FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV / VIDEO Radu Drăgușin taie elanul optimiștilor înainte de Euro 2024: „Eu nu cred că este o grupă ușoară”. Ce spune despre Iordănescu jr

Articol de , - Publicat luni, 25 decembrie 2023 12:00

Radu Drăgușin (21 de ani) a fost titular incontestabil în mandatul lui Edward Iordănescu la echipa națională. După 9 ani de pauză, prima reprezentativă s-a calificat la Campionatul European de anul viitor, din Germania. Din Italia, fundașul central vorbește despre calificare și grupa de la Europeanul din Germania.

- Radu, când ați simțit la echipa națională că avem șanse să ne calificăm la Euro? Care a fost momentul?
- Din primul moment am avut încredere în noi și eram siguri că ne vom califica. Personal, n-a fost un moment în care am simțit acest lucru, dar am avut încredere în acest grup, am avut încredere în fiecare jucător, în fiecare component al echipei că la final de campanie vom fi calificați și vom fi la Euro.

- Ce crezi că a adus nou Edward Iordănescu la echipa națională? V-ați calificat de pe primul loc și neînvinși în această campanie!
- Este dificil să spun ce a adus nou pentru că eu am debutat în același moment cu Mister, la meciul cu Grecia. Dar din ce-am simțit în interiorul echipei și din momentele pe care le-am văzut acolo, s-a simțit mereu o încredere deplină a lui față de noi. 

- Dar...
- Și faptul că indiferent de orice am fi făcut pe teren el și-a asumat responsabilitatea pentru noi. Indiferent că am greșit la o fază sau nu au ieșit lucrurile bune, a luat-o pe el, iar pentru noi lucrul acesta a însemnat o încredere reciprocă pe care am avut-o.

- Iordănescu pare un antrenor foarte serios, glumește foarte rar. Cu voi este la fel de sever sau mai face și o glumă?
- Nu, nu, nu. Este o atmosferă plăcută în interiorul echipei. Când suntem doar noi cu noi, lucrurile sunt foarte degajate, relaxate, n-au fost niciodată momente de tensiune. Am înțeles, fie și după un meci mai slab sau un rezultat pe care nu ni l-am fi dorit, că trebuie să fim sinceri între noi. 

Și la ședințele tehnice de după meciuri am spus lucrurile în față. Nimeni dintre noi nu s-a supărat pentru că am înțeles că acest lucru ne permite să evoluăm
Radu Drăgușin, fundaș Genoa

- Cum vezi grupa de la Campionatul European și unde vezi România?
- Este o grupă demnă de Euro pentru că acolo sunt doar echipe demne de Euro. S-a vorbit mult că poate am avut noroc, poate am prins o grupă mai ușoară. Eu nu cred că este o grupă ușoară pentru că acolo sunt cele mai bune echipe din Europa. Fiecare dintre acestea și-a câștigat biletul la Euro. Au depus munca necesară, iar pentru noi calificarea la Euro reprezintă o performanță. Dar trebuie să ținem ștacheta ridicată pentru că acum avem această datorie față de români.

Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
SUPERLATIVE 2023
Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”

Se face transferului celui mai bine cotat jucător român? Radu Drăgușin a ales noua sa destinație

Citește și:

Gică Popescu, o nouă înțepătură pentru Edi Iordănescu: „Echipa națională nu a arătat atât de bine încât să scoată lumea în stradă”
românia
Gică Popescu, o nouă înțepătură pentru Edi Iordănescu: „Echipa națională nu a arătat atât de bine încât să scoată lumea în stradă”
Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori
EURO 2024
Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori" la turneul final

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează