FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu, conferință înaintea meciului cu Israel: „Asta m-a nemulțumit cu Grecia” + ce probleme au mai apărut în lot: „Starea de spirit e modificată”

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) susține în aceste momente conferința de presă premergătoare meciului amical Israel - România, de marți, ora 20:45.
Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) susține în aceste momente conferința de presă premergătoare meciului amical Israel - România, de marți, ora 20:45.

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2022 18:43 / Actualizat luni, 28 martie 2022 18:43

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a susținut astăzi conferința de presă premergătoare meciului amical Israel - România, de marți, ora 20:45.

  • Israel - România se joacă marți, de la ora 20:45, la Netanya. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și este televizat pe Pro X.

VIDEO Edi Iordănescu, înainte de Israel - România

„Așteptam foarte mult această acțiune. Am primit cu bucurie aceste decizii, avem adversari competitivi. Grecia a demonstrat-o, sigur o va face și Israelul. Venim cu entuziasm. Trebuie să demonstrăm unde suntem, cum ne putem îmbunătăți. 

Din păcate, factorii externi au modificat puțin starea de spirit. Am pierdut 6 jucători față de meciul cu Grecia, lotul este puțin schimbat. Apelăm la doi jucători tineri. Avem o medie de vârstă de puțin peste 25 de ani acum. 

Încercăm să corectăm din lucrurile mai puțin bune, dar rămân solid în gândire. Cred foarte mult în potențialul băieților noștri”, au fost cuvintele rostite de Iordănescu Jr. în debutul conferinței.

Istoria este una lungă, au fost multe meciuri amicale între noi și Israel. Tradiția are rolul ei, dar nu ne facem viața în funcție de asta. Contextul este foarte important pentru noi. Nu vreau să construiesc alibiuri. Chiar rog presa să nu folosească nici ea. Pentru mine nu a fost deloc ușor, mi-am dorit cât mai multă interacțiune cu jucătorii. Am vrut să cunoscut jucătorii, să pregătesc terenul, să implementez anumite idei
- Edi Iordănescu

Întrebat despre părțile care nu i-au plăcut în eșecul cu Grecia, scor 0-1, Iordănescu a spus: „În primul rând, lucrăm foarte mult la a consolida o identitate de joc. Încercăm să construim o structură de joc, să ne uităm după un anumit profil de jucători. A apărut Sorescu, noi vorbisem deja cu el, voiam să îl lăsăm să se integreze la club, l-am adus și pe Olaru, pe Petrila. 

E foarte important să fim mai coerenți. Ce nu mi-a plăcut este că nu avem puterea mentală pe care ar trebui să o aibă un grup. Trebuie să învățăm să lucrăm mai mult în echipă, să luptăm, să fim mai clari în ceea ce facem. Dacă ceva m-a încurajat, repriza a doua a arătat diferit. Ne-a arătat că avem potențial, că putem da mai mult. Alea sunt ingredientele pe care le cer pentru următoarea campanie. Dacă le pui în joc, forța echipei poate să crească”.

Edi Iordănescu, despre atentatul din Israel

Orașul Hadera, din Israel, a fost zguduit de un atac terorist petrecut duminică seara. Întreaga scenă a avut loc la 25 de kilometri de locul unde România va juca marți un meci amical cu reprezentativa din Israel!

„La ce am trăit în ultimele 10 zile, asta mai lipsea. Băieții văd că le mai pică câte un coleg, că primesc mâncare la ușă. Eu am mai trecut prin asta și la CFR, la FCSB. Acum nici nu știam ce au. Parcă eram spital, nu echipă de fotbal. Am fost puși în dificultate, se schimba starea de la o oră la alta. A fost foarte greu. 

Acum, când am primit și vestea asta, a fost încă o situație care aduce presiune. Dar trebuie să ne întărim. Mesajul nostru e să ne adunăm, să fim mai puternici. Să avem o mentalitate superioară și să ne luptăm cu lucrurile extrasportive”, a comentat Edi Iordănescu atentatul din Israel. 

Vlad Chiricheș: „Știm ce am greșit cu Grecia”

Căpitanul Vlad Chiricheș a deschis conferința: „Sincer, eu sunt obișnuit cu criticile. Au fost multe momente în cariera mea în care am fost certat. Știm foarte bine ce am greșit, ce am fi putut să facem mai bine. Este foarte bine că vine rapid meciul cu Israel. Sperăm să ne ridicăm la cel mai bun nivel și să câștigăm”.

A trecut mult timp de când am lucrat cu Edi Iordănescu. Au trecut anii și peste el, are mult mai multă experiență. A venit cu lucruri noi. E un antrenor tânăr, cu o mentalitate pozitivă.
- Vlad Chiricheș

România a mai pierdut doi titulari pentru meciul cu Israel!

Mario Camora (35 de ani, fundaș stânga) și Alex Maxim (31 de ani, extremă stânga) sunt indisponibili pentru meciul Israel - România! Din informațiile Gazetei Sporturilor, Maxim are o viroză, în timp ce Camora a acuzat probleme musculare. Ambii au fost titulari cu Grecia.

Astfel, continuă veștile proaste pentru Edi Iordănescu. Sâmbătă, patru jucători din lotul primei reprezentative au fost depistați pozitiv la testările COVID și au părăsit cantonamentul naționalei. Este vorba despre mijlocașii Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, plus „secundul” Florin Constantinovici.

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

Naționala are un nou decar! Cine a preluat numărul 10 de la Maxim

UPDATE Emoții în cantonamentul naționalei. Au fost anunțate 90% din rezultatele testelor COVID-19 + „Tricolorii” au ieșit la plimbare în Israel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează