FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN BUDAPESTA Locul care ne-a „murdărit” istoria » Stadionul pe care vom înfrunta Belarusul trezește o amintire dureroasă: România a pierdut aici cu 0-9!

Stadionul „Szusza Ferenc” a fost inaugurat la coșmarul nostru, 0-9 cu Ungaria lui Ferenc Puskas +28   FOTO
Stadionul „Szusza Ferenc” a fost inaugurat la coșmarul nostru, 0-9 cu Ungaria lui Ferenc Puskas

Articol de , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 07:35 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 08:26

Joi seara, cu Belarus, naționala României va juca pentru a doua oară în istorie pe stadionul lui Ujpest. Precedenta întâlnire a fost în urmă cu 75 de ani și a marcat cel mai negru moment al istoriei noastre.

  • Belarus - România e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România

Naționala poate face un pas uriaș spre primul turneu final după o pauză de 8 ani, în deplasare, la 200 de kilometri de România. „Tricolorii” întâlnesc Belarus la Budapesta, așa cum UEFA a impus selecționatei lui Carlos Alos. Meciul de joi va fi găzduit de arena lui Ujpest, „Szusza Ferenc”.

Gazon „dalmațian” » Gazeta a surprins imagini șocante pe stadionul lui Ujpest, unde România va juca cu Belarus
BELARUS - ROMÂNIA
Gazon „dalmațian” » Gazeta a surprins imagini șocante pe stadionul lui Ujpest, unde România va juca cu Belarus

De stadionul lui Ujpest se leagă cea mai neagră amintire

Stadionul e considerat un adevărat talisman pentru naționala Ungariei, care a disputat aici 29 de partide, a pierdut o singură dată, în 2006, cu Norvegia, 1-4. Mai mult, primul meci jucat aici e unul de referință pentru maghiari, dar un coșmar pentru noi. 

De arena lui Ujpest se leagă cea mai neagră filă din istoria naționalei noastre. Înfrângerea cea mai rușinoasă, 0-9, cu Ungaria, partidă din Jocurile Balcanice. Un fiasco pentru noi, o amintire plină de bucurie pentru vecini.

+24 FOTO

Am jucat cu 7 maghiari în acel meci

În garnitura „tricolorilor” evoluau atunci șapte jucători maghiari, printre care și legendarul Iosif Petschovski, singurul despre care se spune că le-a ținut piept adversarilor în acel meci. 

Pentru Ungaria a reușit să înscrie în acel meci inclusiv celebrul Ferenc Puskas, chiar de două ori. Înaintea acelui joc, România a mai pierdut două meciuri, 1-5 la juniori și 0-3 selecționata B.

Atunci 45.000, acum 0 spectatori

Cert e că nu va fi niciun fel de presiune în plus pe „tricolori”, căci acest meci se va juca fără suporteri. În urmă cu 75 de ani, la meci au fost 45.000 de oameni. Și dacă s-ar disputa cu fani, tot n-ar fi ca atunci. 

Astăzi, pe „Szusza Ferenc” mai intră doar 13.000 de oameni, după amplul proces de renovare a stadionului din 2001.

Cine a fost Ferenc Szusza?

Stadionul lui Ujpest poartă numele lui Ferenc Szusza, fost mare atacant, care a jucat 19 ani pentru violeți. 

Decedat în 2006, la 82 de ani, Szusza a adunat 462 de meciuri la Ujpest, singurul club pentru care a jucat și a marcat un număr impresionant de goluri, 398. O medie pe care a ținut-o și la națională, unde în 24 de apariții a marcat de 18 ori. 

FCSB a câștigat aici

România are totuși și un succes pe acest stadion. S-a întâmplat în 2009, în turul 3 preliminar al Europa League. 

FCSB a învins-o pe Ujpest, 2-1, goluri marcate de Ianoș Szekely și Rafal Grzelak. Pe banca FCSB-ului de atunci se afla Cristiano Bergodi, actualul antrenor al Rapidului.

VIDEO. Filmare din dronă cu stadionul „Szusza Ferenc” din Budapesta, unde se va disputa Belarus - România

Citește și: 

„Vreau la echipa națională!” » Un fost lider al primei reprezentative face anunțul momentului: „Orice antrenor minte când spune că nu e interesat”

Basarab Panduru, nedumerit: „Ce cauți la națională dacă nu poți mai mult de atât? Ce explicații îmi dai?”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
observator_federal
observator_federal  •  11 Octombrie 2023, 17:06

Vreți să știți cum ne "murdărim" singuri istoria? Transfermarkt România i-a scăzut azi cota lui Valentin Mihăilă de la 2,7 milioane Euro (12 iunie 2023) la 2,4 milioane!! Răsplată pentru golurile (3!) marcate pentru Naționala RomânieiDUPA anterioara actualizare?? (Spre comparație, pentru același interval, Dennis Man a crescut de la 3,2 la 3,5 milioane, pentru că a marcat 3 goluri în Italia Serie B? Florinel Coman este deja la 4 meleoane, desi la începutul anului "valora" 2,5 meleoane iar în iunie 3,5). VREA CINEVA SĂ-L DEMOBILIZEZE PE MIHĂILĂ?? Chiar mai mult decât vrea să-l vândă pe Florinel?? Transfermarkt, Cătălin Cîmpian, o rușine!!

tase67
tase67  •  11 Octombrie 2023, 13:37

Daca ar fi prins pe vremea aia vreo frumusete de pe plaiurile noastre mioritice, ca s-o zideasca prin peretii stadionului, as fi zis ca sint motive spirituale de ingrijorare, ceva magie rea, hai ca iau eu bagheta magica si uite, desfac vraja, sau vrajeala, nu stiu cum sa ii spun, uite,puf, gata, nu stiu cit este avancronica, si cit este hranirea unei batalii spirituale, asa, ca scop. Stiu eu? Poate isi doreste cineva sa il spurce pe Burleanu cu orice pret, acum, si cauta, rascoleste, prin oseminte, oale, si ulcele, oricum, cu bagheta mea, acum, am desfacut si apararea belarusilor, ii stim, ei sint trecuti prea mult pelarusi,si au invatat mereu delarusi,joi, nu ii trimitem pe la caise, ii trimitem pelarosii, coapte, la cules, ca asa zic eu, si asa vrea bagheta mea, cit despre Burleanu, asul nostru de pica, va veni si vremea iepurasului scos dintr-un joben prea mare, dar nu acum, pentru ca vor jurnalistii si multi altii, dar pentru ca cine practica scamatoria, din vina scamatoriei va sfirsi, pina atunci insa, hai sa tinem ca journalisti ce sintem,toti, cu ai nostri, cu tinerii nostri jucatori, hai sa lasam vrajeala la o parte ca cititi si voi mai sus cum suna de aiurea povestea asta care aduce a inducerea mortii gloabei sau,stiu eu, a caprei vecinului nostru Burleanu, nu trebuie sa ne tot gindim mereu la ce merita el, cu orice pret, riscam sa devenim obsedati de practici oculte trec anii, avem si noi si jucatori si un fotbal romanesc de crescut acum

gazistu
gazistu  •  11 Octombrie 2023, 12:21

AICI, la meci in Europa League. Steaua a invins pe Ujpest cu 1-2. ; suporterii unguri au fost obraznici, au scandat lozinci anti-romanesti de genul “Transilvania pamant maghiar”,"***, ***"; e bine de ştiut, că suporterii lui Ujpest (si maghiarii in general) sunt rasişti si xenofobi; Cu alte cuvinte s-au comportat ca stramosii lor veniti din stepele Asiei calare pe armasari mongoli. Sunt cu adevarat demni de renumele lui Attila Hunul.” Dar, in Ghencea, replica stelistilor nu a intarziat sa apara: - Au afişat un text în limba maghiară: „***? ***”! Tradus in maghiara inseamna: [***? ***.]? ... cu asta le-o dat cap, la unguri!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează