FOTBAL  »  NATIONALA  »  STEAUA ARE CEI MAI MULŢI JUCĂTORI LA TURNEUL FINAL

Euro, beneficiu sau dezavantaj?

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie -1 00:00

Roş-albaştrii se bucură că fotbaliştii lor vor acumula experienţă şi le va creşte cota, însă şefii clubului sînt îngrijoraţi că jucătorii vor fi foarte obosiţi la startul viitorului sezon.

Steaua are 6 jucători la Euro 2008. De ieri e oficial, lo­tu­rile celor 16 de echipe au fost anunţate. Ghionea, Rădoi, Goian, Nicoliţă şi Dică fac parte din de­le­gaţia României, în timp ce Go­lan­ski se anunţă titularul postului de fundaş dreapta al Poloniei.

Steaua= Dinamo+Poli+CFR+Rapid

Cum dintre echipele Ligii I Steaua are, de departe, cei mai mulţi fotbalişti la turneul final, în Ghencea a apărut următoarea dile­mă: e bine sau e rău pentru roş-albaştri, în perspectiva urmă­to­­­ru­lui sezon, că Steaua are la lot tot atîţia jucători cîţi au la un loc Di­namo, Rapid, Timişoara şi CFR?

Avantaj: “Valoare, experienţă”

Adrian Ilie, managerul sportiv al vicecampioanei, a explicat de ce prezenţa masivă la Euro e un atu. “Cînd ai 6 jucători la o a­se­menea competiţie e o dovadă clară că ai fotbalişti de mare valoare. În plus, nivelul de la Euro e foarte ri­di­cat şi experienţa pe care o vor căpăta se va vedea în meciurile Stelei din Europa, iar jucătorii vor avea altă cotă şi vor fi priviţi altfel de adversari”, a declarat Ilie.

Dezavantaj: “Vacanţă scurtă”

“Cobra” a încercat să vadă şi jumătatea goală a paharului: “Vor avea o vacanţă destul de scurtă, după care trebuie să intre în pro­gramul Stelei. Eu, după Mondialul din 1998, am primit de la Valencia 30 de zile libere, a fost ex­tra­or­di­­nar, însă acum e imposibil să fie la fel. Să presupunem că România va juca în semifinale, asta ar în­semna, dacă ar urma o lună de va­canţă, că ar veni la echipa de club după ce în­cepe campionatul”.

“Dacă în această vară era turneu final de Campionat Mondial, am fi avut 8-9 jucători acolo, deci nu e o problemă că avem 6 la Euro. Steaua de-asta e echipă mare, că are mulţi jucători la o competiţie de 5 stele”
adrian ilie manager Steaua

Steaua are asiguraţi 260.000 de euro

Pentru că va avea cei mai mulţi jucători la CE, gruparea din Ghencea se va alege şi cu cea mai consistentă sumă din partea UEFA. Forul european oferă echipelor de club cîte 4.000 de euro pe zi pentru fiecare jucător. Cum Steaua are 6 şi cum România va sta la euro minimum 11 zile, iar Polonia 10, rezultă pentru roş-albaştri un venit garantat de 260.000 de euro.

“E clar că în debutul viitorului campionat cei 6 care vor fi jucat la Euro vor fi mai solicitaţi decît ceilalţi. Vom încerca să avem grijă de ei”
Adrian Ilie manager Steaua

Programul selecţionaţilor

Steliştii care vor merge la Campionatul European vor avea un program diferit faţă de coechipierii lor din Ghencea, care încep pregătirile pe 16 iunie. Celor 6 li se va face cîte o fişă individuală în funcţie de minutele jucate la Euro, iar în momentul în care vor reveni la echipă se va şti exact de cîte zile libere vor beneficia şi la ce intensitate vor relua şedinţele de pregătire.

Au luat de 3 ori titlul

La turneele finale de după ‘90, Steaua a avut de fiecare dată cel puţin un fotbalist selecţionat în lotul de 23. Interesant este că în­tot­deauna cînd roş-albaştrii au avut mai mulţi reprezentanţi în lot, la fi­na­lul următorului sezon din în­tre­cerea internă au cîştigat titlul.

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (11)
 •  28 Ianuarie 2009, 15:09

spuneti mai des numele jucatorilor!!!!!!!!!!!!

 •  31 Mai 2008, 11:51

echipa facuta dupa interesul personal al barbugiului si al hahalerelor de becali(frati si veri )....

 •  29 Mai 2008, 19:00

bai fraierilor, daca tot ati schimbat 24 de echipe cu 16, ati uitat k in limba romana forma corecta nu e "16 de echipe"! ziaristi care stau pe burta si mai fac cate un areticolas!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează