FOTBAL  »  NATIONALA  »  MIRCEA SANDU

Mircea Sandu atrage atenţia asupra lui Răzvan Burleanu: "Urmăriţi-l! Scopul lui e să intre în politică!"

Articol de - Publicat marti, 23 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 septembrie 2014 23:14

"Naşu'" e ferm: "Nu mă interesează că Burleanu nu-mi pronunţă numele. Mai bine, că mi s-ar face rău. Eu am merite 99 la sută, că am iniţiat candidatura României pentru Euro 2020. Să vedem ce fac ei pînă atunci, dacă or mai fi pe acolo!"

Mircea Sandu n-a urmărit ieri conferinţa de presă a preşedintelui FRF. "M-aţi prins tocmai cînd semnam documentele unei firme pe care o fac împreună cu doi asociaţi. Nu mă interesează că Burleanu nu-mi rosteşte numele cînd mulţumeşte pentru faptul că România va organiza patru meciuri la Euro 2020. Fiecare pasăre pe limbuţa ei piere!".

Unul dintre asociaţii "Naşului" la noua firmă, care se va numi Best Business Sport, este Dumitru Mihalache, fostul său principal colaborator în proiectul Euro 2020. "Pe celălalt nu pot să vi-l spun, nu şi-a dat încă acordul, însă e tot un titan, ca noi! Nu e Kassai, el are treburile lui". Şi rîde.

- Domnule Sandu, de ce nu vă rosteşte numele domnul Burleanu cînd vine vorba de Euro 2020?
- Nu ştiu şi nici nu-mi pasă! Deşi, chiar e important numele meu, are greutate. Nu numai în cazul ăsta, dar şi în altele. De acum încolo nu mă mai interesează ce se întîmplă la Federaţie, ci doar ce se petrece în fotbalul românesc. Îmi văd de treabă, îmi fac societăţi, sînt privat în totalitate. Eu am avut un proiect, l-am realizat, gata!

- Vă referiţi la includerea României printre tările organizatoare pentru Euro 2020?
- Normal. E meritul meu 99 la sută. Eu am iniţiat acest proiect în 2011, iar Dumitru Mihalache a muncit enorm la asta. Noi am început discuţiile cu UEFA, cu primarul general, Sorin Oprescu, noi am mers mai departe, la Guvern, am făcut documentaţia, am lucrat la conceperea ofertei României. M-am angajat la un proiect, l-am finalizat. Dacă nu reuşeam, ieşeam şi le ceream scuze românilor. Să vedem ce fac ei de acum încolo, pînă în 2020, dacă or să mai fie pe acolo. Că eu nu am încredere că vor rezista pînă atunci.

"Oprea s-a mişcat repede şi bine"

- I-a mulţumit însă de foarte multe ori prim-ministrului Ponta.
- (Rîde). Normal. Pe bună dreptate! Domnul Ponta a fost receptiv, l-a desemnat pe viceprim-ministrul Gabriel Oprea să se ocupe de asta. A fost o alegere foarte bună. Oprea e un tip milităros, a convocat ministerele, directorii, s-a mişcat repede şi bine.

- A dat impresia că urmăreşte şi un scop politic.
- Hai să vă spun ceva. Una peste alta, de fapt, apariţia lui în fotbal asta are ca scop, să-şi creeze o platformă politică. Să acceadă în politică! Urmăriţi-l! Dincolo de monologul lui, presărat cu principii, e multă vorbărie goală, ca în politică. Nu vedeţi că nu mai spune "federaţie", nu mai e "asociaţie"? Zice numai "organizaţie".

- Şi dumneavoastră cochetaţi cu ideea de a intra în politică, în PNL.
- Sincer? Nu mă interesează politica decît dacă pot să fac ceva pentru oameni, pentru fotbalul românesc. Au venit oamenii la mine, mi-au propus, a rămas să mă mai gîndesc. Nu îmi place să stau în poziţie de drepţi decît dacă realizez ceva.

- Cum e cu firma pe care o faceţi?
- Va fi o societate de management, consultanţă, proiecte legislative, acte normative, transferuri. Ce ştim să facem. Vom începe prin a propune cluburilor să-şi schimbe structura organizatorică, soluţii care să le aducă avantaje. Îi invităm, expunem ideile noastre, facem prezentări, dacă sînt interesaţi, să se restructureze pe anumite principii. Lucrăm pentru binele fotbalului, dar contra cost.

"N-aş avea cu cine vorbi de acolo!"

- Veţi face concurenţă celor de la FRF?
- Concurenţă? Păi n-am avea cu cine! Oricum, pe viitor eu voi ţine legătura cu primarul general, cu cei din Guvern, pentru proiectul cu Euro 2020. Am lucruri să le comunic, pentru binele fotbalului românesc. Nu vorbesc cu cei din FRF, n-aş avea cu cine. O să discut cu persoanele implicate, cu putere de decizie.

- Depindeţi de cei de la FRF ca să puteţi candida iar în Comitetul Executiv UEFA.
- Corect. Dar poate candidez dincolo, în 2018, la FRF! Poate întineresc! Că tot aş lua-o de la capăt, că n-o să mai rămînă nimic după ei. Glumesc! N-ar strica să punem puţină presiune! (Rîde)

- O să fiţi implicat cu firma în organizarea Euro 2020?
- Dacă vom fi solicitaţi, de ce nu?! Colaboram cu oricine, cu FRF, cu Primăria Generală, cu Statul, cu Guvernul.

Fără "Mircea Sandu" în discursul preşedintelui
În conferinţa de ieri, Răzvan Burleanu a evitat să pronunţe numele lui Mircea Sandu. A făcut-o doar o dată, la final, cînd a fost întrebat de jurnalişti de ce nu-l pomeneşte şi pe fostul şef de la Casa Fotbalului cînd vorbeşte de cei care au contribuit la desemnarea României ca tară organizatoare a Euro 2020. "N-am contestat niciodata contribuţia administraţiei federaţiei de sub Mircea Sandu. Bineînţeles că au meritul iniţierii", a spus Burleanu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  23 Septembrie 2014, 13:22

Burleanu este un presedinte mult mai slab decat Nasu...

rozu
rozu  •  23 Septembrie 2014, 11:52

mi se pare normal! burleanu urmareste sa intre in politica si nu sa faca avere din bani furati de la fifa si uefa primiti pentru munca fotbalistilor romani! burleanu in politica! nasu' sandu la parnaie!

margelatu2011
margelatu2011  •  23 Septembrie 2014, 11:24

"Dacă nu reuşeam, ieşeam şi le ceream scuze românilor. " Nu cred. Daca-ti cereai scuze romanilor pt incompetenta (tu ai ales antrenorii: Hagi, Lucescu, etc) ratarii a cel putin unei calificari - poate credeam. Mare realizare este jucarea a 4 meciuri la Euro 2020. Dupa 25 de ani e putin, f f putin! :) SANDU & MITICA dupa fileu! Desteapta-te romane/DNA!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close