FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, SÎMBĂTĂ, 11 OCTOMBRIE, 19:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Griji înainte de confruntarea cu Ungaria » Cu cine atacăm pe Naţional Arena? Victor Piţurcă a exclus deja două variante :S

Articol de - Publicat vineri, 12 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 septembrie 2014 16:22

Victoria cu Grecia, 1-0, din cadrul preliminariilor pentru Euro 2016, ne-a costat scump. Victor Piţurcă nu va putea conta la meciul cu Ungaria pe Ciprian Marica, după ce atacantul a văzut cartonaşul roşu la meciul din Pireu.
Selecţionerul a respins deja primele două variante vehiculate în privinţa atacantului cu care România va începe meciul cu Ungaria. Chiar dacă e cerut insistent la ”naţională” de suporteri şi de oameni importanţi din fotbalul românesc, Adrian Mutu are uşile închise în continuare. În plus, Piţi nu este dispus să improvizeze, aşa cum se întîmplă în ultimul an la Steaua, unde Alex Chipciu e folosit vîrf: ”Nici nu iau în calcul această variantă. Cum să joace atacant?”.

Stancu, favorit
În ultimii doi ani, Ciprian Marica nu a început ca titular în 5 partide, România reuşind să cîştige numai în două rînduri. Bogdan Stancu a fost cel care l-a înlocuit în trei rînduri, reuşind să înscrie de două ori. În celelalte două meciuri, în atac au jucat Claudiu Keşeru, gol în victoria cu 4-0 din Andorra, şi Marius Alexe, fără prea multe realizări în amicalul pierdut cu Polonia, 1-4.

În actualul clasament al golgeterilor din Liga 1, numai 5 români se regăsesc în Top 10. Dintre ei, doar doi sînt atacanţi, Claudiu Keşeru, liderul cu 7 reuşite în 6 runde, şi Costin Curelea, vîrful ultimei clasate! Jucătorul Stelei a fost convocat pentru meciul din Grecia, însă nu a prins nici un minut pe teren. Ar fi al doilea favorit la postul de titular luna viitoare.

Nu există alte soluţii
În rest, Piţi nu prea are de unde alege! Nici unul dintre atacanţii care au mai cochetat cu naţionala în ultimii ani nu este în formă. Raul Rusescu a revenit în Ghencea după ce s-a antrenat separat toată vara la Sevilla, Marius Alexe abia a reintrat la Dinamo după ce nu şi-a găsit un angajament în străinătate, iar Marius Niculae nu are echipă. Variante ar mai Sergiu Buş (ŢSKA Sofia), Gigel Bucur (Krasnodar) şi George Ţucudean (Charlton), toţi titulari la echipele lor de club.

Ce bun era Fatai!
Soluţia ideală ar fi fost jucătorul Astrei, Kehinde Fatai, aflat într-o formă excelentă. Deşi s-a încercat ”naturalizarea” lui, regulamentul FIFA nu îi permite să evolueze pentru România, pentru că a jucat deja la juniori şi tineret pentru Nigeria, înainte de a primi cetăţenia română.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
redsef2005
redsef2005  •  15 Septembrie 2014, 15:40
Postat de unico_biancorossi pe 12 Septembrie 2014, 21:43

ce fatai bai... keseru va fi varful nationalei, si nu doar in acest joc... asta e opinia mea. este un atacant puternic, rapid, tehnic si extrem de exploziv, chiar percutant. are simtul golului, si cred ca este unica solutie in acest moment. ah.. ce as mai juca eu cu marica si keseru, adica un 4-4-2 clasic !

Keşeru are 28 de ani, adică cine îl mai vede încă drept o "mare speranţă" bate câmpii cu dedicaţie. Dacă nu ai spus nimic în fotbal până la vârsta asta, de acum încolo nu ai s-o faci nici atât. Când nu te poţi impune titular nici măcar la o echipă din ţară (!), e vizibil de pe Everest că ai o problemă tu, ca jucător, nu antrenorul, nu echipa. Sezonul acesta a avut la dispoziţie 7 meciuri în campionat şi 6 în preliminariile CE să arate ce poate: a marcat în numai două (DOUĂ) din cele 13 (TREISPREZECE) jocuri oficiale ale echipei lui. Iar valoarea de atacant ţi-o arăţi la greu, când are echipa ta nevoie de goluri, nu dând 6 boabe unor nenorociţi de figuranţi în ghete!

hap.ciu
hap.ciu  •  13 Septembrie 2014, 12:34
Postat de microbuzulbotosani pe 12 Septembrie 2014, 20:40

daca il titularizeaza galca pe rusescu, este clar cu cine va ataca piturca fiind stiut faptul ca face echipa in functie de jucatorii pe care ii trimite steaua la lot marginalizand jucatori precum moti.

Si Moti este atacant si nu stim noi?Bine ca a jucat cu BereTamas .... mare jucator!Si BereTamas e la Steaua?

hap.ciu
hap.ciu  •  13 Septembrie 2014, 12:29
Postat de unico_biancorossi pe 12 Septembrie 2014, 21:43

ce fatai bai... keseru va fi varful nationalei, si nu doar in acest joc... asta e opinia mea. este un atacant puternic, rapid, tehnic si extrem de exploziv, chiar percutant. are simtul golului, si cred ca este unica solutie in acest moment. ah.. ce as mai juca eu cu marica si keseru, adica un 4-4-2 clasic !

EU nu-mi explic de ce nu a fost titular pana acum la Steaua si de ce nu l-a convocat barbugiu` de serviciu la Nationala!Bine ca Stancu e titular meci de meci.Dpmdv in acest moment este mult peste Stancu!Ma mir ca nu-l aduce pe Cocis ...

Vezi toate comentariile (58)
Comentează