FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

Exclusiv Motivul pentru care nu a fost convocat portarul Ionuț Radu » Favoritul lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Israel

Selecționerul Edward Iordănescu a început pregătirea meciurilor cu Israel și Kosovo FOTO: FRF
Selecționerul Edward Iordănescu a început pregătirea meciurilor cu Israel și Kosovo FOTO: FRF

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 17:36 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 18:54

În ciuda gafelor comise în startul campionatului, portarul Rapidului, Horațiu Moldovan, rămâne în planurile selecționerului Edward Iordănescu prima variantă pentru buturile naționalei în vederea meciurilor cu Israel și Kosovo, foarte importante pentru calificarea la EURO 2024.

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, tot de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Horațiu Moldovan (25 de ani) i-a câștigat încrederea selecționerului Edward Iordănescu (45 de ani), după prestațiile solide reușite în meciurile pe care naționala României le-a disputat în iunie, în preliminariile EURO 2024, cu Kosovo (0-0), la Priștina, și cu Elveția (2-2), la Lucerna.

Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „N-ai voie să nu-l iei la națională! Are mintea întunecată”
EURO 2024
Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „N-ai voie să nu-l iei la națională! Are mintea întunecată”

Portarul Rapidului a profitat din plin de absența titularului Ionuț Radu (26 de ani), accidentat, de la precedenta acțiune și a făcut două meciuri foarte bune.

Horațiu Moldovan, cel mai bun tricolor la meciul cu Kosovo, de la Priștina

Preferat înaintea lui Târnovanu (23) și Aioani (23), Moldovan, la primul meci oficial la națională, a fost cel mai bun tricolor cu Kosovo, iar cu Elveția nu a avut nicio responsabilitate la primirea golurilor, ba chiar a reușit prin câteva intervenții să mențină România în meci.

Chiar dacă a făcut trei gafe mari în campionat, soldate cu goluri primite de Rapid în jocurile pierdute cu FC Voluntari (1-2) și cu Petrolul (0-2), Horațiu Moldovan rămâne titular în planurile lui Edi Iordănescu și pentru partidele cu Israel și Kosovo, extrem de importante în economia calificării la EURO 2024. 

Motivul pentru care nu a fost convocat portarul Ionuț Radu » Favoritul lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Israel
Horațiu Moldovan, în plan apropiat / Sursă foto: Imago

Pentru întâlnirile programate sâmbătă, 9 septembrie, respectiv marți, 12 septembrie, pe Arena Națională, mai sunt convocați portarii Ștefan Târnovanu (FCSB) și Marian Aioani (Farul).

De ce nu a fost convocat Ionuț Radu

Iordănescu este decis să meargă în continuare pe mâna lui Moldovan, deși Ionuț Radu, titular în primele două meciuri din preliminarii, a trecut peste problemele cauzate de operația la menisc și a fost împrumutat de Inter la Bournemouth, locul 16 în Premier League după 4 runde. 

Numai că, staff-ul naționalei a considerat că Radu nu este încă la parametri optimi pentru un portar care să reclame convocarea. 

Motivul pentru care nu a fost convocat portarul Ionuț Radu » Favoritul lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Israel
Ionuț Radu, portarul în vârstă de 26 de ani, a schimbat trei echipe într-un an. Inter l-a împrumutat la Cremonese, Auxerre și Bournemouth Foto: Imago

Ionuț Radu a apărat un singur meci după operația la menisc 

În ultimele trei luni, după plecarea de la Auxerre, portarul a apărat un singur meci, pe 29 august, Bournemouth - Swansea (3-2), în Cupa Ligii Angliei. În campionat, Radu a început ca rezervă a brazilianului Neto.

Din informațiile GSP, selecționerul a discutat cu goalkeeperul despre situația în ansamblu. S-a ajuns la concluzia că este mai bine ca Radu să fie lăsat să se adapteze la noua lui echipă și să lupte pentru a deveni titular la Bournemouth.

Cum ar putea arăta România în meciul cu Israel

H. Moldovan - Cr. Manea, R. Drăgușin, A. Burcă, Bancu - R. Marin, T. Băluță - Moruțan, N. Stanciu, Mihăilă - Alibec

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Cei 26 de tricolori convocați: 

PORTARI: Horațiu Moldovan (Rapid, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0) 

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano / Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood / Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos / Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa / Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków / Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2) 

MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul, 12/0), Marius Marin (Pisa / Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor / Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns / China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli / Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków / Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu / Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves / Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma / Italia, 12/3). 

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa / Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither / Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

VIDEO. Edi Iordănescu, despre mandatul său la echipa națională: „Încă sunt nemulțumit de mai multe lucruri, însă progresăm, suntem pe drumul cel bun”

Citește și alte articole despre echipa națională:

Oficialul echipei din Superliga îl atacă pe Edi Iordănescu: „Ar fi trebuit să se uite la el! Înseamnă că greșești ciorba undeva”

MM Stoica insinuează că poate Pancu a fost băut când i-a răspuns lui Tavi Popescu: „Când a vorbit, dimineața sau seara? Abject!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
ovis
ovis  •  05 Septembrie 2023, 09:57

Dintre toti joaca cel mai slab.Un gafeur notoriu.Nu inteleg deloc neconvocarea lui Niczuly.

gigimarga2
gigimarga2  •  05 Septembrie 2023, 08:03

Ok ,argumentele privind neconvocarea lui Radu dar aceleasi criterii nu functioneaza la Îanis ? Mă edy tu vrei sa pari independent de frică sa nu ti vedem ombilicul ce te leaga de politic. Deci , ne lasi ?

submarina
submarina  •  04 Septembrie 2023, 20:38

Oricum Ionuț Radu este cel mai valoros portar român al momentului, părerea mea. A mai greșit, dar s-a maturizat și e mai sigur pe el. Pot să remarc 2 calități esențiale la el, se poziționează corect și 2, citește bine jocul. Școala italiană de portari e una dintre cele mai bune din lume.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează