FOTBAL  »  NATIONALA  »  BURLEANU, UN NOU MANDAT LA FRF

ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE de la ședința secretă a FRF // Alte 8 episoade de la discuțiile lui Burleanu cu oamenii săi: Grupul de WhatsApp, indicator de voturi, cine e "baronul de Ilfov" + "Ne vom asigura că nu se vor face poze"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 23 aprilie 2018 12:55

Gazeta Sporturilor a început azi publicarea discuțiilor de la întâlnirea secretă în care s-a pus la cale realegerea lui  Răzvan Burleanu la FRF.

Episodul 8 » "Să nu stăm, în niciun caz, noi la o masă și ei la cealaltă!"

Burleanu le spune oamenilor de încredere să se distribuie la mesele de la cina luată la hotelul RIN cu o seară înainte de alegeri pentru a negocia cu indecișii, "Nu stăm noi la aceeași masă, că deja suntem convinși". Mai mult, același Burleanu ar vrea brățări, nu badge-uri, pentru a nu fi împrumutate de la un votant fidel la alt votant de la același club care ar avea alte simpatii. Și subliniază că FRF și-a luat măsuri de securitate și în seara dineului, și la alegeri.

Burleanu: Masa la ce oră începe?
Bodescu:La 19.
Burleanu: Ar trebui să ne strângem mai devreme acolo și să ocupăm locuri, fiindcă va trebui să ne repartizăm la mese. Adică să nu stăm în niciun caz noi la o masă și ei la cealaltă. Noi suntem convinși. Și atunci va trebui să ne vedem mai devreme acolo. Am înțeles că unii vor veni mai devreme și atunci ar fi bine să fim acolo ca să-i întâmpinăm. Așa că în jur de 5 să fim acolo.
(...)
Bodescu: Problema e că adversarii noștri și-au rezervat camere acolo.
Dăscălescu: Am întrebat, Florin Prunea are ce căuta?!
Burleanu: În sală nu!
Voce neidentificată: Când ajung la hotel primesc ecuson, ceva?
Burleanu: Da, badgeuri. Avem pază acolo, deci ne-am luat măsuri și la hotel, și la federație.
Bodescu: Și la Rin avem și pe etaje.
(...)
Burleanu: Radu, ar fi cel mai OK dacă putem să le punem niște brățări.
VIȘAN: Nu, mai bine ar fi vizibil.
Bodescu: Nu, nu, nu, cu badge-ul poate să iasă cu el afară, la țigară, să i-l dea altcuiva! Nu, brățări din alea de unică folosință.
Vornicu: Da, brățările ar fi cel mai bine.
Voce din mulțime: Dar, dar nu sunt nominale badge-urile?
Goga: Așa, și cum știi care e membru afiliat și care nu?! Bun! Votează numai unul. Și dacă sunt doi, un președinte și un vicepreședinte, nu văd de ce nu ar putea intra în sală.
Burleanu:În Adunarea Generală? De ce nu facem lucrul ăsta? Unu: n-avem spațiu, pentru că fiecare are locul lui bine definit. Doi: ...
Bodescu: ...pot veni și adversarii la fel. z

Episodul 9 »  "Ne vom asigura că nu se vor face poze"

Oamenii de la FRF găsesc soluții pentru interzicerea fotografiatului buletinelor de vot pentru ca membrii să nu fie constrânși să le trimită poza cu votul factorilor de presiune

Burleanu: Obiectivul principal este să asigurăm secretul votului fiecărui membru al federației. Deci, în momentul de față, noi nu am apelat la presiuni externe. Noi ce am făcut, doar relațiile noastre directe cu ei… Discuțiile pe care le-am avut. Astfel încât, acolo unde s-a intervenit și s-a cerut să facă poză, nu vor putea să facă poză. Și ne vom asigura, vom lua toate măsurile, tot ce credeți că tehnologia poate să fie capabilă, că nu se vor face poze acolo.
Goga: Și ce se întâmplă dacă unul face poze?
Burleanu: Ai o problemă. Ai o problemă în general în procesul electoral. Nu ai voie să fotografiezi. Votul e secret.

Episodul 10 » "E bine să-i lăsăm să vină singuri?!"

Burleanu e foarte atent la modul în care votanții din județul Dâmbovița vin cu mașinile la votare și are o discuție pe subiect cu Marcel Ghergu, președinte Chindia Târgoviște și membru CEx din partea L2

Ghergu: Astăzi chiar am vorbit cu toți. Mai puțin Zotic, asta v-am zis.
Burleanu: Vine Nistor (delegat Moreni, L3), nu?
Ghergu: Nistor vine. Vine Cristi Mitrea (președinte Aninoasa, L3), Tănase (director CSȘ Târgoviște, juniori), Gherghe (director Nucet, juniori).
Burleanu: Cum ne organizăm cu ei? Vin separat? Toți?
Ghergu: Au zis că mă sună. Vin mâine seară. Aaa, nu, Tănase vine mai târziu, că are meci, de baschet, nu știu ce. Dar ceilalți cred că vin.
Voce: Mitrea vine cu Nistor, am vorbit eu.
Burleanu: Vine? Da? Și cu Nucetul? Cu Gherghe Constantin?
Ghergu: Ăsta vine singur. S-a cuplat cu Tănase, dar dacă Tănase vine mai târziu...
Burleanu: E bine să-i lăsăm să vină singuri?
Ghergu: Nu cred că-s probleme. Chiar nu cred că-s probleme

Episodul 11 » Grupul de WhatsApp, indicator de voturi

Înainte de Sărbători, tabăra Lupescu a introdus, într-un grup de WhatsApp, majoritatea votanților la alegerile FRF. Iar oamenii din CEx au urmărit cine iese prematur pentru a-și face o listă cu oameni fideli.

"Nea Tavi (Goga) a ieșit printre primii, Alin (Cioban) a ieșit printre primii", a punctat Marius Burcă. "Așa e, am urmărit tot acolo", a întărit Cristi Vornicu, reprezentantul futsalului. "Eu am mai stat o jumătate de oră, am numărat 80 și ceva de voturi ieșiți când am ieșit și eu după vreo jumătate de oră", a conchis același Burcă. 

7 persoane au rămas în grupul de WhatsApp realizat de simpatizanții lui Lupescu, conform lui Cătălin Cighir

Episodul 12 »Au vrut să schimbe delegatul după reportajul GSP!

În incursiunea Gazetei prin fotbalul mic pentru a afla cu cine votează cluburile din teritoriu, președintele Sănătății Darabani (L3), Dumitru Dănilă, a afirmat "Mi-ar plăcea să iasă Lupescu". Iar reportajul a fost intens dezbătut, deși au fost publicate inclusiv imagini video cu declarația.

"Mihalachi e omul nostru, ne-a asigurat că nu e așa, eu am crezut că a luat-o Dănilă pe arătură", au sărit să-l apere reprezentanții CEx în fața lui Burleanu. Oamenii din FRF au luat în considerare chiar trimiterea unei alte persoane în locul lui Dănilă, care s-a apărat. "El a zis acolo că i-a plăcut de Lupescu, a fost mare jucător, dar atât, s-a denaturat adevărul", au conchis reprezentanții ligii a treia.

Episodul 13 »  Burcă e "baronul de Ilfov"

Burleanu îl introduce la raport pe Marius Burcă de la Metaloglobus (L2), care scanează toată situația pe București și Ilfov. Nu era în Cex la momentul respectiv, dar intră în Comitet peste două zile, după alegerea lui Burleanu ca președinte. Mai fusese și anii trecuți în CEx, dar când Metaloglobus era în L3.

Burleanu: Marius? Tu ești baronul de Ilfov!
Burcă: Eu spun în felul următor: am discutat astăzi cu Auraș apropo de Snagov. Dar Aurică spunea că vine Rufă. Corect până aici? Acum înțeleg că în hârtiile pe care le-au trimis acolo că a spus ceva de genul ăsta...citești tu, Cipriane, de acolo?
Brașoveanu: A pus și înlocuitor!
Burcă: În situația în care nu vine Rufă (acționar Snagov), vine Gabriel Oprea (președinte Snagov, finul lui Lupescu).
Brașoveanu: Gabriel Oprea nu apare în actele clubului.
Burleanu: Deci votul e pierdut atunci?
Burcă: Eu v-am spus de la început. În momentul în care vorbim de cineva, ca să avem siguranță, o dată am contabilizat toate voturile pe eșalonul respectiv și am spus că trebuie să le luăm la mână în momentul în care au trimis deja delegațiile. Eu cred că sunt la minus dacă vorbim strict de Snagov. Baloteștiul înțeleg că ar fi cu noi, dar dați-mi voie, cunoscându-i, poate un pic să am un semn de întrebare. E semnul meu de întrebare, să nu vorbesc cu păcat.
(...)
Burcă: Eu pe Buhac (președinte Domnești, L3) nu pariez.

"Ai apucat să vorbești cu cluburile astea NECUNOSCUTE de prin București, astea de juniori?" Răzvan Burleanu, întrebare adresată lui Marius Burcă

Episodul 14 » Adeziuni la adversari cu acordul lui Burleanu

În discuţii a apărut şi numele candidatului-surpriză, Ilie Drăgan. Marius Burcă era vehement: "Nu mi se pare în regulă ce a făcut Costi Giurescu, de la Sport Team, că i-a dat adeziune lui Drăgan. După aceea a retras-o, am înţeles. Drăgan m-a sunat şi zicea că toţi care i-au dat aveau acceptul preşedintelui".

Burleanu confirmă discuţia cu "vicele" de la Sport Team: "Pe mine m-a sunat Costi Giurescu şi m-a întrebat dacă poate să îi dea scrisoare. Şi eu îi spun «Nu!». Şi îi dă! Ori îi dăduseră deja. Ha, ha!". Subiectul se stinge după ce toţi convin că Giurescu "e cu noi sută la sută" şi că "Drăgan, oricum, nu ia nici două voturi"

Episodul 15 » Patronul lui Spartac s-a cerut la dineu

Burleanu s-a interesat care e situaţia la Progresul Spartac (L3). Felix Grigore, manager competiţii, avea detaliile: "David (David Petrişor, delegatul echipei), omul care îmi spunea ce e pe la club, s-a trecut delegat la alegeri. Urma să aibă o întâlnire cu patronul lui, care era cam agitat.

«Chit că nu o să mai lucrez acolo săptămâna viitoare, vin şi votez cum am discutat». Apoi m-a anunţat că îşi făcuse griji degeaba: «Patronul a zis că totul e OK. Dar a întrebat dacă poate să vină seara, la dineu. Să vorbească cu Marius Burcă». I-am zis că îl invităm, să vorbească cu preşedintele, cu secretarul general, nu doar cu Marius Burcă".

Toţi râd zgomotos. Iar Grigore completează: "El are o relație cu Chivulete, care ne înjură, dar mi-a zis că una-i una, alta-i alta. «La alegerile de la AMFB n-a vorbit cu mine două luni, că am votat invers decât ăla care-l punea pe el șef la arbitri»". Patronul de la Progresul Spartac e Gabriel Rădulescu.

Vezi și: Cătalin Tolontan: Cum s-a pus la cale realegerea lui Burleanu » Palavrele politicienilor și ale vedetelor TV au pierdut în fața organizării cinice

897369 bio

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
vladutz13
vladutz13  •  23 Aprilie 2018, 16:27

Mda, un grup de pramatii astia de la FRF, asta este clar, dar stiti ce imi sare mie in ochi??? Ca dupa atatea stenograme, dupa 2 ore de discutii cat inteleg ca au fost, nu s-a adus vreo secunda vorba de presiuni asupra votantilor. Cum au fortat ei un club anume sa voteze Burleanu?? Adica se vede ca au discutat cu toti, vor sa vina doar oameni in care au incredere.... dar totusi, cum i-au convins??? Eh, daca nu vii cu macar o inregistrare legata de treaba asta este o gluma!!! iar Ioanitoaia ii compara cu Stalin :)). Ba suntem copii??? Eu nu vad nimic grav aici, poate imi scapa ceva.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Aprilie 2018, 16:04

@dinamo_fan...ai avut o groază de nume zilele astea dar cardelile tale rămân aceleași...decebale declebale...

rudy90
rudy90  •  23 Aprilie 2018, 15:30

Un grup de crima organizata, burleanu & co. ... evident cu sprijinul clar al SRI

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează