FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Victor Piţurcă e mulţumit de programul preliminariilor CM 2014: "Mai multe avantaje"

Victor Piţurcă e mulţumit de programul naţionalei
Victor Piţurcă e mulţumit de programul naţionalei

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 20:45

Selecţionerul e satisfăcut că s-a evitat arbitrajul FIFA pentru stabilirea ţintarului. Şi nu-i convine că n-a obţinut nici un meci în iunie 2013, ca să mai descongestioneze programul.

- Cum a ieşit la Amsterdam, domnule Piţurcă?
- Bine, deşi nu am reuşit să scoatem chiar tot ce ne-am fi dorit. Dar, uitîndu-mă peste programul complet al grupei, constat că avem mai multe avantaje decît dezavantaje.

- Avantajele?
- Începem cu un program mai uşor, cu Estonia în deplasare şi cu Andorra acasă. Dacă avem pretenţii la calificare, n-avem voie să nu facem 6 puncte. Apoi, terminăm grupa cu trei meciuri acasă şi unul în deplasare, cu Andorra. Teoretic, avem posibilitatea să facem 12 puncte. Alt avantaj e că am evitat arbitrajul FIFA. În programul lor, nu ar fi existat meciuri în octombrie 2012 şi, în plus, trei echipe din grupă ar fi jucat patru meciuri consecutiv acasă şi patru în deplasare. Cum ar fi fost să încheiem grupa cu Olanda, Turcia, Ungaria şi Estonia în deplasare?

"În octombrie 2012 va fi cel mai greu"

- Dezavantaje?
- N-am convins pe nimeni să jucăm şi în iunie 2013. Am mai fi descongestionat programul, să nu jucăm numai duble. Iniţial, turcii au zis că ar vrea, dar s-au răzgîndit, iar ungurii, care ar fi putut să joace cu noi în iunie în loc de martie 2013, n-au vrut nici ei. Apoi e dubla din octombrie 2012, cea mai dificilă, cînd jucăm în Turcia şi apoi, imediat, primim Olanda acasă. Ei au un start greu, cu meciuri în Turcia şi în Ungaria.

"Cel mai important va fi să începem bine. Asta înseamnă cel puţin 8 puncte după partidele din 2012, în care intră inclusiv deplasarea din Turcia şi meciul de acasă cu Olanda" ( Victor Piţurcă, selecţioner)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
alpin
alpin  •  22 Decembrie 2011, 15:09

Avantajele sunt multe. Exista un singur dezavantaj: trebuie sa jucam cu ceilalti din grup!!! Asa e singurul necaz; barbugiul o va lua in freza.

transylvanian_tim
transylvanian_tim  •  22 Decembrie 2011, 15:05
Postat de stelist1986 pe 22 Decembrie 2011, 12:29

Piturca n-a inceput ca ala micu cu texte de jale: avem un program greu, cea mai dificila grupa din istorie, fotbalul romanesc e la pamant, adn-ul romanesc e viciat... fifa ne fura, impresarii sunt nesatui, ziaristii fac atmosfera si suporterul roman de cacao. Chiar daca nu se iubesc,pe doi piloni sta fotbalul romanesc: HAGI si PITURCA.

Nu stiu ce sa zic de aia cu pilonii dar sunt complet de acord cu restul mesajului...

armastoderas
armastoderas  •  22 Decembrie 2011, 14:38

pai cu programul o sa ramanem si dupa campania de la CM 2014 !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close