FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Sfat pentru Boloni înainte de fi numit selecționer: „De asta are nevoie”

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 08:22 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 09:38

Tratativele dintre FRF și Ladislau Boloni sunt în toi, iar luni e posibil ca renumitul antrenor să fie prezentat oficial ca noul selecționer.

Dorinel Munteanu, jucătorul cu cele mai multe selecții pentru naționala României, a vorbit despre posibila numire a lui Boloni ca selecționer și este de părere că FRF face o alegere inspirată. Acesta are și un sfat pentru antrenor, în cazul în care acesta va ajunge la un acord cu Federația.

„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu
SELECȚIONER
„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu

Dorinel Muntenu, sfat pentru Ladislau Boloni înainte de a fi numit selecționer: „Să-și aducă secunzi care știu fotbalul românesc”

„Mi se pare o variantă foarte bună la momentul acesta. Am tot încercat cu antrenori tineri şi rezultatele ştim care au fost. Lui Loţi îi trebuie în staff nişte antrenori secunzi care să cunoască fotbalul românesc. El a fost mult timp plecat din România, nu prea cunoaşte ce se întâmplă cu jucătorii. Ar trebui să aibă în staff oameni de încredere. 

În ultimii ani, am mers cu antrenori fără experiență, unii n-au avut niciun an de antrenorat şi asta s-a văzut. Boloni e un antrenor cu experienţă şi ar putea să ne califice. E cea mai bună variantă dacă s-ar concretiza.

Eu nu mă gândesc la un proiect pe termen mediu sau lung, ci la actualitate. Noi trebuie să ne calificăm, iar asta trebuie să fie şi ideea federaţiei, să aducă antrenori care să califice echipa”, a declarat Dorinel Munteanu la TV Telekom Sport.

Avantajele lui Ladislau Boloni

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazeera.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.

Dezavantajele lui Ladislau Boloni

  • Este un antrenor scump pentru nivelul la care FRF plătește un selecționer (a avut 400.000 de euro pe an la greci).
  • Se știe că este genul dificil și este foarte greu de crezut că s-ar putea înțelege cu noua conducere de la FRF, cu care a recunoscut recent că nu a avut niciodată vreun contact. În plus, apropiații susțin că n-ar accepta să lucreze sub conducerea lui Mihai Stoichiță.
  • A plecat de mult din fotbalul românesc și nu mai cunoaște jucătorii.

VIDEO Ladislau Boloni și Stoichiță au plecat de la sediul FRF fără să ofere declarații!

Citește și: 

„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu

EXCLUSIV „Victima” negocierilor Boloni-FRF: „Mutu e «fiert», nu știe ce să facă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
coco1987
coco1987  •  10 Ianuarie 2022, 10:23

Daca as fi Boloni, i-as lua secunzi pe Gabi Balint si pe Dorinel Munteanu. Ambii fosti mari fotbalisti, ambii ancorati in realitatile fotbalului romanesc (unul in calitate de comentator , celalalt in calitate de, pana odinioara, antrenor principal cu reale rezultate), ca sa nu mai punem faptul ca ambii au participat la cea mai importanta perioada a istoriei echipei nationale, perioada generatiei de aur : -Balint in teren in 1990, apoi director sportiv in 1994, si apoi secundul lui Iordanescu la Euro 96 si Wprld cup 98, secundul lui Ienei la Euro 2000 si secundul lui Hagi in scurtul sau mandat) -Dorinel Munteanu in teren de prin 92 pana tarziu in 2005-2006 daca nu ma insel. Cred ca ar fi de departe cel mai interesant staff pe care l-ar putea avea nationala Romaniei si daca nici asa nu arătăm mai bine in teren, inseamna că nu avem scăpare cu aceasta generatie P.S., ca o mica gluma, ar trebui luat Prunea antrenor cu portarii, fiindca si dupa ce ar semna contractul si s-ar trezi membru al staffului, tot ar crede ca oferta Federatiei e la misto si ca Mutu devine selectioner :)))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Ianuarie 2022, 10:57

...omul a venit dupa bani...nu l mai angaja nimeni ...ce sfat sa i dai ?,,,ce l doare pe francez de ro ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează