FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Răzvan Burleanu, anunț categoric despre alegerea selecționerului: „În acest moment, lucrăm cu o singură variantă”

Articol de , - Publicat marti, 14 decembrie 2021 17:17 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 19:43

La finalul Comitetului Executiv al FRF, președintele Răzvan Burleanu a susținut o serie de declarații și a dat detalii despre negocierile pentru viitorul selecționer. Numele luat în calcul de FRF este Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul lui CFR Cluj.

Așa cum GSP.ro a anunțat, Burleanu a decis că singura variantă pentru postul de selecționer este Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj. Șeful Federației Române de Fotbal a spus că până pe 20 decembrie nu se ia în calcul niciun alt selecționer, așteptându-se un răspuns de la Dan Petrescu.

A „scăpat” pe net poza care poate lămuri situația de la „națională”: „Fostul și viitorul selecționer”
SELECȚIONER
A „scăpat” pe net poza care poate lămuri situația de la „națională”: „Fostul și viitorul selecționer”

VIDEO Răzvan Burleanu, anunț categoric: „Până pe 20 decembrie 2021 singura variantă de selecționer cu care lucrăm este Dan Petrescu”

„Contractul cu Mirel Rădoi s-a încheiat pe 30 noiembrie. Au fost 4 întâlniri pentru a discuta în ce forma ar putea continua. Decizia lui a fost de a nu continua, așa cum a și comunicat. 

În urma recomandărilor Comisiei Tehnice am inițiat mai multe discuții. Prima întâlnire a fost cu Gheorghe Hagi. A fost o ofertă sinceră din partea noastră. Chiar am simțit că și-ar fi dorit să sprijine naționala ca selecționer. Pe cei care l-au criticat pentru că nu a acceptat i-aș ruga să fie mai înțelegători. Conflictul de interese a fost argumentul pentru care nu-l avem pe Gheorghe Hagi ca selecționer.

Pe lista noastră s-a aflat și Răzvan Lucescu. Acesta a fost motivul pentru care m-am dus la Salonic. Este legat de PAOK printr-un contract pe o perioadă mare și o clauză. Iar, după cum ați aflat, am discutat, pe 2 decembrie, cu Dan Petrescu, la Cluj, după ce cu o zi înainte am avut o întâlnire cu patronul clubului CFR Cluj. A fost o întâlnire foarte bună. Am discutat despre disponibilitate, lot, viziune și calendarul naționalei.

Ca să concluzionez, spun că până pe 20 decembrie 2021 singura variantă cu care lucrăm este Dan Petrescu. Nu a existat o ofertă financiară, ci doar o propunere de a sprijini naționala pentru calificarea la următorul turneu final. Dan Petrescu vrea să sprijine naționala, dar l-am înțeles în ceea ce privește discuția pe care trebuie să o aibă cu conducerea clubului.

Răzvan Burleanu, anunț categoric despre alegerea selecționerului: „În acest moment, lucrăm cu o singură variantă”
Dan Petrescu

Până pe 20 decembrie, acesta este singurul scenariu cu care lucrăm. Nu am discutat despre contract. Dacă el va fi următorul selecționer, vă vom spune despre durata contractului. Dacă pe 20 decembrie nu va fi noul selecționer, vom întruni din nou Comisia Tehnică și vom avea o listă de nume noi privind postul de selecționer”, a spus Răzvan Burleanu.

Burleanu, ironie pentru FCSB: „Ar trebui să facă tot posibilul ca Petrescu să devină selecționer

Întrebat de reporterul GSP despre declarațiile lui Mihai Stoica, managerul general FCSB, care a  fost contrariat de negocierile între FRF și CFR Cluj privind clauza lui Dan Petrescu, Burleanu a răspuns ironic și a explicat de ce această sumă nu va fi plătită.

„Cred că FCSB ar trebui să facă tot ce e posibil pentru ca Dan Petrescu să devină selecționer dacă vrea să mai aibă o șansă de a câștiga titlu.

 De ce nu plătim clauza? Pentru că FRF e organizație non-profit și nu depindem de un acționar. Dacă s-ar plăti o clauză de reziliere, alte proiecte ar avea de suferit. În plus, am putea influența competiția din Liga 1. Adică unul dintre cluburi ar beneficia de o sumă de bani din partea forului național și ar putea fi avantaj față de alte cluburi”, a adăugat Burleanu.

VIDEO Kyros Vassaras: „Încercăm să avem cea mai bună pregătire, să avem o implementare foarte bună a VAR-ului”

Citește și: 

Vedete în România, anonimi în afară » Unde sunt acum cei mai importanți 50 de străini care au călcat pragul Ligii 1 în ultimii 5 ani

Petrea și-a însușit noul ordin primit azi de la Gigi Becali: „Da, face față”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
226628904800238
Reflector Sv  •  15 Decembrie 2021, 00:31

Este buna alegerea FRF cu Dan Petrescu la echipa nationala de fotbal , apreciem si diplomatia lui Burleanu cu abordarea formala a celor cu pretentii (nefondate)precum Gh.Hagi , Lucescu jr. .......... In caz ca nu poate veni Dan Petrescu ,FRF poate gasi antrenori romani pentru echipa nationala , cum ar fi E. Iordanescu , E. Sandoi , L. Ciubotariu , Isaila , ce sunt persoane serioase ,competente , cu rezultate bune ca antrenori si un nivel intelectual corespunzator acestui nivel .

c23665
c23665  •  14 Decembrie 2021, 19:20
Postat de Claude SH pe 14 Decembrie 2021, 18:39

Pai atunci lasati-l pe Dan sa continue acest jumătate de an la CFR, concomitent cu poziția de selecționer, oricum aveți doar meciuri amicale în martie iar în iunie când sunt meciurile de Liga Națiunilor campionatul este finalizat.

Tocmai asta e miza: să împiedice CFR să câștige un nou titlu! Se speră că plecare lui Dan Petrescu ar destabiliza decisiv echipa clujeană. Dacă nu pleacă ACUM, numirea lui Dan Petrescu la Națională nu va mai interesa conducerea gigista a fotbaluli de la București!!

dodo001
dodo001  •  14 Decembrie 2021, 19:02
Postat de cfrinho pe 14 Decembrie 2021, 18:43

Sa speram ca scapam de bursuc, cu multumirile de rigoare pentru campionatele castigate, chiar daca si un Minteuan putea la fel de bine sa castige acele campionate cu lotul care e la CFR, foarte bun pentru competitia interna, si care a jucat de multe ori dupa indicatiile lui Deac, Culio sau Camora, dar astea sunt lucruri nestiute de cei care tanjesc dupa Dan Petrescu la nationala. :)))

Nu e chiar asa. Trebuie un antrenor de mână forte ca sa ții in frâu jucatori titrați, cu experiență cum sunt la CFR. Nu il poti pune pe Mutu, Radoi sau alt incepator, ca fac bâză jucătorii cu ei. Trebuie sa aibe un personaj care sa fi fost si fotbalist bun dar si cu experienta in antrenorat. Un exemplu daca pleca Dan ar putea fi Jorge Costa.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează