FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD

Intuiție! Selecționerul nord-macedonenilor spunea în septembrie: „România nu va învinge Islanda. Noi vom juca barajul”

Intuiție! Selecționerul nord-macedonenilor spunea în septembrie: „România nu va învinge Islanda. Noi vom juca barajul”
Intuiție! Selecționerul nord-macedonenilor spunea în septembrie: „România nu va învinge Islanda. Noi vom juca barajul”

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 20:32 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 20:37

Blagoja Milevski, 50 de ani, a fost promovat tot de la U21. Și, în trei luni, a realizat ceea ce nu reușise nimeni până la el: prima prezență într-un baraj, după 3-1 cu Islanda la Skopje

Această poveste seamănă cu a noastră. La fel ca Mirel Rădoi, Blagoja Milevski a fost promovat direct de la U21 la naționala de seniori a Macedoniei de Nord. Fusese selecționerul tineretului în două mandate, 2014-2018, când a calificat echipa în premieră la Euro 2017 (Elmas juca la 17 ani), și 2019-2021, între ele antrenând în Israel, la Ashdod.

Momentul-cheie când Rădoi și-ar fi derutat vestiarul: „Jucătorii s-au simțit singuri, cred că nici nu-și dădea seama ce face”
ROMÂNIA
Momentul-cheie când Rădoi și-ar fi derutat vestiarul: „Jucătorii s-au simțit singuri, cred că nici nu-și dădea seama ce face”

Blagoja Milevski: "Dacă batem în Liechtenstein, vom prinde barajul"

"Sir Bobby", cum era supranumit încă de la U21, l-a înlocuit pe Igor Angelovski după CE și a avut un start dificil la roș-galbeni. În septembrie, nu a câștigat niciun meci:

0-0 cu Armenia (a) 
2-2 cu Islanda (d) 
0-0 cu România (a)

La sfârșitul primei luni de toamnă, macedonenii (9p) erau în spatele nostru (10p). Atunci, Milevski i-a surprins pe ziariștii de la Skopje, care începuseră deja să-l critice. Le-a spus așa, și-au amintit cei de la cotidianul Ekipa: "Dacă batem în Liechtenstein, vom prinde barajul". A fost privit cu neîncredere. Și le-a mai zis ceva: "Din analiza făcută de mine, cred că România nu va învinge Islanda în noiembrie, la București, chiar dacă a câștigat în deplasare. Le-am văzut pe ambele. Lupta se va da până în ultima etapă".

Nord-macedonenii, cea mai bună campanie de calificare

Ceea ce s-a și întâmplat. Ei s-au impus la Vaduz, previzibil (4-0), și ei, și noi am pierdut în fața Germaniei. Și totul s-a decis în primele meciuri din noiembrie:

Armenia - Macedonia de Nord 0-5 
România - Islanda 0-0

Dintr-odată, rivalii ne-au depășit în clasament, poziții păstrate și în ultima rundă.

Pentru nord-macedoneni, era o altă performanță, după CE 2020. Cea mai bună campanie de calificare a lor și primul baraj din istorie. Niciodată nu obținuseră mai multe puncte (18) în preliminarii (înainte de Euro 2020, au fost pe 3 în grupă și au participat la turneul final grație Ligii Națiunilor), niciodată nu marcaseră atât de multe goluri (23) și niciodată nu avuseseră +12 la golaveraj (23-11).

Duminică, "Sir Bobby" a fost purtat pe brațe de jucători. Milevski speră să răstoarne toate pronosticurile și în play-off. Dar ceva îl îngrijorează. În semifinala barajului (24/25 martie), nu-i va avea pe Elmas și Kostadinov, ambii suspendați. Primul e cel mai talentat. Liderul echipei. Va fi dificil să-i găsească înlocuitor.

Cristi Borcea a sunat în direct și a propus viitorul selecționer: „E primul cu care ar trebui să stea de vorbă”

ANALIZĂ De ce Serbia ajunge la Mondial și România nu! Atuurile lor copleșitoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
michael
michael  •  16 Noiembrie 2021, 10:58

Lasă bre, mai jucați și voi 1-2 meciuci la baraj, și....cam atât! Dacă vă iese în cale Portugalia, Italia sau....Olanda, v-au liniștit și pe voi!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează