FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Piţurcă e tentat să îi primească înapoi pe Mutu şi Tamaş: "S-ar putea întoarce chiar de la meciul cu Belarus!"

Victor Piţurcă a dat cărţile pe faţă la GSP TV
Victor Piţurcă a dat cărţile pe faţă la GSP TV

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2011 20:52

Victor Piţurcă, selecţionerul României, a vorbit la GSP TV despre echipa naţională şi despre ultimele evenimente din fotbalul românesc.

"După 0-0 cu Franţa, şansele ca Mutu şi Tamaş să revină la naţională au crescut. Am demonstrat că putem să jucăm fără ei. N-au jucat nici ei, nici Rădoi, nici Săpunaru, nici Chivu. La naţională trebuie să vină cei mai buni jucători, cei mai în formă. Eu nu uit ce am realizat cu aceşti jucători, cînd ne-am calificat la Euro 2008. Am vorbit cu Mutu astăzi, mi-a spus: «Nea Piţi am suferit foarte mult, nu ştiu ce-a fost în capul meu».

El suferă foarte mult, îşi dorea să şi marcheze, să fie numărul unu la marcatori. Voi vedea în următoarea perioadă, mă voi consulta şi staff-ul meu, dar eu cred că Mutu şi Tamaş s-ar putea întoarce chiar de la meciurile următoare", a spus Victor Piţurcă la GSP TV.

Acesta crede că Săpunaru a greşit cînd a spus că se gîndeşte la retragere: "S-a comportat foarte bine în cantonament. Chiar am vrut să îl las să îşi vadă familia la meciul cu Luxemburg, pentru că era suspendat, dar a zis că vrea să fie alături de echipă. Şi pe mine m-a deranjat răspunsul lui la criticile lui Becali. El trebuia să îşi dea seama că Gigi spune tîmpenii şi să nu-l bage în seamă"

...despre gazonul de pe Naţional Arena: "Nu mi-am imaginat că o să se întîmplă aşa ceva cu gazonul. Cei care s-au ocupat de gazon mi-au spus că au rezolvat problema, aşa că am crezut că va fi bine. Am auzit voci că jucam la Constanţa pentru că era terenul prost. Nu, terenul era destul de bun, dar eu nu voiam să jucăm în Bucureşti ca jucătorii să nu fie înjuraţi. Eu mi-am dat seama abia la încălzire de starea gazonului"

...despre meciul cu Franţa (0-0): "Am auzit voci că trebuia să mai bag doi atacanţi şi să riscăm, chiar dacă pierdeam. Domne, eu n-am vrut să pierdem, mai ales pentru aceşti copii. Ştiam ce înseamnă pentru ei să vină la naţională şi să facă egal cu Franţa. Eu l-am certat pe Tătăruşanu că nu s-a grăbit să degajeze mai repede"

...despre meciul Stelei cu Schalke: "Din ce am văzut eu, şansele sînt egale. Schalke nu e o echipă care să ne sperie. Ei suferă în defensivă, am văzut că adversarele îşi fac multe ocazii la poartă. Dacă vor reuşi să înscrie au toate şansele să cîştige"

...despre Ciprian Marica: "Marica e un tip dificil cînd nu joacă titular. Eu îl simt, îi văd mimica feţei şi îmi dau imediat seama de ce se întîmplă. El trebuie să îşi schimbe atitudinea, caracterul, altfel o să aibă probleme. Nu trebuie să fii supărat că n-ai jucat titular, trebuie să profiţi de orice şansă, chiar dacă intri în minutul 90"

...despre Vlad Chiricheş: "Are viteză bună, un plasament bun, dar şi intuiţiei. În plus, are o personalitate puternică, exact ce vreau eu de la jucători. Păi, cînd l-am adus prima dată, ziceai că e de o viaţă acolo. Sînt jucători care se dau mai într-o parte cînd treceau Mutu şi Marica, el nu!"

...despre revenirea lui Cristi Chivu: "Toate semnalele care îmi vin dinspre Chivu îmi arată că el nu va reveni. Eu mizez însă pe faptul că e naţionalist şi că ţine la echipa naţională. Ştiu că a fost supărat pe ce s-a întîmplat în ultima vreme, dar nu îi dau dreptate 100%"

...despre meciul cu Belarus: "Se va juca pe Naţional Arena, stadionul de la Ploieşti e doar o variantă de rezervă".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
krystyan001
krystyan001  •  16 Septembrie 2011, 22:27

cred ca s-a dus la masa sa-i de-a cu ghiocul

petrusm
petrusm  •  15 Septembrie 2011, 19:06

ABIA DE ASTEAPTA SUPORTERII STIINTEI SA TE FELICITE PENTRU LOCUL UNDE AI DUS CRAIOVA...

petrusm
petrusm  •  15 Septembrie 2011, 19:07

AI DISTRUS CRAIOVA MAURINHO DE ROMANIA CE ESTI....TU SI CU NASU ORACOLU SI GIOBANY...SA IEI 3 DE LA BELARUS ...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează