GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

"Greii" din Dosarul Transferurilor, mai răi ca lotul FNI?! » Topul dosarelor după condamnările la închisoare cu executare

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 12:43

Cei opt inculpaţi n-au venit ieri la tribunal. Contrar ultimele şase luni, finalul procesului de 1979 de zile, în care deveniseră obişnuiţi ai "sălii paşilor pierduţi", cum e cunoscut holul principal al Curţii de Apel Bucureşti.

Afară, frig şi picături mărunte, agasante. Apel la Curtea de Apel pentru căldură. Cu un ceas înainte de citirea sentinţei în Dosarul Transferurilor, Palatul de Justiţie din Capitală e deja plin de ziarişti. "Nu poţi avea încredere că-l dă la două fix", e părerea generală. Alimentată de nenumărate amînări, de atmosfera de bîlci de la termene.

Judecătoare, nu grefieră
Dar, cu fix şase minute înainte de 14:00, ofiţerul de presă al instituţiei ne cheamă în faţa unei uşi imense. Sala "Vasile Papadopol". Fost judecător, decedat acum 15 ani, a prins în viaţă patru dintre transferurile incriminate! Intrăm. "L-au arestat pe Ruşanu", se şuşoteşte la 14:01. Judecătoarele apar la 14:04. Vor citi ele, nu grefiera.

O armată de Toma
Codruţa Strîmb zîmbeşte, tăcut, ca la fiecare termen. Anca Mădălina Alexandrescu interzice telefoanele, aranjează poliţiştii astfel încît nimeni să nu poată comunica. Începe ferm şi grăbit.

Copos, 3 ani şi 8 luni. Rumoare. MM Stoica, 3 ani şi 6 luni! Asistenţa înlemneşte. Urmează alte şase "executări". Citeşti picturi de Dali în ochii asistenţei. O sală de ziarişti "Toma Necredinciosul", care parcă nu cred că transmit ceea ce transmit în redacţii.

607942-lot-fni.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  05 Martie 2014, 13:39
Postat de unico_biancorossi pe 05 Martie 2014, 13:18

comparatii aiurea. aici sunt 8 condamnari, la cazul FNI au fost doar 3, dar foarte mari. daca erau 8 si acolo, totalizau 60 ca ...popa.

Dar gangsterul, tartorul FNI cat a luat? Si acolo a platit plevusca, nu mafiotul nr. 1.

bobinatul
bobinatul  •  05 Martie 2014, 13:28

Super analiza. Foarte inteligent Razvan Lutac care s-a gandit ca compare totalul pedepselor celor 8 inculpati cu totalul pedepselor in cazul "valiza" unde doar gigi becali era inculpat. La mai mare!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Martie 2014, 13:18

comparatii aiurea. aici sunt 8 condamnari, la cazul FNI au fost doar 3, dar foarte mari. daca erau 8 si acolo, totalizau 60 ca ...popa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează