FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

Elvețienii vin la București cu un singur gând: „Egalul este INTERZIS!” » Marea miză a duelului direct de marți

Elveția și România au remizat în tur, 2-2 // foto: GSP +38   FOTO
Elveția și România au remizat în tur, 2-2 // foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 23:14 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 23:30

Elvețienii nu concep să nu câștige marți, la București, cu România. Dacă „tricolorii” nu pierd, atunci vor câștiga grupa I și vor fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024.

Cele două echipe calificate la EURO 2024 din grupa I sunt România și Elveția. Rămâne de stabilit ierarhia finală a grupei, în funcție de rezultatul înregistrat în meciul direct de marți seara.

Dacă Elveția va câștiga la București, atunci va încheia grupa pe prima poziție. Egalul sau victoria României ar păstra configurația actuală, cu „tricolorii” câștigători de grupă.

Imagini de colecție de la precedentele prezențe ale României la Euro » 5 turnee finale, o SINGURĂ victorie în 16 meciuri
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Imagini de colecție de la precedentele prezențe ale României la Euro » 5 turnee finale, o SINGURĂ victorie în 16 meciuri

Miza este importantă, întrucât locul din grupă va stabili urna în care Elveția și România se vor regăsi la tragerea la sorți. Tocmai de asta publicația elvețiană Nau a scris astăzi că „egalul este interzis în România”.

Înainte de România - Elveția, presa din Țara Cantoanelor titrează: „Egalul este interzis”

Elvețienii vin la București cu un singur gând: „Egalul este INTERZIS!” » Marea miză a duelului direct de marți
Nau.ch: „Egalul este interzis. De asta victoria Nati în România este importantă pentru Campionatul European”

„Cu egalul cu Kosovo, echipa națională a Elveției a obținut biletul pentru Campionatul European. Ultimul meci este despre câștigarea grupei - și o tragere la sorți favorabilă.

Meciul cu România nu este doar despre prestigiu: locul din calificări are un impact direct asupra tragerii la sorți pentru Campionatul European. Din postura de câștigătoare de grupă, Elveția ar fi în urna a doua - pentru prima urnă nu există șanse din cauza numeroaselor egaluri.

Totuși, dacă Elveția termină grupa I pe locul al doilea, există chiar riscul de a fi în a patra urnă la tragerea la sorți, iar diverși jucători de clasă mondială ne-ar înfrunta încă din faza grupelor. De exemplu, o grupă cu Anglia, Danemarca și Olanda ar fi posibilă”, a scris publicația citată.

Cum sunt stabilite urnele pentru EURO 2024

UEFA ține cont de rezultatele din această campanie de calificare. Pe lângă Germania, primul cap de serie ca țară gazdă, intră întâi câștigătoarele seriilor preliminare, alese în ordinea punctelor, apoi locurile secunde, la fel, în ordinea punctelor.

În grupele cu câte șase echipe, cum este cea a noastră, se vor șterge cele două meciuri cu ultima clasată. În acest moment, România e în urna a doua, având 13 puncte acumulate și +4 golaveraj fără cele două victorii cu Andorra (2-0 și 4-0).

Dacă „tricolorii” nu pierd cu Elveția, vom rămâne în urna a doua de pe primul loc în grupă.

În cazul în care naționala României ar pierde cu Elveția, ar pica în urna a 3-a sau chiar a 4-a prin jocul rezultatelor. Pentru Elveția există doar două variante, urna a doua din postura de câștigătoare de grupă, urna a patra de pe locul 2. 

VIDEO. Leonard Doroftei, după calificarea României la EURO: „Ne batem cu toată lumea!”

Mai multe știri despre echipa națională:

Norvegienii au reacționat, după ce România i-a interzis lui Haaland visul EURO 2024: „Totul arăta foate bine la începutul meciului”

Ilie Dumitrescu, impresionat de un nume-surpriză din „națională”: „Dacă era și sclipitor cu mingea la picior, era la Milan!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (11)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  20 Noiembrie 2023, 17:11
Postat de Catalynn_12 pe 20 Noiembrie 2023, 15:21

Mi-e ca ne umilesc Fcsb style, nu doar ne bat! Fac pariu ca ăștia nu se vor mai opri nici daca au 2-0, s-au fript odată!

Pai de asta ma tem, ca ai nostri s-au relaxat si ca aia vin sa ne dea sacul cu goluri.

Catalynn_12
Catalynn_12  •  20 Noiembrie 2023, 15:21
Postat de VanBasten1989 pe 19 Noiembrie 2023, 23:37

Ne bat elvetienii...

Mi-e ca ne umilesc Fcsb style, nu doar ne bat! Fac pariu ca ăștia nu se vor mai opri nici daca au 2-0, s-au fript odată!

Catalynn_12
Catalynn_12  •  20 Noiembrie 2023, 15:19

Când ești calificat și singurul rezultat care te avantajează e victoria trebuie să fii român ca să joci la egal! Știu ca pare aberant, dar au fost meciuri în care noi exact asta am făcut! Nu am niciun dubiu ca vor miza totul pe atac, chiar și dacă vom avea noi 2-0, pur și simplu nu au absolut nimic de pierdut, doar eventual de câștigat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează