
Lobonţ - Măţel, D. Goian, Gardoş, RAŢ - Bourceanu, Cociş - Torje, B. STANCU, Cr. Tănase - MARICA


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
thedrac
thedrac  •  06 Septembrie 2014, 05:01

Baga doar rupti de jucatori, alcoolistu de tamas care nu mai vede minge, ruptu de tanase care se accidenteaza iar in min 2, paralelu de goian din liga aII-a de bun ce e, cu inexistentu de cocis si mai nevazutul de stancu. Mai bine pleca inainte de meci uratania ca ne face de ras iar.

danimatca
danimatca  •  05 Septembrie 2014, 21:42
Postat de vl1717 pe 05 Septembrie 2014, 12:39

Daca joaca stancu eu inchid televizorul! Dupa imn!!

corec

filipalex94
filipalex94  •  05 Septembrie 2014, 14:09

o echipa 4-1-4-1 cu lung jr. matel chiriches gardos stefan radu pintilii torje maxim budescu chipciu marica ( rezerve tatarusanu goian grigore s.filip tanase stancu stanciu enache keseru ) ar juca perfect cu un antrenor calumea . cu piturca la nationala ne calificam doar daca se va organiza vreun european la noi in tara ca mondiale nu se poate vorbi .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează