FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Iordănescu s-a convins după 3 partide! » Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: concluzia la care a ajuns selecționerul

Andrei Ivan, stânga, FOTO Alexandra Fechete
Andrei Ivan, stânga, FOTO Alexandra Fechete

Articol de , , - Publicat marti, 07 iunie 2022 11:16 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 11:19

Edi Iordănescu și-a confirmat impresia pe care o avea după primele două partide ale sale pe banca naționalei, amicalele cu Grecia și cu Israel: atitudinea nepotrivită a jucătorilor îngreunează crearea unei echipe.

  • Bosnia - România este azi. Partida este programată de la 21:45 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1

Iordănescu jr. a bifat trei partide în rolul de selecționer, două amicale și una oficială, și se simte ca la un trial continuu, descoperă lucruri noi la fiecare acțiune a echipei naționale.

Edi Iordănescu a sesizat în primele meciuri, amicalele cu Grecia și cu Israel, că jucătorii nu aveau atitudinea la care s-ar fi așteptat el. I-a avertizat și în discuțiile interne, și în declarațiile publice: „Care vine la națională doar ca să mai bifeze o selecție în CV n-o să mai fie convocat! Ori vă implicați total, ori nu mai veniți deloc!".

Decizia lui Edi Iordănescu în privința lui Chiricheș + selecționerul pregătește numeroase schimbări pentru meciul cu Bosnia
BOSNIA - ROMÂNIA
Decizia lui Edi Iordănescu în privința lui Chiricheș + selecționerul pregătește numeroase schimbări pentru meciul cu Bosnia

Concluzia dură din vestiarul României: „Sunt alintați, comozi, greu de motivat"

Mesajul tranșant nu a funcționat, nu a schimbat nici atmosfera, nici jocul. Apropiați ai selecționerului povestesc că Iordănescu a căpătat doar confirmarea primei impresii pe care și-o făcuse despre unii dintre jucători: „Sunt alintați, comozi, greu de motivat".

Edi e convins că în timp ar putea să rezolve problemele acestea, să trieze de la un meci la altul și să-i elimine pe jucătorii care nu sunt dispuși să lupte pentru națională. Fotbaliștii români au fost criticați după jocul cu Muntenegru mai ales pentru lipsa agresivității, o trăsătură pe care muntenegrenii au avut-o.

Selecționerul le transmisese jucătorilor încă dinaintea primului meci din Liga Națiunilor că  „răutatea" constituia o condiție pentru a obține puncte din partidele acestea. 

„Am urmărit cu atenție toate adversarele din grupă. Vor fi meciuri asemănătoare, unele de luptă. Dacă nu acceptăm să ne batem cu ei, nu avem nicio șansă!" a fost prima indicație pe care le-a dat-o Edi fotbaliștilor. Reacția a fost contrară, echipa a dormit pe teren la Podgorica, a fost dominată clar și a pierdut cu 0-2.

Lui Andrei Ivan i se păruse că jucase bine. Dar câștigase 2 din 14 dueluri directe

Surse din Federație povestesc că asistenții lui Iordănescu le-au reproșat jucătorilor, imediat după partida din Muntenegru, că au pierdut prea multe dueluri. „Ivan a insistat că el n-a pierdut nimic, că nici n-a avut mingi", completează sursele.

 Staff-ul a prezentat a doua zi raportul de monitorizare a meciului și atacantul Craiovei câștigase doar două dueluri dintr-un total de 14!

 Lipsa agresivității românilor a remarcat-o și Daniel Pancu. El a comentat la Orange Sport despre atitudinea pe care au avut-o „tricolorii" la Podgorica: 

„În minutul 1, un muntenegrean i-a dat un cot în gură căpitanului nostru, Chiricheș. Muntenegrenii au continuat la fel, cu o mare agresivitate. Ai noștri au fost moi, nu au reacționat. Așa se joacă fotbalul acum, cu răutate, nu te mai lasă nimeni să faci piruete cu mingea la picior și să stai să te uiți pe teren!"

Iordănescu e convins că în timp îi va descoperi pe acei fotbaliști români capabili să lupte cu adversarii. Doar că timp mult nu are, din moment ce el riscă să fie demis după Liga Națiunilor, o competiție care va fi încheiată în septembrie. Nici măcar nu ar prinde începutul preliminariilor pentru Campionatul European!

+33 FOTO

Panduru: „Ei sunt buni doar în viitor" 

Basarab Panduru a remarcat și el o trăsătură a jucătorilor naționalei: ei joacă slab, pierd și apoi insistă că în viitor se vor comporta diferit. 

„De fiecare dată noi avem de gând să facem ceva mâine, la următorul meci, mergem mai departe. Dar de ce nu faci ceva azi? De ce întotdeauna promiți că o să faci mâine? Pune mâna și fă ceva acum!", a spus Panduru, al cărui comentariu a fost inspirat de interviul rapid cu Alibec, de după meciul cu Muntenegru. 

Dulca: „N-am văzut dorința de a câștiga meciul" 

Cristian Dulca, fost internațional și selecționer al lotului național feminin, a observat și el cu dezamăgire cum „tricolorii" au fost masacrați în Podgorica: 

„Modul în care jucătorii noștri au perceput acest meci... Mă refer la atitudine. Nu am văzut dorința alor noștri de a câștiga un duel, de a câștiga fiecare minge. Nu pot să spun la fel și despre muntenegreni, ei s-au bătut ca să învingă. Ca să jucăm altfel trebuie să ne trezim!".

 Iordănescu l-a folosit pe Dulca într-o calitate de scouter pentru meciul cu Bosnia. „Am văzut două meciuri la Zenica și am realizat un raport pentru Edi. Bosnia e o echipă bună, e nevoie ca România să abordeze altfel partida, indiferent de formula care va fi utilizată".

Echipele anunțate în Gazetă la Bosnia - România

Bosnia: Sehici - Gazibegovici, Ahmedhodzici, Hadzikadunici, Kolasinac - Hadziahmetovici, Pjanici, Prcici - Stevanovici, Dzeko, Krunici 
Rezerve: Vasilj, Cetkovici, Civici, Sanicanin, Milicevici, Besici, Cimirot, Gojak, Menalo, Hotici, Prevljak, Demirovici
Selecționer: Ivailo Petev

România: Fl. Niță - Cr. Manea, Chiricheș, A. Rus, Camora - Maxim, M. Marin, Cicâldău - A. Ivan, G. Pușcaș, Oct. Popescu 
Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu, Burcă, V. Ghiță, Bancu, Al. Crețu, N. Păun, Olaru, Mitriță, Hanca, M. Ștefănescu, Alibec
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Bilino Polje (Zenica) 
Arbitru: Sascha Stegemann / Asistenți: Mark Borsch, Christian Gittelmann (toți din Germania)

Clasamentul în grupa României din Nations League

ECHIPĂPUNCTE
1. Muntenegru3
2. Bosnia1
3. Finlanda1
4. România0
  • S-au jucat: Finlanda - Bosnia 1-1, Muntenegru - România 2-0;
  • Urmează: Bosnia - România (marți, 21:45), Finlanda - Muntenegru (marți, 19:00).

VIDEO Edward Iordănescu: „Presiunea nu ne face bine!”

Citește și

Cicâldău a găsit marea problemă a „tricolorilor”: „Avem valoare, dar asta ne apasă”

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gigi Becali: „Din cauza asta o să vedem multe turnee finale la televizor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
befree
befree  •  07 Iunie 2022, 21:10
Postat de observator_federal pe 07 Iunie 2022, 19:07

"Cizmele" au fost primii înlocuiți... Ivan a jucat tot meciul și are dreptate în privința migilor utile livrate de linia de mijloc...

Trebuia sa apara obositorul federal sa ne spuna ca Ivan a fost cel mai bun tricolor. The end!

cschaka
cschaka  •  07 Iunie 2022, 21:02

Sunt de acord cu Edi Iordănescu: cine nu vrea să lupte pe teren, acasă cu el și să nu mai fie convocat ! Ne-am săturat de leneși !!..

Cronos666
Cronos666  •  07 Iunie 2022, 19:31
Postat de Cronos666 pe 07 Iunie 2022, 13:42

Ce a jucat prazarelul asta? Ce de obicei, nimic! Ar trebui sa nu mai fie chemat la nationala! Nu intelege de ce "***" nu l-a chemat pe Alex Dobre de la Dijon si l-a adus pe trolbalistul Alibec! Copilul asta din Franta este in mare forma, alearga si da goluri (adica isi face meseria de atacant).

In ghilimele era ***. Ce este jignitor in numele ***? Ce este jignitor in ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează