FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA 0-0

Iordănescu a amestecat remarcele serioase cu fraze ridicole după remiza de la Budapesta: ”Trebuia să cîștigăm!”

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2015 00:00

Selecționerul a admis că n-am forțat în ofensivă pe cît ar fi trebuit și a numit viitorul adversar al ”tricolorilor”, Grecia, drept cea mai bună echipă din grupă, în ciuda faptului că elenii au fost ciuca bătăilor în actuala campanie.

- Domnule Iordănescu, am fi putut scoate mai mult decît această remiză la Budapesta?
- Am făcut un joc bun în special în prima repriză, cînd am avut posesia, am păstrat inițiativa și am stat mai mult în terenul advers. Ar fi trebuit să cîștigăm, dar, pînă la urmă, rezultatul e unul echitabil. Grupa rămîne deschisă, România, Ungaria și Irlanda de Nord păstrează șanse intacte să prindă locurile calificante.

- Defensiva și-a arătat din nou clasa, în atac suferim groaznic. E un motiv de îngrijorare pentru finalul campaniei?
- Regret că nu am obținut mai mult în fața porții adverse. Nu e simplu să joci împotriva unei echipe cu gabarit, cum a fost Ungaria. Am stat foarte bine din punct de vedere tactic. Poate ar fi trebuit să atacăm mai mult.

"Nu sîntem obligați să cîștigăm grupa"

- Următorul obstacol e Grecia, "lanterna" grupei. Victoria ne aduce liniștea, va fi un adversar facil?
- E un meci extrem de important. În ciuda poziției ocupate, Grecia e cea mai bună echipă din grupă. Marea problemă va fi să ne recuperăm fizic. Am fi avut nevoie mai mult de două zile diferență între partide, mai ales că există și patru probleme medicale, pe care mi le-a semnalat medicul. Hoban va fi cel mai greu de refăcut, iar pe lista accidentaților, poate o să vă mirați!, se numără și Budescu.

- Simțiți că locul 1 devine un obiectiv dificil pînă la finalul grupei?
- Nu cred că trebuie neapărat să terminăm campania pe prima poziție. Important e să ne atingem țelul de a ne califica la Euro, indiferent de pe ce loc. Nu trebuie să ne relaxăm, calculele arată că încă putem rata calificarea!

"La lovitura liberă executată de Keșeru, a tras exact pe colțul unde se plasase Kiraly, dar și peste transversală. Acolo ar fi trebuit să tragă plasat Sînmărtean. Kiraly lăsase goală trei sferturi din poartă, dacă se arunca pe bara opusă făcea fractură de claviculă la cei 40 de ani ai lui!"
Cornel Dinu, fost selecționer

"Sînmărtean a fost ridicol la nivel de echipă națională. Și-a luat mingi direct de la stoperi și n-a inventat nici o pasă utilă pe la 15-16 metri. Așa mai făcea Dumitrache prin '67-'68, cînd juca la alibi și-l lăsa pe Gergely să alerge și să centreze de pe flanc"
Cornel Dinu, fost selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează